Våbenteknisk Forum - VTF

Fuld Version: Farmor vil gerne hjælpes igen
Du ser i øjeblikket en skrabet udgave af vores indhold. Se den fulde version med ordentlig formatering.
Sider: 1 2
Den 1½ år gamle Sauer 202 med revne i spidsen af forskæftet, som jeg var overbevist om måtte høre under garantien, og ikke "bare" skulle limes. Altså et nyt forskæfte, og så var den ikke længere.
Nu påstås det fra den danske importør, at træet ikke falder ind under 2 årsgarantien? Fordi det står i papirerne fra Sauerfabrikken.
Jeg mener jo at iflg. dansk købslovgivning(eller hvad det nu hedder), så har man 2 års garanti på alt hvad man køber, hvis der er fejl i det købte. Om så det er et billigt armbåndsur til 129 kr, har jeg oplevet at få den garanti, da batteriet løb tør efter 6 mdr [^]
Kan det så være rigtigt at træet på en riffel til 12-13.000 kr, ikke hører med ind under den garanti? Skæfte og forskæfte er dog en væsentlig del af riflen, eller hvad?
Når riflen er købt hos en dansk forhandler, hvem har så ansvaret for at dansk købslovgivning bliver overholdt?

Hvem ved noget om garantier på udenlandsk producerede rifler, og hvad der gælder???

Mvh Farmor

[Image: sulejma.jpg]

Jagt! Ikke bare en hobby, men en livsstil.
Jeg er nu rimelig sikker på at den går under de danske regler[Smile]
altså hele våbenet...
Jeg tror bestemt ikke der er særregler for rifler, uanset om de er udenlandske eller ej.
Så den almindelige købelov må gælde, og den giver 2 års reklamationsret.
Der kan være undtagelser, men så handler det om sliddele, og det er skæftet jo ikke ligefrem.
Ellers kan jeg kraftigt anbefale at læse her
http://www.forbrug.dk/klage/retogpligt/kobelovsguide/
det hjalp mig i en tvist mod Sonofon [Big Grin]

Mvh
[Image: Zoli1.jpg]

Nu med S&L [Big Grin]
Hej Farmor og kammerat.
For ikke længe siden lavede jeg et skæftearbejde for den lokale.
En under 1 år gammel O/U, i den tunge prisklasse, udviklede en revne ( meget lille) bag topstroppen. Der blev bestilt et nyt bagskæfte til geværet. Da bagskæftet ankom, var kunden ikke tilfreds med farve og åretegning i forhold til forskæftet. Bagskæftet blev returneret. Leverandøren kom nu i vanskeligheder m.h.t. at kunne levere noget, der matchede[B)] Derfor blev et helt sæt (forskæfte og bagskæfte) pillet af et gevær og fremsendt til den lokale.Sættet var nyt og havde siddet på en model i høj grade, der efter sigende havde kostet 27.000[8D] Over 10.000 højere end den købte skyder. "Foræringen" var forårsaget af tidshorisonten, det hele havde udspillet sig i. Jeg fik den store højspændte fornøjelse at tilpasse forskæfte og bagskæfte til den havererede skyder. Tingene passede ikke helt, og kunden rasede[B)] På trods af " foræringen" [V].Suk for noget flot valnød [:p] Jeg klarede opgaven på en eftermiddag til fleres tilfredstillelse[8D]
Denne lille historie står i skærende/ skrigende kontrast til, hvad du beretter [:0] Helt utroligt, hvis det holder, at Sauer kan omgåes den danske købelov.
Mvh Walnut
Her er lige noget jeg har "sakset fra familieadvokaten, ang. reklamationsret[Wink]

http://www.familieadvokaten.dk/Emner/623.html

Schönauer

Bag enhver succesfuld jæger,
står en arrig kælling


[Image: p----blaser.jpg] [Image: hunter.gif] [Image: Fuchs.gif]
Det lyder som en ret klar sag.

Uanset hvad forhandleren siger, hvor han har købt varen og hvad fabrikken måtte hævde, så har du 2 års reklamationsret overfor den danske forhandler, hvor du har købt riflen. Du skal altid reklamere der, hvor du har købt produktet.

Du skal have reklameret over fejlen/manglen umiddelbart efter, at den er konstateret - og det har du vel (?).

En dansk forhandler kan ikke undslå sig reklamationsforpligtelsen - og pligten til at udbedre fejlen - uanset hvad han måtte have af særaftaler med producenten. Forhandleren har ikke pligt til at ombytte varen eller den fejlbehæftede del, hvis fejlen kan udbedres.

Hvis en fejl eller mangel skal kunne sniges udenom reklamationsretten, skal forhandleren kunne bevise, at du er bekendt med fejlen ved købet af produktet. Dvs. at i praksis, skal det stå i de medfølgende papirer fra Sauer, at revner i forskæftet må påregnes og ikke er reklamationsgrund. Og det står der næppe.

/bundgaard
Og nok en gang får jeg/vi ekspreshjælp fra vennerne på VTF [Smile] 1000 tak, skal jeg hilse fra kammeraten og sige [Smile]
De gode links til både købelov og advokat er i høj grad anvendelige.
Så der er en sælger der må revidere sin opfattelse i morgen, og som får nogle gode argumenter overfor den danske importør.

Foreløbig 1000 tak for hjælpen, og selvfølgelig skal jeg nok følge op på historien. Andre kan jo få brug for at have den i baghånden, i lignende situationer.

Stor og varm hilsen Farmor [Smile][:X][:I]

[Image: sulejma.jpg]

Jagt! Ikke bare en hobby, men en livsstil.
Lige et praktisk spørgsmål

Var revnen der da du købte riflen.
Er skaden opstået "af sig selv"
Kan du bevise at skaden ikke er opstået ved at forskæftet har været monteret på et for tykt løb, tabt under dine udskiftninger af piber, eller riflen er væltet. Og så videre.

Problemet ved reklamation over skæfter, er at skaderne ofte er påført, ved diverse uheld, eller fejlbehandlinger.
Denne type skader er vel ikke omfattet af reklamationsretten, på linje med hvis du for eks buler din bil ved en påkørsel, eller smækker bildøren op i en pæl eller sten.

Hvis forskæftet er revnet/flækket fra løbskanalen og ud til siden, eller lidt skråt nedad, er der ofte tale om en påført skade, hvorfor den vel ikke er reklamationsberettiget.

Såvidt jeg husker har du vel også anvendt uoriginale(omend meget bedre) piber på din riffel. Dette vil formodentligt også stille dig dårligere i en evt retstvist.

Nu skal du jo ikke tage alle udmeldinger fra dette forum som den endegyldige sanhed, og mig bekendt er der ingen af de her deltagne debatanter der har nogen markant juridisk baggrund (undertegnede inclusive[^])

Egentligt dækker reklamationsretten vel kun materiale og fabrikationsFEJL, og ikke påførte skader, samt slitage

Bevisbyrden er vel også at det er forhandlerens opgave at bevise at fejlen ikke var til stede ved leveringen, dette gælder de første 6md.
Efter de første 6 md, ef det forbrugerens opgave at bevise at varen var fejlbehæftet, som følge af materiale eller fabrikationsfejl.

Umiddelbart ville jeg nok acceptere tilbúdet om reperation, især hvis der findes den mindste skramme, bule eller trykmærke på forskæftet.

jbn
@Ignorant:
Det er ikke min egen Sauer det handler om, for med snart 10 år på bagen, havde jeg vist ikke en jordisk chance for at få lavet noget på garantien [Wink]Den fejler altså heller ikke noget, og den har da været med til mange skud, fået skiftet piber 5-6 gange, og været med ude i al slags vejr, helt uden at "brokke" sig [Wink][^]

Pågældende Sauer har aldrig haft andet end den "medfødte" 6,5x55 pibe på, og forskæftet har aldrig været af, før forhandleren selv skruede det af i sidste uge. Den har aldrig været væltet eller andet der skulle kunne være årsag til at forskæftet fik pågældende revne. Og den er som sagt kun 1½ år gammel, og har max skudt 400 skud.
Og er i øvrigt blevet passet efter forskrifterne.

Det er derfor vi mener at den skal dækkes af garantien. Hverken mere eller mindre.

Mvh Farmor

[Image: sulejma.jpg]

Jagt! Ikke bare en hobby, men en livsstil.
Hej Farmor.
Jeg kan oplyse at Sauer fabrikken yder 5 års garanti. Hvad de 5 års garanti omhandler ved jeg ikke, men mon ikke det er på fabrikationsfejl. Om så et revnet skæfte hører ind under denne kategori ved jeg ikke. Jeg ville slå mig volsomt i tøjlerne over for forhandleren hvis ikke vedkommende ville give mig et NYT skæfte, samtidig ville jeg tale med meget store bogstaver og det samtidig med at der er en masse kunder i butikken. Min mening, et helt nyt skæfte (værsgo)
Mvh. Nemo
@Nemo:
De 5 års garanti gælder mekaniske dele, iflg. Sauers medfølgende papirer på riflen. Her vil de ikke stå inde for træet??? Og det er lige der filmen knækker mht til garantien. Man vil godt stå inde for det ene, men ikke det andet??
Og det er så her, jeg/vi mener at den danske købelov kommer ind i billedet.
Hæ, hæ, havde det været min riffel, såh..............[}Smile][}Smile][}Smile]
Var skæftet skiftet ud allerede nu [8D][:I] På forhandlers regning, og så kunne de selv slås om resten, med hvem de ville [Wink]

Mvh Farmor

[Image: sulejma.jpg]

Jagt! Ikke bare en hobby, men en livsstil.
Citat:quote:

Originally posted by Farmor

@Ignorant:
Det er ikke min egen Sauer det handler om, for med snart 10 år på bagen, havde jeg vist ikke en jordisk chance for at få lavet noget på garantien [Wink]Den fejler altså heller ikke noget, og den har da været med til mange skud, fået skiftet piber 5-6 gange, og været med ude i al slags vejr, helt uden at "brokke" sig [Wink][^]

Mvh Farmor

[Image: sulejma.jpg]

Jagt! Ikke bare en hobby, men en livsstil.



Så er det godt at min sauer er en 90er og ikke en 202er når piberne kun holder 1½-2 år
@375HH: Du skal da misforstå mig rigtigt [Big Grin][Wink] Piberne er altså ikke blevet skiftet pga slid, men fordi jeg skulle skifte fra mindre til større kaliber, eller omvendt, alt efter hvad jeg skulle skyde på/efter.
Så mit forskæfte har været af/på nogle gange i tidens løb, uden at lide overlast af den grund [Smile][^] Okay? [Wink]

Mvh Farmor

[Image: sulejma.jpg]

Jagt! Ikke bare en hobby, men en livsstil.
@Ignorant - Du har ret. Købeloven indeholder en såkaldt "formodningsfrist", der i praksis betyder, at fejl og skader konstateret indenfor de første 6 måneder efter varekøbet formodes at have været der fra produktets fødsel. Her er bevidbyrden (for det modsatte) alene forhandlerens og forbrugeren har særdeles gode kort på hånden.

Efter de 6 mdr. vender bevisbyrden - i hvert fald i teorien.

Men det betyder ikke, at forhandler og producent er off the hook efter 6 mdr. "Beviset" for, at en fejl eller mangel skyldes uhensigtsmæssig brug eller slid - og dermed ikke er reklamationsberettiget - skal som regel være synligt eller på anden måde objektivt konstaterbart - hvilket i sagens natur ofte er vanskeligt.

Sagen bliver ikke bedre af, at det drejer sig om træ.

Meget ofte skyldes revnedannelser i træprodukter, at produktet er opbevaret i rum/steder med luftfugtighed, der ligger udenfor de niveauer, der er taget højde for ved tørring af træet (jeg ved godt, at det hører til sjældenhederne med våbenskæfter). Det er tæt på umuligt at bevise, at en sådan skade er påført produktet efter købet, og derfor vil man som forhandler ofte "hænge på" en skade, der i realiteten skyldes uhensigtsmæssig brug eller opbevaring af produktet.

Og én ting er i hvert fald helt sikkert. Man kan ikke friholde et våbenskæfte fra købeloven, fordi det er lavet af træ, sådan som Farmor fortæller at forhandleren hævder.

Hvis jeg var forbruger i den aktuelle sag, ville jeg helt sikkert acceptere en reparation. Hvis skaden opstår igen, er der adskillige sager ved Forbrugerklagenævnet som falder sådan ud, at forhandleren får én eller maks to chancer for at reparere produktet - lykkes det ikke, er det en bytter.

/bundgaard
Reklamationsret og garanti er ikke det samme. Garanti er som begreb mere omfattende end reklamtionsret.

Reklamationsret giver ikke ret til ombytning, med mindre dette er blevet aftalt (og kan bevises af køberen - f.eks. med udstedt garantibevis).

Faktisk har sælgeren ret til at reparere produktet. Hvis det revner igen kan du kræve varen byttet eller pengene retur.

sorry... men den udvidede reklamationsret som kom for nogle år siden (fra 1 til 2 år) var både en forbedring men også en forringelse, idet garanti begrebet faldt ud... hvilket var en forringelse.

.....nu også ejer af en pumpehagler :-)

Favourite Quote: En humlebi ved ikke, at den ikke kan flyve......Gå ud på terrassen og vift med armene...hvis du letter må du være uvidende ;-)
@Ran:
Tak skal du have. Vi er opmærksomme på at sælger har ret til max to reperationer, og så skal der byttes. For den limning de tilbyder, skal der da selvfølgelig en garanti på. Og holder den så ikke til et kaliberskift til 30-06, er det bare ærgeligt for sælger.
Det er det riflen er bygget til, og det må man som ejer forvente at den kan. Inklusiv træet i for og bagskæfte.

Min egen har holdt fortrinligt, og en adskilligt nyere riffel må vel skulle kunne det samme?
Men vi er da spændte på hvad svaret bliver fra importøren i morgen. Sælger blev præsenteret for udprintede udgaver af købeloven i fredags.

Mvh Farmor

[Image: sulejma.jpg]

Jagt! Ikke bare en hobby, men en livsstil.
Pøj pøj med det...
Reklamtionsret eller ej, så er det træls, når man skal på barrikaderne for sine lovfæstede rettigheder.
Jeg krydser selvfølgelig fingre... :-)

.....nu også ejer af en pumpehagler :-)

Favourite Quote: En humlebi ved ikke, at den ikke kan flyve......Gå ud på terrassen og vift med armene...hvis du letter må du være uvidende ;-)
Lige lidt opfølgning på projekt "flækket forskæfte":

Den er indleveret til limning af skaden, med en garanti for at det holder. Både forhandler og importør er opmærksomme på at køber kender sine danske lovfæstede rettigheder, og vil kræve en helt ny riffel, hvis to på hinanden følgende limninger ikke holder [Sad!]
Så nu er det bare at afvente, og se hvad der sker.
Forskæftet er lovet klar til 28/3, da den skal skydes ind til bukkejagten, og ejeren gerne vil træne lidt inden.
Og indtil videre en stor tak til jer herinde, for at bistå med råd og dåd [Smile]

Mvh Farmor

[Image: sulejma.jpg]

Jagt! Ikke bare en hobby, men en livsstil.
Citat:quote:

Originally posted by Farmor

Lige lidt opfølgning på projekt "flækket forskæfte":

Den er indleveret til limning af skaden, med en garanti for at det holder. Både forhandler og importør er opmærksomme på at køber kender sine danske lovfæstede rettigheder, og vil kræve en helt ny riffel, hvis to på hinanden følgende limninger ikke holder [Sad!]
Så nu er det bare at afvente, og se hvad der sker.
Forskæftet er lovet klar til 28/3, da den skal skydes ind til bukkejagten, og ejeren gerne vil træne lidt inden.
Og indtil videre en stor tak til jer herinde, for at bistå med råd og dåd [Smile]

Mvh Farmor

[Image: sulejma.jpg]

Jagt! Ikke bare en hobby, men en livsstil.



Hej Farmor
[Big Grin] Den vil jeg glæde mig til at følge tæt [8)] Af ren nysgerrighed vil jeg gerne, om du kan oplyse hvilken proffession personen, der udfører reparationen har? Jeg vil også meget gerne vide, hvilken lim der anvendes? Endelig vil jeg også gerne vide, hvordan man har båret sig ad med at affedte de to limflader effektivt. Heller ikke uinteressant, hvad man vil forsøge sig med anden gang [Wink]
Jeg ønsker selvfølgelig for kammeraten, at det lykkes for de involverede.
Mvh Walnut
Hej Farmor
[Big Grin] Den vil jeg glæde mig til at følge tæt [8)] Af ren nysgerrighed vil jeg gerne, om du kan oplyse hvilken proffession personen, der udfører reparationen har? Jeg vil også meget gerne vide, hvilken lim der anvendes? Endelig vil jeg også gerne vide, hvordan man har båret sig ad med at affedte de to limflader effektivt. Heller ikke uinteressant, hvad man vil forsøge sig med anden gang [Wink]
Jeg ønsker selvfølgelig for kammeraten, at det lykkes for de involverede.
Mvh Walnut
[/quote]

Der bliver formentlig ikke en anden gang, da en dygtig bøssemager i 99% af tilfældende kan få det til at holde. Formentlig uden at det kan ses hvor revnen har været.
Jeg er næsten 100% sikker på, at han vil bruge en 2 komponent epoxy[Wink]

Schönauer

Bag enhver succesfuld jæger,
står en arrig kælling


[Image: p----blaser.jpg] [Image: hunter.gif] [Image: Fuchs.gif]
Sider: 1 2