Våbenteknisk Forum - VTF

Fuld Version: automatrifler
Du ser i øjeblikket en skrabet udgave af vores indhold. Se den fulde version med ordentlig formatering.

hansdorsch

Halløjsa folkens

Jeg er blevet bedt om at formidle noget ekspertviden om især militærrifler og/eller deres civile søskende.

I visse kredse er der stor kritik af manges anvendelse af 5,56 mm amu med henvisning til slagkraft. Ligeledes er der stor undren over, at man (= Forsvaret og andre) har valgt Hechler & Koch fra til fordel for Armalite, da sidstnævnte - i hvert fald i de ældre versioner (M16) havde frygtelig mange fejl-funktioner.

Er der nogen her, der ved en masse om emnet...eventuelt med noget dokumentation?

Hilsen
Hans Dorsch
Reso Fondet

Hans Dorsch
Reso Foundation
Jeg kan godt forstå at der er "stor undren" over at forsvaret har valgt Armalite???????? for det har de ikke. Forsvaret bruger M95 (M16) og M96 som er AR15 i henholdsvis riffel- og karabinudgave fra den canadiske fabrik DieMaco.
Jeg tror at "man" blander nogle ting sammen. Armalite er et riffelfabrikat, men godt nok en AR15 - der findes forøvrigt over 200 forskellige fabrikater der producerer AR15.
At forsvarets DieMaco'er skulle ha' flere funktionsfejl end G3'eren er en and. G3'eren er rekylladet hvorimod DieMaco'en (og alle andre AR15'ner) er gastrykladet, alene dette giver færre fejlfunktioner.
Enkelte AR15 fabrikater (bl.a. Colt) har tidligere, i fuldautomatiske karabin udgaver (14½" løb), p.g.a. det korte gasrør og dermed højere genladetryk, haft lidt svært ved at håndtere kadancen (7-800 r/m)men det er vist et overstået problem.
Og så for at forvirre begreberne lidt mere; HK laver også en AR15[Wink]
[Image: HK.jpg]
Med venlig hilsen


Don't Eat the Yellow Snow

Claus the Dane (Låst!)

Nu har jeg ikke så meget forstand på nye militærvåben
men ID hvad er det for en lille sag du har afbilledet.

Claus the Dane

[IMG] http://www.jagt.net/Weatherby/images/deer.gif [/IMG]
Claus, det skriver han jo [Smile]: En AR-15 produceret af H&K....

Assumption is the mother of all ****ups... og skånegripen er en bald eagle!
ØØjjhh... VIL HA' !!!![:p][:p][:p]

(det virker for det meste for min datter)

Man kan næsten se på billedet at det er tysk kram, og ikke en gang amerikansk foldet blik!

Anders

-------------
Guns don't kill, bullets do.
Anders !!
Det er vist på tide at du anskaffer dig en bog med alverdens våben.
Det forholder sig jo faktisk sådan at det var tyskerne der begyndte at anvende "foldet Blik" i deres Sturmgevär under anden verdenskrig og det gevær som du ser på billedet er en 100% kopi af Amerikansk kram så lad os dog holde os til fakta.
Desuden har tyskerne jo bevist med mange fine våbenkonstruktioner at man ikke skal grine af "foldet blik" som f.e.k.s. Mg 42 og ligeledes Heckler og Koch i deres lange serie af våben, men de er da ikke alene om at anvende "blik" våben det har Amerikanerne også gjort med deres M60 Maskingevær og deres Grease gun ligeledes, og vi skal vel heller ikke glemme UZI maskinpistol eller de Danske Hovea og Madsen maskinpistoler og mange, mange flere konstruktione både i Rusland med bla.a. AK 47 og mange flere overalt i verden.
Men det er da helt i orden at du har din mening det har vi jo alle og dette er min
Mvh.
Leif R.
The Shootist
Hans Dorsch
Du må meget undskylde. Men de mange problemer du omtaler med M16 går helt tilbage til Vietnam hvor man fandt at det største problem var manglende vedligeholdelse fra den enkelte soldats side, der blev da udgivet en ny manual som tegneserie og uddelt til tropperne og det nedbragte "problemerne" til et minimum.
Der er da også siden kommet en ny og forbedret model og det er denne nye licens fremstillede model som det Danske forsvar han anskaffet.
Jeg har forøvrigt selv en kopi af manualen som tegneserie udgivet af det Amerikanske forsvar.
Mvh.
Leif R.
"The Shootist"

Claus the Dane (Låst!)

Den der fine Heckler & Kock på billedet, kan man eje den civilt [?].

Claus the Dane

[IMG] http://www.jagt.net/Weatherby/images/deer.gif [/IMG]
Anders: Der er ikke noget foldet blik på en AR15 uanset om den er amerikansk eller tysk fremstillet.
Amerikansk kram - Armalite M15A4 SOF (Mill. Spec. Nato)
[Image: ArmaliteAR15SOF.jpg]
Claus the Dane: Den nye HK AR15 hedder HK416, og hvis den fremstilles i semiautomatisk udgave burde det kunne la' sig gøre.
Den du ser på billedet er enten fuldautomatisk eller har burst (fuldautomatik med korte skudserier)- jeg kan ikke se det, men jeg tror at der står "et tal og et eller andet tegn", og så er den med burst - alle AR15'ner med tre indstillinger på sikringen er uden for civil rækkevide.
[Image: HK416.jpg]
Med venlig hilsen


Don't Eat the Yellow Snow
Til Hans Dorsch
Kan du ikke lige fortælle os andre, hvad er The RESO FOUNDATION
det er jo rart at vide hvem man taler med !!
og evt. henvise til deres hjemmeside.
på forhånd tak.
Leif R.
"The Shootist"
He he Leif - jeg tjekker altid inden jeg svarer på indlæg fra nye medlemmer (det lyder ikke farligt).

RESO Foundation, Bucharest

Leader of Organisation: Silvia Mihu
Administration Council:
Cristina Manescu - Users' Committee representative, worker
Sanda Fetecau - Users' Committee representative, worker
Tudor Vlasceanu - Parents' Committee representative, pensioner
Eugenia Ciutacu - Parents' Committee representative, pensioner
Aileen Braid - social worker, Scotland, SAFEE chairperson
Eugenia Costachi - bank accountant, financial advisor
Doina Stoia - RESO executive director
Address: Sos. Bergen, no. 49, Bl. 128, Sc. 2, Ap. 39, Sector 4, Bucharest, Romania
for correspondence: PO box: 8 – 54 Bucharest, Romania
Tel: +40 - 21- 636 43 66 / +40 722 28 32 36
Fax: +40 - 21- 636 43 66
Email: resohope@hades.ro

Founded in 1996 by parents of people with mental health problems and mental disabilities, RESO Foundation is developing a social structure providing ordinary life and equal opportunities for its services users. Our mission is the social reintegration into the community of adults with mental disabilities, exercising the rights guaranteed to any human being for living an ordinary life.

RESO Foundation is running the following projects:

A supported flat for adults with mental disabilities
A community day centre for adults with mental health problems and their families
A rural house and farm for youngsters with mental health problems evicted from orphanages because of age limits
Moral and material support for users and their families
We are currently running a supported workshop project with financial support from Hamlet Trust. Users and their families are very happy to develop this activity, generating income for both users and RESO Foundation. The project is a success and we have already doubled the number of workers and the volunteers involved in the project. The press campaign was of great help and we are trying to maintain the good image and promotion made in the community. We are open to any initiatives coming from similar organizations in order to develop and improve our services.


Med venlig hilsen


Don't Eat the Yellow Snow
Jo tak
Det der fandt jeg også, så derfor undrer det mig at Hans Dorsch er blevet bedt om at komme med en "expert udtalelse" når han i mine øjne, selvfølgelig uden at kende ham ikke umidelbart fremstår som en expert i automat våben med speciale i cal. 5,56 [Smile][Big Grin][Smile][?]
Mvh.
Leif R.
"The Shootist"
Hej Leif og ID.
I skal ikke tage det mine udtalelser så personligt. Den eneste Armalite jeg har set "i levende live" er en halvautomat hos en våbenhandler på det centrale Frederiksberg, og den er noget værre blik (som i øldåse!). Min udtalelse gik egentlig på at HK'eren på billedet ser meget lækker og gennemarbejdet ud på billedet. Meget "tysk" i designet mht. grafik etc. Mere ligger der egentlig ikke det.
"Min" M75 var jo også lavet i presset metal, og ja, den er bestemt et meget gedigent våben. Men jeg må medgive at systemet med forsinket rekylladning, kræver skytten kender er trænet, for at undgå funktioneringsfejl jf. hvad ID skriver. Jeg ved ikke hvor mange gange vi har fået banket i hovedet, at vi skulle holde godt fast i geværet for at undgå funk.fejl.

Anders

-------------
Guns don't kill, bullets do.
Jeg tar' det heller ikke personligt Anders. Bortset fra det - den Armalite du har set "på det centrale Frederiksberg" er en gammel AR 180'er (the return of a classic) og ta' ikke fejl af den min gris [Smile] - den er forholdsvis præcis op til 800 meter...........SAS brugte den under den 1. golfkrig. Den er let (ikke så sa.... tung som sniperrifler) og så kan kolben klappes op af siden. Den laves stadig og koster ca. $650 i USA, hvilket betyder at man burde kunne ha' den i Danmark for ca. Dkr. 6.000,-..........Hvad vil møjøret på
[Image: ar180.jpg] Frederiksbeg ha' for den?
Med venlig hilsen


Don't Eat the Yellow Snow
Citat:quote:

Originally posted by ID

Jeg tar' det heller ikke personligt Anders. Bortset fra det - den Armalite du har set "på det centrale Frederiksberg" er en gammel AR 180'er (the return of a classic) og ta' ikke fejl af den min gris [Smile] - den er forholdsvis præcis op til 800 meter...........SAS brugte den under den 1. golfkrig. Den er let (ikke så sa.... tung som sniperrifler) og så kan kolben klappes op af siden. Den laves stadig og koster ca. $650 i USA, hvilket betyder at man burde kunne ha' den i Danmark for ca. Dkr. 6.000,-..........Hvad vil møjøret på Frederiksbeg ha' for den?
Med venlig hilsen


Don't Eat the Yellow Snow



Nå da. Der kan man bare se.... Never judge a book by its cover! Jeg må måske revurdere min holdning til blik, og måske købe en citroën[Big Grin]
Jeg husker ikke præcis hvad møjøret skal ha' for den, men det er vist mindre end kr. 6000,-

Anders

-------------
Guns don't kill, bullets do.
Godt gået Anders
Det er ikke mange unge eller gamle som kan erkende en fejl, og din eneste var vel egentlig at du var misinformeret og ikke vidste nok om emnet men om du spø´r så er der mange her som gerne gi´r information
Venkig Hilsen
Leif R.
"The Shootist"
Årsagen til 90% af de problemer amerikanerne havde med M16 under Vietnamkrigen var at deres forsvarsministrium havde ment at M16 Riflerne var 100% vedligeholdelsesfrie.
Af denne årsag havde soldaterne hverken fået rensegrej eller træning i at vedligeholde deres spritnye våben.

En anden årsag er at de skiftede krudttype i patronerne. Den krudttype som M16 oprindeligt er testet og godkendt med, sviner mindre end den billigere krudttype forsvaret valgte at benytte, da de begyndte at købe patroner i store mængder.

Beklager, jeg kan ikke finde artiklerne om krudttyper, og kan ikke huske om M16 blev testet med "ball powder" eller om det var det de gik tilbage til.
Det er her sikkert en genlader der kan svare på.

Glædelig Jagt fra Grønland

Jesper Rex
E-mail: jrex@ofir.dk
Citat:quote:

Originally posted by Anders

Citat:quote:

Originally posted by ID

Jeg tar' det heller ikke personligt Anders. Bortset fra det - den Armalite du har set "på det centrale Frederiksberg" er en gammel AR 180'er (the return of a classic) og ta' ikke fejl af den min gris [Smile] - den er forholdsvis præcis op til 800 meter...........SAS brugte den under den 1. golfkrig. Den er let (ikke så sa.... tung som sniperrifler) og så kan kolben klappes op af siden. Den laves stadig og koster ca. $650 i USA, hvilket betyder at man burde kunne ha' den i Danmark for ca. Dkr. 6.000,-..........Hvad vil møjøret på Frederiksbeg ha' for den?
Med venlig hilsen


Don't Eat the Yellow Snow



Nå da. Der kan man bare se.... Never judge a book by its cover! Jeg må måske revurdere min holdning til blik, og måske købe en citroën[Big Grin]
Jeg husker ikke præcis hvad møjøret skal ha' for den, men det er vist mindre end kr. 6000,-

Anders

-------------
Guns don't kill, bullets do.



Var lige forbi møjøret i dag. Han skal have 12.600,- for sin AR18. Så hvis man lige har svært ved at få udgifterne til at slå til....

Anders

-------------
Guns don't kill, bullets do.
For at par år siden var jeg inde hos ham for at bestille en AR15, han forsøgte ihærdigt at sælge mig 18'neren (jeg husker ikke prisen men det var ikke over Dkr. 6.000,-) med det argument at jeg aldrig nogen sinde kunne få tilladelse til en AR15. Efter 14 dages venten, hvor han ikke havde gjort en sk.. ved sagen, valgte jeg at droppe ham og selv importere den. Dette meddelte jeg ham i en mail, hvorefter han ringede mig op og svinede mig til og sagde at jeg ikke mere skulle vise mig i forretningen.
Nu har han så sikkert erfaret at AR15'nere koster Dkr. 12.500,- og derfor tror han at han kan tjene 7-8.000 Dkr. på sin AR18 - hvad kalder man sådan er karl......et kvajhoved?
Armalite sælger den for $ 750,- dertil skal du lægge told, moms og fragt.....ca. 40%.........$ 1.050.........Dkr. 6.184,-............Ja, ja, vi skal jo allesammen leve, og helst godt[xx(]
Med venlig hilsen


Amatuers practice till they get it right. Professionals practice till they can't get it wrong.