Våbenteknisk Forum - VTF

Fuld Version: Tilskydning af S&L pibe
Du ser i øjeblikket en skrabet udgave af vores indhold. Se den fulde version med ordentlig formatering.
Hej Allesammen

Jeg har fornylig købt en vekselpibe til min s&l m97, i cal. 22-250, da jeg ikke kunne leve uden en "rævebasker".

Jeg prøvede at forberede mig bedst muligt ved, at købe forskellige slags ammúnition til første prøveskydning.
Indkøbt blev: 1. Norma Jaktmatch 55 gr. 2. Norma Blyspets 53 gr. 3. Remington PSP 55 gr. 4. Remington UMC JHP 45 gr.

Det skal nævnes at min "private" skydebane er 142 meter og med indskydningsbænk plus en Steady Point til at lægge riflen i.

Resultat første prøveskydning (2x3 skud med hver slags), som selvfølgelig foregik i roligt vejr og med afkøling imellem hver 3 skudsserie og med en egenet skive fra Targetz.com:
Norma Jaktmath- egenspredning over hele skiven!
Norma Blyspets- egenspredning over det halve af skiven!
Remington UMC- egenspredning over hele skiven!
Remington PSP- egenspredning 26mm. Smile

Jeg kørte nu hjem og fandt ud af, at stigningen på piben er 1:10 hvilket naturligvis forklarer hvorfor piben ikke kan li´ 45 gr. men jeg var nu nok noget skuffet over Norma, som jeg altid har betragtet som god kvalitet. Hjemme rensede jeg piben efter mit faste mønster- først en olievædet patch igennem, lad sidde i ca 30 min, derefter rense med nye patches indtil de kommer ud hvide.

Igår var jeg så på skydebanen igen- Da var det hele pludselig blevet meget bedre! Nu var der ca. 50% mindre egenspredning på normaerne, mens Remington UMC stadig spredte over hele skiven. Remington PSP holdte stadig sin pæne spredning på ca. 26 mm.

Mit spørgsmål er: Hvorfor opfører piben sig sådan ? er det normalt at en pibe skyder bedre efter nogle skud ? er det ikke tankevækkende at remingtonen skyder bedre end norma- remingtonerne koster 45 % mindre end norma ? Kan jeg gøre noget for at få piben til, at skyde endnu bedre så den ikke er så kræsen mht. ammunition ?

Mit næste projekt er Hornady 60 gr. fabriksladet. Jeg håber piben med den stigning (1:10) vil kunne li´ de lange kugler, men vi får
se....

Håber i vil dele ud af jeres erfaringer, da jeg ærlig talt er lidt forvirret.

Mvh,
Thomas

P.S.
På toppen af riflen sidder en nyere Høg monteret i org. montage af bøssemager, har aldrig haft problemer med dette sæt i mine andre vekslepiber.
Ja det er helt normalt. Hvis du søger lidt her inde vil du opdage at mange tilskyder deres nye pibe igennem en lang proces med skyde-rense-skyde-rense...
Hej,

tilskydning med det mål at kurere den spredning du omtaler her vil nok ikke være hele løsningen.

Det er dog set at det i 22-250 kan være et problem med fouling med meget lette kugler.
Man skal holde sig for øje at disse piber er lavet til det danske marked hovedsageligt og derfor ikke er lavet i varmint skydning med ultra lette kugler men derimod den mere jagtrelaterede del af spektret.

I 99,9% af tilfældene skyder disse piber ret godt med en bred vifte af patroner. Naturligvis er der undtagelser!!!

Jeg ville mene der også kunne være noget andet galt???
Sidder piben ordentligt?
Sidder kikkert og/eller montage ordentligt?
Er systemet spændt i skæftet?
Er der en fejl i din kikkert UAGTET fabrikat og om den er sprit ny?

Nu ved jeg godt at der står at resultatet er blevet bedre men det kunne udemærket tænkes at noget af ovenstående spiller ind. Nogle af delene har måske "sat" sig??

/Gammeltoft
Shoot low, they might be crawling !!!!
"Boltlift forever......"
Hej Gammeltoft,

Jeg har efter din anbefaling netop haft skæftet af, og kontrolleret skrurene til piben, de sad fast jeg kunne måske give dem en halv mm. Skæftet sad også fast (jeg kontrollerede det før pibeskrurene).
Jeg gav kikkerten i montagen en "rusketur" uden nogen form for slup nogle steder..... Når jeg har min 6,5x55ér på dette sæt kan riflen lave en skudgruppe på 30 mm på 200 meter (norma rekrut) men jeg har ikke skudt med 6,5ér siden jeg for nyligt købte 22-250 piben. Om der er opstået en fejl inde i kikkerten, kan jeg ikke bedømme, men jeg vil prøve at montere 6,5 piben, og skyde lidt med. Så får vi afgjort om der er en fejl i selve kikkerten.

Meningen var egentlig at jeg ville have haft skudt lidt med 22-250 piben igen idag, men det blæser en halv orkan herned i sydøstdanmark, så det bliver næste weekend. Jeg giver dig en update når jeg har skudt med 6,5´er piben igen, samt med 22-250 piben.....

Tak for svaret!

Mvh,
Thomas

P.S.

Til Yeti: Tak for svaret! Jeg har læst diverse tråde om tilskydning af nye piber, men har så også læst samme sted, at det praktisk talt er umuligt at bevise en bedre præsision pga. denne tilskydning. Derfor søgte jeg gode råd fra andre, som har været i samme "båd".
Hej "Hotbarrel"

Er du sikker på at din .224 pibe fra S&L har 1:10 stigning???

Den pibe jeg har fået nede fra "møllen" er 1:9 og skyder 10 mm grupper på 100m med Berger 75 grn VLD og Hornady 75 Grain A-Max.

Begge er molycoatede.

Da min er med 22-250AI kammer, har jeg ikke forsøgt med lettere kugler end den fireforming jeg lavede med 60 grains Hornady SP, som også lå nede omkring 10 -15 mm på 100 m.

Dengang min Win70 var "almindelig 22-250" og med fabrikspibe skød den bedst med 40 grains V-Max moly. (og 30 grains Berger MEF også Moly 4600fps[:p])

Hilsner
Dravis aka:FMJ
"Sapere Aude: Dare to KNOW!" Nu snart med .17 Mach 4 ...
Hej Dravis,

Jeg skrev en mail til "møllen", da forhandleren ikke kunne oplyse mig stigningen. Jørgen skrev tilbage, at den var med 1:10 stigning, det er ca 14 dage siden..... Ligeledes skrev han, at gode resultater var set med kugler 45-70 grains!! Jeg går udfra at han mener hjemmeladet, da jeg ikke har set nogle fabriksladet patroner i 22-250 rem. med 70 grains kugler....
Jaaaamen... så har du det jo direkte fra hestens mule[Big Grin]

Så er det sikkert rigtigt nok, jeg har bare ikke set en .224 pibe i 1:10 dernede, men jeg kiggede jo heller ikke på alle hylderne[8D]

God fornøjelde med skyderen!

Hilsner
Dravis aka:FMJ
"Sapere Aude: Dare to KNOW!" Nu snart med .17 Mach 4 ...
70 grains kegelspitz.. ;-)

.....nu også ejer af en pumpehagler :-)

Favourite Quote: En humlebi ved ikke, at den ikke kan flyve......Gå ud på terrassen og vift med armene...hvis du letter må du være uvidende ;-)
Den skal fodres med Nosler Ballistic Tip

Mvh. AB
Eller Hornady V-MAX
Hogmeister
Hvis jeg ikke tager helt fejl var det vist endda kegelspits i 72 grains.... :-)

.....nu også ejer af en pumpehagler :-)

Favourite Quote: En humlebi ved ikke, at den ikke kan flyve......Gå ud på terrassen og vift med armene...hvis du letter må du være uvidende ;-)
Jeg har fået de bedste resultater med min 22-250 (en M03) med TBBC 55 grs (udgået) Sierra Vaminter 55 grs og Remmington 55 grs MC (spidsskarp). Jeg har også prøver GameKing 55 grs, Oryx 55 grs, Rhino 50 grs, TSX 53 grs og PBP 45 grs men her kunne jeg ikke få et 3-kløver på 100 meter. De 3 førstnævnte har jeg fået til at samskyde på 100 meter, og nu vælger jeg blot en patron efter hvad det er jeg skal skyde på. Det har krævet en del test, men jeg synes at det har været "besværet" værd.
Hør nu efter, hvad jeg siger 97`eren skal have Nosler BT [Smile]

Mvh. AB