Våbenteknisk Forum - VTF

Fuld Version: Nosler Accubond
Du ser i øjeblikket en skrabet udgave af vores indhold. Se den fulde version med ordentlig formatering.
Jeg ved godt hvordan at Accubonden arter sig i 6,5x55 og 30-06 men hvordan ser det så ud i højhastighedscal. som feks. 7 mm Rem eller 7x64 hvor man er over 950 m i sek.
Er den grov ekspansions mæssigt, med megen kødødelæggelse til følge.

Per T Nielsen

"Jæ en jyde, dæ ve skye"
Per!
Kender den fra 30-06 og brugt den meget i 270W. I 270W (næsten 7mm og lidt hidsig) expanderer den absolut ikke for meget når det er råvildt det drejer sig om. Derfor er jeg ved at lade en stak 7x65R - derfra må så se hvad resultatet af trykjagterne siger. Forventninger er moderat opsvampning og "lidt længer" flugt distance, med minimalet kødspil og gennemskud.
Jeg mener at Accubonden ikke vil nå at svampe helt op i den relativt lille rådyr krop, men vil gøre det helt perfekt i større vildt f.eks en 100 kg gris.

Mvh Thorlak

Correct first shot placement, the rest is bullshit!
[img=left]http://usera.ImageCave.com/thorlak/hunt-deer-small.jpg[/img=left]
Hvis du skyder på tæt hold skal du nok forvente at den åbner en del, men det er ikke lige så slemt som Oryx.

Du kan se lidt om det her:
http://www.huntingmag.com/guns_loads/HMb...ndex1.html
Hej Per.

Jeg har ingen erfaring med 7mm el. 300, men jeg har skudt en del med Accubond i min 9,3. Jeg synes det er en rigtig god kugle som laver en god dyb sår kanal, dog uden at der er et udgangshul på størrelse med et månekrater.[Wink] Se mit tidligere indlæg " Kugler fra Kudu " på side 2. Kugler stammer fra min tur til afrika, og jeg vil uden tøven igen skyde med Accubond.[Big Grin]

Vh. Poul

Walk softly, and carry a big stick....
Hej igen, har lige været en tur i Sverige på jagt, og tilbagevendt kun med synsintryk [Big Grin] så derfor ingen indlæg.
Jamen det lyder jo ikke så ringe endda

Per T Nielsen

"Jæ en jyde, dæ ve skye"
Jeg skyder med 180 gr. Accubond i min 300 Win Mag, og den laver lidt ravage på råvildt på 40 meter, men er tilgengæld helt perfekt på 270 meter

Asumption is the mother of all fuck'ups...