Våbenteknisk Forum - VTF

Fuld Version: Sako Vixen
Du ser i øjeblikket en skrabet udgave af vores indhold. Se den fulde version med ordentlig formatering.
Jeg har en Sako Vixen og jeg har store problemer med Norma 4 g rådyr. Hvad kan jeg gøre for at få den til at skyde ordentligt ?
er den i .222 eller .223Rem.[?][8D]

The Shootist
"Live and let live"
MO3,

Hvis det er en .222'er skal du ikke regne med at den kan samle grupperne tilfredstillende med noget der vejer over 3,6g . Stigningen på riffelgangen gør, at den ikke stabilisere tungere projektiler end ca. 55 grs.

Hjemmeladeren

Born to hunt - forced to work
Det samme gælder som udgangspunkt for Vixen i .223, da den er med 1:12" stigning så vidt jeg husker...så det er 55 grains kugler du skal se dig om efter!

J.
@ MO3

Kan du beskrive dine "store problemer" lidt mere præcist? Skyder riflen præcist med andre ladninger? Som du kan læse i min tråd om "præcisionspotentiale" kan der være betydelig forskel i præcisionen med forskellige ladninger og projektiler.
mvh Lars

"Jeg har mange forskellige interesser, men de slutter alle på -jagt"
Hvis din riffel er cal. 223 burde den være med 1:12 stigning og dermed kunne stabilisere en 4 grams kugle. Det vil den sansynligvis ikke kunne med en 1:14" stigning (typisk for 222R).
Se evt skema herunder.

[Image: Untitled-2.jpg?t=1217664764]

MVH
Mugge
Det er en 222 og det går fint med 3,2 grams Norma. Det er næsten hul i hul, men 4 g Norma rådyr sidder inden for 15-20 cm og nu har jeg vist fået en forklaring af mugges skema.