Våbenteknisk Forum - VTF

Fuld Version: GENZO
Du ser i øjeblikket en skrabet udgave af vores indhold. Se den fulde version med ordentlig formatering.
jeg har lige købt en genzo jagt radio. model w8099 155 mhz. det er sku en fin radio. hylte lantman i sverige sælger den til 1595 skr lige nu. og for 100 skr får men en skovantenne og mini headsæt med.
Men mange jagtlag bruger stadig 31 båndet .....

"Det eneste, der er kedeligere end at lære ting udenad, er at høre, hvad andre har lært udenad"

[Image: topp_sommar.gif]
ja det ved jeg. men der hvor vi er bruger de155
har lige testes genzo radioen. jeg snakkede med en kammerat som bor 35 km fra mig.[8D] vi sendte på lav sendestyrke 0,2w og brugte den alm. antenne.[Big Grin] det var sku lige så klart som i en mobil.[Wink] er det ikke rimeligt godt gået af sådan en jagtradio.[?] gad vide hva rækkeviden er med den lange skovantenne, også på 5w sendestyrke.[?][?][?]
det lyder helt vildt.
så langt har jeg aldrig oplevet at 31 eller 155 har kunnet bruges. er der slet ingen bakker i dit nabolag?

mvh
Strom
I terrænet i Sverige skal man være glad for en rækkevide på 3 km. Min Lafayette er ikke en af dem der rækker længst, men selv proff radioerne kan ikke klarer mange kilometer igennem træer og klipper. Danmark er selvfølgeligt et lidt mere radio-venligt land.

Lidt off topic: Er der ikke nogen der kan hjælpe mig med formlerne til at lave en groundplan antenne. Vi lavede dem i forsvaret som en lille pyramide med afstande afstemt efter frekvensen og de havde en rigtigt lang rækkevide.