Våbenteknisk Forum - VTF

Fuld Version: 30.06 - 300. win mag
Du ser i øjeblikket en skrabet udgave af vores indhold. Se den fulde version med ordentlig formatering.
Er det her muligt.
Jeg har en SL M/97 DL med 243w og 30.06 piber. Planlægger en tur til sydafrika, efter plain game, til næste år. Mit problem er at 30.06 måske er lige i underkanten.Kan det lade sig gøre at "bore" en 30.06 pibe om til en 300. win mag, primæt for at spare penge, så skal jeg da kun inverstere i et nyt bundstykke. vil der være problemer med stigning, pibelængde osv.
halløj
du kan sagtens bore kammeret op til .300 win.
desværre får du et problem med bundstykket: havde det ikke været noget vekselpibeværk kunne det også "bare" øges i diameter men jeg kender ikke prisen på et nyt bundstykke til en s&l.
hvad med magasinlængden?

mvh
Strom
Hvis du kun vil skyde plainsgame, så rækker en 30.06 så rigeligt. Spar dine penge og skyd et trofæ mere.

Jeg har selv skudt zebra og oryx med en 6,5 X 55 uden problemer. Gennemskud på begge med en 9 gram Partition. Et skud til hver.

Hvis du borer kammeret på på din riffel, så får du ikke det fulde udbytte på grund af den kortere pibe. Du havner hastighedsmæssigt midt imellem 30.06 og 300WM så det er en dårlig investering. Rekylen vokser og patronprisen vokser uden at du får ret meget ud af det.

Vælg en god kugle og skyd med din 30.06 og knæk og bræk.

PS: Ud over bundstykket, skal du osse have et nyt magasin.

--
mvh M@X.
DRALF - opfinder af den
originale -

[Image: wardwarf-1.jpg]
Hvad med en 338wm, så havde du en god undskyldning for alligevel at købe dig en pibe, man kan aldrig få for mange kalibre [8D]
Citat:quote:

Originally posted by 416RemMag

Hvad med en 338wm, så havde du en god undskyldning for alligevel at købe dig en pibe, man kan aldrig få for mange kalibre [8D]



Det lyder også som en meget bedre ide i mine øjne [:p]. Ellers er jeg enig med Dværgen.

Uffe

Sejren venter den der har alt i orden.......... Det kaldes HELD! Citat: Roald Amundsen.
Jeg havde nok, som Max, valgt at skyde med en god tung kugle i 3006 - det er alt rigeligt.

Jeg kender en PH i SA, der mener at minimum til Eland(~ 900Kg) er 270win. Jeg er måske ikke helt enig, men 3006, kan ihverfald gøre det med en god kugle, og eland er vel næsten dobbelt så tung som den næststørste i gruppen plans game.

Så - brug din gode 3006, der vel egentlig er mere velegnet til jagt i Afrika end i Danmark, og køb noge rigtig gode flasker rødvin for de penge du sparer.[Big Grin]

Mvh Søren
Jeg er selv lykkelig ejer af en .300 win mag - men jeg melder mig under fanerne af dem som her hævder, at din .30-06 er alt rigelig. Forskellen mellem .300 wm og .30-06 er ved praktisk jagt og skud ud til 200 meter akademisk.

Hvis du virkelig vil have en anden kaliber til din samlebøsse vil jeg også mene at du er langt bedre hjulpet med en .338 wm.

D93
Som altid, så er dette forum stedet hvor man kan få kvalificerede og brugbare svar. Tak [Smile].
Jeg beholder min 30.06 og vil prøve at fodre den med Barnes TSX [:p]i 168 grain. Har set andet sted i forumet, at dette skulle være den rigtige medicin til større antiloper.
Er der nogen der ligge inde med lade data. Min lader har ikke data til Barnes.
Hej Cal.243w
Jeg kan da finde nogen til dig i quickload. Der er de fleste kugler og krudtsorter. Hvis det er barnes kan du jo prøve at starte med
168 grains TSX-Bt
Norma URP 54,9 grain
COL 84mm
Det skulle ifølge quickload give et V0 på 860m/sek på en 60cm pibe. Jeg ville nok ikke lade den hårdere end det når du skal bruge den i Afrika[Big Grin]

Knæk&Bræk

Palle

Once you've been amongst them, there is no such thing as too much gun.
Tak for ladedata, det vil jeg arbejde videre med. Jeg har lige et spg, sådan bare af nysgerrighed. Jeg har her i forum søgt og fundet mange oplysninger om Barnes tsx. Det jeg har bemærket er at de alle lades til høje udgangshastigheder.

1. er det nødvendigt med så høj hastighed for at opnå tilfredsstillene ekspansion.

2. De hastigheder ville give voldsomme blødudtrækninger på mindre vildt [xx(], råvildt, hvis det havde være mere konventionelle projektil typer. Har Barnes andre egenskaber. Vi snakker naturligvis cal 243 og 30.06.

3.Hvad viller der ske hvis jeg skød råvildt med barnes tsx 168gr, 860 ms. udover at det naturligvis dør [Smile]. Jeg holder af vildtkød, så jeg ønsker ikke vildet splittet ad.

Det er snart 1 okt....[:p], jeg er klar
Netop Barnes kugler har et bredt hastighedsvindue, så de ekspanderer osse ved relativt lave hastigheder.

Jeg har skudt en del råvildt med 225grs TSX i min 35 Whelen med en V0 på 820 m/s og der er et hul igennem på 2cm og de dør i knaldet.

--
mvh M@X.
DRALF - opfinder af den
originale -

[Image: wardwarf-1.jpg]
Jeg har også skudt en del råvildt med min 7mmR. ladet med en 160 grain TSX kugle til 888 m/sek.
Der har aldrig været særlige problemer med kødspild af den grund.[:p]
Jeg kan nemlig også godt lide vildtkød.[Wink]

MVH
Mugge
Min erfaring begrænser sig til nogle 150 grains i 308 (V0 840) og de har opførdt sig helt perfekt i mine øjne. Jeg har lige ladet nogle 130 grains (V0 865) som skal prøves her i efteråret [:p]

Hilsen
Palle

Once you've been amongst them, there is no such thing as too much gun.
Får lige en mareridts agtig tanke....hvis et projekt i min 30.06 kan skyde "alt" fra større antiloper i sydafrika, til råvildt i danmark, og så samtidig ikke lave unødig skade på vildet......hvad skal jeg så med min 243w pibe.......åh nej det bliver en lang nat....
Skød 7 dyr med 7 skud - fra ca 80 til 320 meter i Sydafrika sidste år. Cal 308win med Barnes TSX 168 gr. fra Springbuck til Kudu èr. Kuduerne var de længste afstande..no prob !

Barens rules..!!

Den levere varen hver gang og har min uforbeholdne anbefaling..[Big Grin] !

Knæk og Bræk !

"Uanset hvad jeg foretager mig..ville jeg hellere have været afsted med riffel eller fluestang "
Jeg er også begejstret for Barnes TSX og har da også to gode skud til vildt til at bakke dette op (buk og gris med 9,3x62 250 gr). Det eneste negative jeg har hørt om kuglen er at den rechoitere (det er vist stavet helt i hegnet) nemmere end andre kugler. Så man skal nok være 110 % opmærksom på kuglefang sæligt ved skud ved lave vinkler.