Våbenteknisk Forum - VTF

Fuld Version: Jagt på sæler?
Du ser i øjeblikket en skrabet udgave af vores indhold. Se den fulde version med ordentlig formatering.
Hej

Jeg fandt lige dette link på jægerforbundets hjemmeside.

http://1234.tv2.dk/article.php/id-17536070.html

Ikke for at tage parti for eller imod, men prøv og læs alle de kommentarer som følger artiklen.
Det er godt nok til at krumme tæer over[xx(]

Det må dog give os jægere anledning til overvejelser over, om vi virkelig virker så frastødende på vore omgivelser og medmennesker. Det er godt nok nogle ret barske kommentarer som fremkommer - og ja -jeg véd godt, at "de" ikke forstår ret meget om naturens orden, økosystemer m.v., men min pointe er; at vi nok alle i fællesskab SKAL blive bedre til at forklare omverdenen, at vi jægere er dem som holder allermest af alt som rør sig derude og i bund og grund dyrker den mest naturbevarende hobby.

For hvad hjælper det hvis vi har ret, men alle de andre ikke véd det - de har jo hver en stemme[V]

mvh
Korthår
Det er godt nok nogle ret barske kommentarer som fremkommer - og ja -jeg véd godt, at "de" ikke forstår ret meget om naturens orden, økosystemer m.v.,

netop tænk dig om hvilket klientel skriver disse kommentar!Disse kommentar stammer fra folk som lever i en lille box (deres verden )og de er deres viden! Mange af dem er ikke i stand til at se tingene i en større sammenhæng måske manglede intellekt som spejler sig i udformning af kommentarene!

Lille

The Blaser R-93 is nothing more than an overcomplicated piece of expensive junk. Owners of this glorified toy think it’s a rifle."
Hej Korthår

Desværre er det ofte sådan, at hvis man fortæller at man er jæger, så får man omgående den med: "IIHH, hvordan KAN du dog skyde sådan en sød lille "Bambi"! Og så er jeg da indstillet på at fortælle om hvad jagt er, og hvilken betydning det har for vores natur at vi høster af overskuddet. De fleste er modtagelige for gode argumenter, men der findes desværre også dem der bare er langt uden for enhver rækkevidde. Her i Danmark oplever de fleste alm. mennesker naturen set i forbifarten, når de er på vej til el. fra jobbet i bil, tog el. bus. Men kommer ofte ikke ud i den, fordi indkøb,evt.havearbejde i villahaverne og rengøring skal nås før uret ringer igen tidligt mandag morgen. Så mange mennesker har slet ikke det forhold til naturen som vi jægere og andre fornuftige naturbrugere har. Og mange natur programmer i TV er også ofte ledsaget af noget småromantisk pladder-balle kommentarik, der bestemt ikke gør sagen bedre. Når en blød mands eller kvindestemme, med næsten hulk i stemmen, fortæller om et eller andet dyrs svære livsvilkår, så skal almindelige mennesker da blive vildledt om, hvad natur er for en størrelse, og hvad det virkelig handler om: nemli den stærkestes ret til at overleve. Og de stærkeste er nu engang dem der fører arterne videre i sund stand, så vi som jægere kan høste af overskuddet.
Nå, det løb lidt af med mig Big Grin Men også jeg kan blive fløj forbandet, når jeg læser det pladderromantiske vås, der bliver brugt som argumenter for ikke at gå på jagt!!
Naturen er ikke opfundet og tegnet af Walt Disney, og det skal vi som jægere være med til at formidle til den øvrige befolkning. Naturligvis på en pæn og velargumenteret måde, og ellers altid være parate til at fortælle og forklare, når vi møder mennesker derude, når vi udøver vores højt elskede hobby.
Med venlighed kommer man ofte længst, og så pyt med at vi ikke lige får skudt den flotte og højtflyvende kok, mens vi optræder som jagtens ambasadører, og har knækket bøssen og pillet patronerne ud imens Big Grin

Bare min mening.

Mvh. Fru Jakobsen
Men hvem spiser sæler??

Det stinker ganske forfærdeligt når en sæl tilberedes[xx(][xx(] og smagen er kun en lille smule mildere end lugten.
[Smile]

Jimmy

Sauer 202 Select Take Down
Titan 6 Kal. 30.06 (som skal sælges)

Marlin 917 Kal .17 HMR
SKB 505S haglsprøjte
Jeg er glad for at der er et par jægere som deltager (læs: tager kampen op) i en sådan ellers afsporet debat. Hvis det er nogen som også læser med herinde, så har jeg følgende kommentar: Stående bifald fra min side og jeg håber at flere jægere vil følge jeres gode eksempel, thumbs up [Wink]

Vi jægere er en minoritetsgruppe og den typiske borger har et distanceret forhold til jagt. Derfor er det herligt at se at nogen står op for deres sag og argumenterer sagligt i en ordentlig tone for hvad det i virkeligheden er jagt går ud på.

/RAW
Så skulle der gerne være et "jægerindlæg" mere på vej i debatten.

Underligt den kommer ikke med. Jeg synes bestemt ikke jeg skrev noget der på nogen måde kunne gøre sig fortjent til en censurering.
Åhh vil i lige holde op, jeg er opvokset med sælkød ! Min mors kulsorte sælfrikadeller var da noget af det bedste. De var ikke brændte, men sælkød bliver bare sort når det kommer på panden.
Spøg til side, det smager af H.... til !!!!
Det samme gør spegepølse når man har fået det et halv år i træk, fordi isen var for tyk til at der kunne komme nye forsyninger.
Jeg ønsker de jægere der får lov at skyde en Knæk og bræk !
Men husk man skyder ikke noget man ikke selv kan spise !
Jeg lader den skide ræv gå næste gang [Big Grin]

Hilsen Steen
Citat:quote:

Originally posted by Jimmy

Men hvem spiser sæler??

Det stinker ganske forfærdeligt når en sæl tilberedes[xx(][xx(] og smagen er kun en lille smule mildere end lugten.
[Smile]

Jimmy



Tilbredt som gryde ret i kratig rødvin kan man ikke smage det er sæl[Big Grin] Smagte sæl på Hvide Falk i Illuliset. Det var tilberedt på den måde og jeg kunne næsten ikke smage det var sæl.

Men jeg synes det kunne være en utrolig spændende jagt og udfordrene, hvis det kan gøres bæredygtigt.

Apropo "hvordan kan du skyde bambi" sprøgsmålet, så plejer jeg altid at besvare det med hvordan kan folk spise en bøf. Det plejer at få sat tingende i perspektiv for folk[^]

Mvh
Christensen

Naturnærskovdrift? Der var en grund til Dalgas ikke plantede bøg på heden!
kære formænd/kvinder

om man skal skyde sæler: jo hvorfor ikke, hvis bestanden er ved at bleve for stor som nr. 21 skrev det er bedre at en uddannet jæger skyder dem fremfor de ligger på en strand og rådner og stinker

"louitzi20 | 01-11-2008 19:13 | anmeld kommentar

Men måske skulle man indføre jagt på jægere i stedet for.... TSK så kan de sku prøve hvordan det er at flygte for sit liv."

hvis man indføre jagt på jæger, er man så ikke selv en jæger ?????

[Image: Unavngivet1.jpg]
Citat:quote:

Originally posted by Skovfogdeelev Christensen

Citat:Originally posted by Jimmy

Men hvem spiser sæler??

Det stinker ganske forfærdeligt når en sæl tilberedes[xx(][xx(] og smagen er kun en lille smule mildere end lugten.
[Smile]

Jimmy



Tilbredt som gryde ret i kratig rødvin kan man ikke smage det er sæl[Big Grin] Smagte sæl på Hvide Falk i Illuliset. Det var tilberedt på den måde og jeg kunne næsten ikke smage det var sæl.

Men jeg synes det kunne være en utrolig spændende jagt og udfordrene, hvis det kan gøres bæredygtigt.

Apropo "hvordan kan du skyde bambi" sprøgsmålet, så plejer jeg altid at besvare det med hvordan kan folk spise en bøf. Det plejer at få sat tingende i perspektiv for folk[^]

Mvh
Christensen

Naturnærskovdrift? Der var en grund til Dalgas ikke plantede bøg på heden!

Ja desværre er der stadig folk der tror, at kød er noget man køber i supermarkedet. Og når de spiser det, så mener de at de ikke har slået dyret ihjel[xx(]Når folk spørger mig, hvordan jeg kan nænne at slå bambi ihjel, så svarer jeg gerne, om de ikke kan lide dyreryg. Og det kan de fleste[^]Ja desværre er der mange der fejlagtigt tror, at jagt kun går ud på et. Og det er at slå dyr ihjel.[V]De burde inviteres med på jagt, så deres øjne kunne åbnes for, hvorfor vi jægere er de lykkeligste mennesker på jorden[Smile]

mvh Don Bums

[Image: snipertarget.jpg]
Jeg nærer en næsegrus beundring for Walt Disney og alle hans fantastiske animatorer og karaktertegnere. Men de kan ikke bebrejdes at nogle mennesker har fjernet sig så langt fra naturen at det er nødvendigt for bl.a dansk landbrug at fortælle børn og voksne at mælken kommer fra en ko og ikke fra Arlafabrikken. Ren retorisk - hvad med det meget brugte udtryk - at vi skal behandle dyrene humant - vi skal aflive vores dyr humant. Jeg kan lige se personeer med visse meget radikale meninger og frelste blikke i Primetime sige at vores grise på slagterierne skal aflives humant. Jo det er godt - men humant betyder altså menneskeligt.

Vi som jægere skal frem i skoene og vise og fortælle hvorfor og hvordan naturen er på godt og ondt. Hvor mange af de "rigtige" har set deres lille lejlighedskat lege med en levende mus - eller har set ræven æde et nyfødt lam fra bagenden mens det skreg og til sidst døde af smerte. Det er nemlig også naturen. Men den er bare ikke så pæn. Men ræven er altså lige så nødvendig i naturen som rådyret er så derfor kan vi ikke bare fjerne den del af naturen vi ikke vil have uden at erstatte den med noget der regulerer resten på samme måde så balancen ikke rykkes.

Og sådan er det altså også med sælerne - de er øverst i fødekæden her i danmark - kun overgået af mennesket. Og hvis de ikke bliver reguleret så bestanden passer ind i resten af den totalt regulerede danske natur så går det galt igen - som vi har set flere gange før.