Våbenteknisk Forum - VTF

Fuld Version: Accubond
Du ser i øjeblikket en skrabet udgave af vores indhold. Se den fulde version med ordentlig formatering.
Hej.

Skal på Elgjagt næste år og har overvejet at skyde med 180 grains Accubond i kal. 30-06....Men har ingen erfaring med denne kugle...Har jeg ret hvis den ligger tættere på en Nosler Ballastic tip end på en Nosler Partition.? Tror i det ville være bedre at vælge en NP.

bka.
Jeg har meget gode erfaringer med accobond og kan varmt anbefale denne kugle.

Lrs2
Ok Tak for hurtig svar...Har du skudt større dyr end råvildt med den,Så som Elg,Bjørn eller måske en stor Keiler.

Har ladet mig fortælle at Accubond også er skyder meget præcist.Håber jeg har hørt rigtigt.[Big Grin]
Ja. Jeg har både skudt kronvildt og keiler og jeg må sige at det er en af de bedste kugler jeg har prøvet.
Jamen så skal de da bare prøves...Ingen tvivl om det.
Accubond er uden tvivl en god kugle, som er perfekt til større vildt som gris, elg og kronvildt...den er nok for hård til råvildt, men skal da nok lægge dem ned. Accub. kan ikke sammenlignes med hverken BT eller PT. BT er en konventionel kugle med mekanisk låst kappe/kerne og plastspids - PT er en...ja partition kugle... Accubond er bonded hvor kerne og kappe er kemisk låst for trægere ekspansion og for bedre at kunne holde sammen ved anslag... Jamo
Er helt med på at Accubond er en bonded kugle.Har skudt 4 stk. råvildt med NBT 150g i denne sæson og jeg syntes at de er lidt voldsomme ved kødet...Men effektivt må man sige.Ingen af dem løb så meget som 1 meter.

Jeg vil testet Accubond i nærmeste fremtid på skydebane.Mon ikke det bliver den så.[Smile]
Prøv at kigge her:

http://www.huntingmag.com/guns_loads/HMb...ndex1.html

AccuBond splatter lidt mindre ud end Oryx og er derfor efter min mening at foretrække af de 2.
Fint link.....Tak for det
Accubond er uden tvivl en god kugle, som er perfekt til større vildt som gris, elg og kronvildt...den er nok for hård til råvildt, men skal da nok lægge dem ned.
halløj Jamo
mener du at den vil fløjte igennem et stykke råvildt uden ødelæggelse?

mvh
Strom

Jbrinch

Jeg brugte min accubond 180 i cal. 308
Jeg skød oryx, kudu og Eland uden problemer.
Selv på Eland var der gennemskud.
Har nu købt en sako varmint også i cal. 308.
Bruger accubond 150. Den skyder sindsygt godt.
Sidste 3 skuds gruppe på 300 m var på 2,1 mm
2,1 mm spredning på 300m[:0][:0][:0][:0]

Den riffel MÅ du afsted med til Benchrest konkurrencerne i
USA.. du ville jo vinde ALT--[Wink]
Der er store præmier for meget små grupper --[:p]

Hilsner
Dravis aka:FMJ
"Sapere Aude: Dare to KNOW!" Nu snart med .17 Mach 4 ...
Egentligt lidt interessant hvordan man kan måle så præcist ( i tiendedele) i sådan et flosset kuglehul...[Big Grin][Big Grin][Big Grin]

Måske der skydes med wadcuttere[Big Grin][:o)][B)]

/Gammeltoft
Shoot low, they might be crawling !!!!
"Boltlift forever......"
2,1cm måske? Det er stadigvæk et sted imellem .2 og .3 Moa - imponerende!
Citat:quote:

Originally posted by Gammeltoft

Egentligt lidt interessant hvordan man kan måle så præcist ( i tiendedele) i sådan et flosset kuglehul...[Big Grin][Big Grin][Big Grin]

Måske der skydes med wadcuttere[Big Grin][:o)][B)]

/Gammeltoft
Shoot low, they might be crawling !!!!
"Boltlift forever......"



Man skal vist lade temmeligt hårdt for at få en AccuBond til at deformerer i flugten så den får wadcut udformning - mon så ikke der skal en hydraulisk løfter på låsen...[:o)]
Strom & Jamo

Citat:quote:

Accubond er uden tvivl en god kugle, som er perfekt til større vildt som gris, elg og kronvildt...den er nok for hård til råvildt, men skal da nok lægge dem ned.
halløj Jamo
mener du at den vil fløjte igennem et stykke råvildt uden ødelæggelse?

.

Så grelt er det ikke, men der er lidt om snakken med hensyn til råvildt. Dette er baseret på 270W og 7x65R, og lidt 30-06. Kuglen, som sådan skyder generelt mere end godt i mine våben[^]

bka: Jeg ville nok tage en 165 grains Accubond med den lidt højere hastighed. Jeg er af den overbevisning at 180 grain nok er bedst til dem med magnum bagved, uden at have sagt at 30-06 ikke kan bære 180-185 grains. Lader da selv med 12 grams Mega med stor fornøjelse og effekt.

Mvh Thorlak

Correct first shot placement, the rest is bullshit!
Hej STROM!

Måske ikke gå igennem som et FMJ, men ekspansionen starter unøgteligt noget senere grundet den hårde konstruktion...Jeg har aldrig selv skudt med kuglen, så hvordan den i praksis virker på råvildt ved jeg ikke - jeg sammenligner blot Accubond med andre hårdere bondede kugler, hvor udgangshullerne på råvildt har været ganske små som fælge af minimal ekspansion...men som sagt - de skal nok lægge sig ned :-)

Jamo
Jeg må sige, at min erfaring med Nosler Accubond er noget anderledes. Jeg oplever den som yderst ekspansionsvillig. Jeg har anvendt kuglen i 300 Win Mag og 30.06. I 300 Win Mag prøvede jeg 150 gr. kugler på en ræv og et stykke råvildt, begge var nærmest splittet ad, så jeg opgav eksperimentet. I 30.06 har jeg dog været rigtig glad for 180 gr. kuglen ladet til 790 m/s. Jeg har nedlagt 20 stk. vildt fra ræv til kronvildt med den kombination. På hold under 100m er den hård ved mindre vildt, det seneste stykke råvildt skudt på 50m havde efter bladskud et udgangshul på Ø 10cm. Med hensyn til konstruktionen er den forreste del af kuglen med tynd ydervæg, der netop sikre god ekspansion over et bredt spekter af hastigheder.
Min nabo som jeg har ladet patroner til ligeledes i 30.06 men med 165gr. Accubond, har udtaget to kugler fra skudt kronvildt. Kuglerne vejede henholdsvis 112gr. og 129gr. Begge perfekt opsvampede men med noget reduceret restvægt.

Mvh JM