Våbenteknisk Forum - VTF

Fuld Version: RWS - TUG
Du ser i øjeblikket en skrabet udgave af vores indhold. Se den fulde version med ordentlig formatering.
Er der nogle som erfaringer med RWS(TUG)?

[Image: 0500091.gif]

Michael

___________________________________________________________________
"Med stor tvivl kommer stor forståelse, med ringe tvivl ringe forståelse."
Torpedo Universal Geschoss (TUG) og Torpedo Ideal Geschoss (TIG) er to gamle tyske konstruktioner (Brenekke) der på deres vis var nogle af de første populære forbedringer af simple blødnæsede projektiler. Konstruktionerne er meget "tænkte" med skarpe rande til sikring af snithår til schweisshundeføreren og sindrige riller til optimering af kuglens gang i løbet. Siden er langt simplere og mere effektive design kommet til. Vil du have noget der virker cirka som TUG så køb doppelkern (DK-Geschoss) de er formentlig billigere og giver samme resultat. En letekspandrende forpart og en stærk bagpart, der giver gennemkud næsten hvergang. Effektiv på drivjagt - kan ikke anbefales til jagt, hvor man selv vil anvende kødet...
Selvom der fortsat sælges en del TUG og TIG til ældre preussere i lodenmantels, så er det ikke noget jeg vil anbefale dig. Der er sket meget siden disse kugler blev konstruerede og efter min mening har udviklingen klart været til det bedre.

Assumption is the mother of all ****ups... og skånegripen er en bald eagle!
Hej Høgh

Mange tak for din grundige beskrivelse.
Jeg har i mellemtiden fundet en artikel på reloadersnest angående restvægt på div. kugler, TUG´en ligger og skraber bunden med 55% [xx(].

Jeg fik kuglerne rost til skyerne af en ekspetient i en større våbenhandel...

Michael

___________________________________________________________________
"Med stor tvivl kommer stor forståelse, med ringe tvivl ringe forståelse."
Når talen er om kvalitetsprojektiler går talen ofte på restvægt. Angiveligt skulle det være en stor fordel med høj restvægt for at sikre gennemskud, og i den angelsaksiske verden arbejdes der meget med bonding teknologier for at binde bly og kappe.

Det har altid undret mig at Brennekes Torpedo Ideal Geschoss (TIG) og Torpedo Universal Geschoss (TUG) har en så kompliceret konstruktion, og det er først nu gået op for mig at disse projektiler er beregnet på at skille ad, dvs at fligene ryger af og bagpartiet sikrer gennemskud
http://www.rws-munition.de/de/jagd_geschoss/tig_torpedo_ideal_geschoss.htm

Der ligger altså en tanke bag, men er der nogen der har praktisk erfaring med disse projektiler?

osterwald