Våbenteknisk Forum - VTF

Fuld Version: Bipod monteres på S&L
Du ser i øjeblikket en skrabet udgave af vores indhold. Se den fulde version med ordentlig formatering.

kolling

Hej – skal have monteret en Bipod på min S&L M97DL. På min gamle riffel borede jeg en ny skrue op ud over den skrue, som er der i forvejen til den forreste rembøjle – men jeg vil helst ikke gøre det ved den nye. Har rembøjler fra Uncle Mike, som kan monteres i stedet for de originale rembøjler i de eksisterende skruer – men kan den forreste skrue til rembøjlen holde ? Jeg har af en våbenhandler fået at vide, at den ikke kan.

Han anbefalede i stedet at købe et komplet sæt fra Uncle Mike med en længere skrue (og vist også med møtrik). Men kan den monteres i samme hul som, nuværende skrue? Jeg synes ikke der er ret meget træk at bore i og hvad hjælper det så, med en længere skrue. Skruen går jo ud i det hulrum, som er lavet for at gøre skæftet lettere.

Er der nogen med erfaringer fra S&L?
Jeg kan ikke huske hvor meget plads der er inden i et S&L skæfte, men den sikreste metode er en rembøjle med gevind og plade på bagsiden, hvis der er plads. Det holder evigt.

Jeg havde dog selv en 97DL tidligere - der havde jeg ben på uden problemer. Og jeg skød meget dengang.
Iøvrigt ingen grund til at sætte en ekstra stud i. Der er typisk plads til remmen på selve bipoden.
på min 97´er tog jeg og klippede rembøjlen fra,den originale skrue og trimmede hullet lidt.nu er der plads til,bipod og uncle mike og det holder stadig fint.[Wink]
switchback.

kolling

Hej - tak for jeres input - jeg har nu udskiftet skruer/rembøjler med Uncle Mikes - forreste skrue er faktisk en bolt med møtrik.

For at kompensere for det tynde skæftetræ – tror vi snakker om max 5 mm - har jeg derfor som anbefalet tilpasset en 1mm tyk rustfri stålplade og boret et hul i den, hvor skruen går op igennem.

Pladen er limet fast i skæftetræet med 2-komponent lim.

Alt er naturligvis skjult inde i skæftet.

Nu glæder jeg mig bare til på lørdag, hvor den skal prøves af.