Våbenteknisk Forum - VTF

Fuld Version: Russer MU7
Du ser i øjeblikket en skrabet udgave af vores indhold. Se den fulde version med ordentlig formatering.

pydes

Jeg har arvet et gevær fra min afdøde far. Jeg syntes ikke rigtig jeg kan finde ud af hvad det er for noget og om det er noget værd.

Var hos K.O. Skov og han vurderede alle de våben jeg havde med, bl.a. Steyr Mannlicher Luxus med Zeiss Diavari, Bernadelli, Simson Suhl Thuringer og 2 andre gamle våben (vist min bedstefars) og så denne her russer mu7. Det hele var 10-12 tkr. værd. Det syntes var lidt en fesen pris, da jeg tror på at Steyr Mannlicher næsten kan indbringe sådan en pris alene.

Det skal siges at jeg ikke vil sælge, sagde jeg også til K.O. Skov. Jeg skal blot bruge prisen for at min søster ikke bliver snydt arvemæssigt. Er der nogen der kender noget til sådan en russer? Jeg kan huske den gamle sagde at det var noget specielt, men det sagde han nok for 20 år siden, så det kan være jeg husker forkert.

http://www.klaksholm.dk/files/Bukke_over..._total.pdf . Han har iøvrigt nedlagt buk nr. 391 på 138,93 point. (en sidebemærkning)

Derudover - hvad gør man med 130-150 gevirer? 6-7 præmieret. Jeg har overvejet at brænde hele lortet og så grave det ned oppe ved ham, men kan man tillade sig at gøre det?
Hej Pydes!

Velkommen til VTF.
Mht vurdering af våben, så er Kr. O. Skov måske ikke lige stedet at gå hen. Jeg vil anbefale dig at bede Nystrøm & Krabbe i Lisbjerg ved Århus eller Korsholm i Skjern om en vurdering. Alternativt kan Høgh eller nogle af de andre erfarne autister måske give deres bud. Det kræver dog, at du poster nogle billeder af russeren.

mvh Lars

"Jeg har mange forskellige interesser, men de slutter alle på -jagt"
Hej Pydes

Med hensyn til opsatser/ gevirer, kunne du måske give dem til den lokale jagtforening, hvis de har nogle lokaler hvor de ville komme til deres ret på væggene? Om ikke andet, så de præmierede. Det ville næsten være synd at brænde dem, og dermed udslette gode minder fra en del af din afdøde fars lange liv som jæger.
Her på Klippen bliver den jagtforening, afdøde var knyttet til, altid spurgt vedr. opsatser og andre kuriøse effekter. Jeg har selv fået mange gode historier om forlængst afdøde jægere, når jeg har spurgt ind til opsatser, der pryder væggene i de forskellige lokal foreninger. Og deres kammerater har glæde af at kunne fortælle dem, og mindes gode tider.
Prøv at forhøre dig med graveren, om du må grave noget ned, eller evt lægge på hans gravsted. Han vil sikkert kunne svare dig på, hvordan reglerne er.

Mvh Annelise
Hej pydes

Er de våben i velholdt brugsstand, så vil de formentlig kunne indbringe mere end 20.000 på auktion.

Mht. opsatsene så lyder Fru Jakobsens forslag da tiltalende.

Men hvis du vil begrave dem med ham, så brænd dem (og knus asken), grav ud til et træ og hæld asken i hullet inden du planter træet. "Mineraljord" tager ingen skade af! Jeg ville ikke spørge graveren - du risikerer at få et nej, mens du omvendt ikke risikerer noget som helst, hvis du bare gør det (og lader være med at "underholde" hele verden med det). (Hmmmm - anarki - Jeg har vist boet for længe her i Snaphanebygden)

[center][Image: topl.jpg][Image: eye-10.gif][Image: topr.jpg][/center][center][Image: gandalf2.jpg][/center]

Assumption is the mother of all ****ups... and anything is possible if you don't know what you are talking about.

pydes

Her er 3 billeder af graveringer.

[Image: 27112008053.jpg]
[Image: 27112008054.jpg]
[Image: 27112008055.jpg]

Med hensyn til opsatser så tænker jeg mere på hvad min far ville have ønsket sig, idet jeg aldrig fik talt med ham om det. Altså hvad ville I som jægere ønske jer der skete med de mest personlige jagttrofæer.
Den russer bør du kunne få mindst 8.000,- for, hvis den er slørfri og ren i løb.

M.h.t. trofæerne så ville jeg da personligt helst have at de hang rundt omkring hos folk, der kendte mig, mens jeg trak vejret. Havde din far ikke nogle børnebørn, der kunne have glæde af et personligt arvestykke? Du kan da også selv hænge et par af de mindeværdige op og glemme alt snak om, at "en rigtig jæger kun hænger sine egne trofæer på væggen". Trofæer er minder og det er dine minder og din væg.
Jeg har da selv et par gamle trofæer, som jeg har arvet efter gamle jagtkammerater. Jeg praler ikke med trofæerne, men jeg praler gerne med, at jeg kendte deres banemand.

[center][Image: topl.jpg][Image: eye-10.gif][Image: topr.jpg][/center][center][Image: gandalf2.jpg][/center]

Assumption is the mother of all ****ups... and anything is possible if you don't know what you are talking about.

pydes

Fandt det her link på nettet: http://www.shotgunworld.com/bbs/viewtopic.php?t=124415

Vist et ok våben den gamle havde. Står det koster 15.000$ fra ny. Er der noget der kender mere til våbenet eller producenten. Syntes ikke rigtig jeg kan finde så meget om netop mu7´eren.

Pydes

pydes

tillægsspørgsmål: Har masser af tomme patronhylstre som jeg skal have afsat som min far samlede igennem hele hans liv, og der er mange. Er der nogen der kan henvise til sted disse kan afsættes og vedkommende som måtte få dem vil sætte pris på dem, altså ikke noget med penge at gøre, men at vedkommende oprigtigt vil være glad for at få dem.
Citat:quote:

Originally posted by pydes

tillægsspørgsmål: Har masser af tomme patronhylstre som jeg skal have afsat som min far samlede igennem hele hans liv, og der er mange. Er der nogen der kan henvise til sted disse kan afsættes og vedkommende som måtte få dem vil sætte pris på dem, altså ikke noget med penge at gøre, men at vedkommende oprigtigt vil være glad for at få dem.


Jeg ville henvende mig til Dansk Jagtpatron Historisk Forening Aquila.
Ko.skov vil heller ikk give en skid for noget som helst..

John moses Browning er gud.
Hej Pydes.
MU - serien blev hovedsageligt lavet på bestilling til partisekretærer, og andet "godtfolk", i det hedengangne kummuniststyre i østblokken. Skil den ad, helt ad, og se godt efter indgraveringer, såsom initialer, bomærker og lign! Hvis du er så heldig, at den har tilhørt en eller anden hotshot-lenintilbeder kan du være heldig at score over 100 kilo på den..... - en MU 9'er blev solgt i USA for 42000 dollars.

Knæk og bræk!
-Klud.

Den der ler sidst......
Er langsom i opfattelsen!

Silkeboss

Hej Pydes !

Helt og aldeles nyt medlem på VTF, og så overfalder jeg altså dig som den første.
Jeg samler på gammelt ammunition og lign.
Har du stadig de gamle hylstre ? Er lidt interesseret.

Hilsen Silkeboss

pydes

De er givet til Aquila - formanden for foreningen har dem. Hvis de ikke har holdt foreningsmøde vil de stadig være i hans varetægt.

En skam du ikke meldte dig før, lige en som dig jeg søgte.

Jeg ved ikke om du kan få fat i dem, men du kan jo prøve hos formanden.