Våbenteknisk Forum - VTF

Fuld Version: Lidt anderledes.....
Du ser i øjeblikket en skrabet udgave af vores indhold. Se den fulde version med ordentlig formatering.
Det er da vist ikke til brug herhjemme?

http://www.dba.dk/asp/soegning/detail.as...d=59357224
Der bliver sku solgt mange ting i DBA som ikke overholder reglerne - der har mange gange været sådant et scope i.

Ikke til brug herhjmme" er meget rammende, da det kræver tilladelse blot at erhverve kikkerten alene - om den overhovedet kan fås(tilladelsen altså) er jeg faktisk lidt i tvivl om.

Hilsen
Kenneth

-------------------------------------------
CTRL-Z virker desværre ikke i det virkelige liv
@ Kenneth

Hvornår er det blevet ved lov at skulle have en tilladlse til at købe optik...???
Du må købe og beside lige hvad du har lyst til vis du har råd. men det er ikke alt der må værre side på våbnet, så længe du er her i landet.

Mvh Skotten
Den holder ikke Skotte. Hvis den er konstrueret til at montere på et skydevåben, så kræver det tilladelse, og den er nok lidt småsvær at få. Se § 1 stk.1 nr. 9:

Bekendtgørelse af lov om våben og eksplosivstoffer

Herved bekendtgøres lov om våben og eksplosivstoffer, jf. lovbekendtgørelse nr. 918 af 10. september 2004 med de ændringer, der følger af lov nr. 555 af 24. juni 2005 og § 1 i lov nr. 503 af 7. juni 2006.

§ 1. Det er forbudt uden tilladelse af justitsministeren eller den, han dertil bemyndiger, at indføre eller tilvirke:
1) Skydevåben samt piber, låsestole, aftagelige magasiner og baskyler til skydevåben,
2) ammunition til skydevåben, derunder også patronhylstre, tændskruer, fænghætter, brandrør og projektiler,
3) håndgranater, bomber, miner og lignende våben, der virker ved en gennem eksplosion fremkaldt trykvirkning eller udslyngning af smålegemer,
4) patroner, ampuller og spraydåser samt lignende genstande, der ved spredning af stoffer er beregnet til at virke skadevoldende, bedøvende eller irriterende i kortere tid efter eksponeringen,
5) eksplosivstoffer (eksplosive stoffer og eksplosivstofholdige genstande),
6) armbrøster og slangebøsser,
7) signalvåben og kombinerede gas- og signalvåben,
8) lyddæmpere, såfremt de er konstrueret til montering på skydevåben,
9) optisk elektroniske sigtemidler med lysstråle eller med elektronisk lysforstærknings- eller infrarødt udstyr, såfremt de er konstrueret til montering på skydevåben eller armbrøster.

Stk. 2. Undtaget fra forbuddet er:a) Luft- og fjederbøsser, bortset fra de i stk. 1, nr. 6, nævnte, og ammunition hertil,b) indstikningspatroner af kaliber ikke over 4,5 mm og dertil hørende ammunition med kugleformet projektil og patronlængde ikke over 12 mm,c) slagteapparater, der udelukkende kan anvendes til slagtning, og ammunition, der udelukkende kan anvendes dertil,d) pyrotekniske artikler.

Stk. 3. Justitsministeren kan fastsætte regler om, at våben, bortset fra bagladevåben til enhedspatroner, er undtaget fra forbuddet i stk. 1, nr. 1.

Stk. 4. Justitsministeren kan endvidere fastsætte bestemmelser om, at forbuddet i stk. 1 også skal gælde for andre luft- og fjederbøsser end armbrøster og slangebøsser. Justitsministeren kan samtidig fastsætte særlige bestemmelser for medlemmer af skytteforeninger og andre foreninger og for foreningerne som sådan.

Stk. 5. Justitsministeren kan fastsætte nærmere bestemmelser om de eksplosivstoffer, der er omfattet af forbuddet i § 1, herunder om disse stoffers fremstilling, mærkning, markedsføring, forhandling, indførsel, overførsel, udførsel, erhvervelse, besiddelse, opbevaring og anvendelse.

Stk. 6. Beredskabsstyrelsen er rådgivende for myndigheder og andre vedrørende de eksplosivstoffer, der er omfattet af forbuddet i § 1, og fører tilsyn med virksomheder, der fremstiller de nævnte eksplosivstoffer.

§ 2. Det er forbudt uden tilladelse fra justitsministeren eller den, ministeren bemyndiger dertil, ved overdragelse at erhverve genstande eller stoffer, der er omfattet af forbuddet i § 1, eller at besidde, bære eller anvende sådanne genstande eller stoffer. Det samme gælder for personer under 18 år med hensyn til de genstande, der er omfattet af § 1, stk. 2, litra a og b.

Stk. 2. I tilfælde, hvor der efter stk. 1 gælder krav om tilladelse eller alder for at erhverve eller besidde genstande eller stoffer, er det forbudt at overdrage eller overlade andre besiddelsen af disse, medmindre erhververen eller modtageren foreviser den fornødne tilladelse eller godtgør at være fyldt 18 år. Justitsministeren fastsætter nærmere bestemmelser herom.

Venlig hilsen Lasse...Buy the best and cry only once.
Citat:quote:

Originally posted by LasseScout
§ 1. Det er forbudt uden tilladelse af justitsministeren eller den, han dertil bemyndiger, at indføre eller tilvirke:

9) optisk elektroniske sigtemidler med lysstråle eller med elektronisk lysforstærknings- eller infrarødt udstyr, såfremt de er konstrueret til montering på skydevåben eller armbrøster.



Hvis man køber den i Danmark, har man vel hverken indført eller tilvirket den?

Uffe

Sejren venter den der har alt i orden.......... Det kaldes HELD! Citat: Roald Amundsen.
Nej, så har forhandleren brudt loven idet HAN ikke måtte indføre den jfr. loven[Wink]

/Gammeltoft
Shoot low, they might be crawling !!!!
"Boltlift forever......"
Hmmm præcis sådan en, står da ude ved Nystrøm og Krabbe i Århus. Forøvrigt noget skrammel, lavet til det civile markede. Hvis man vil have sådan noget der virkelig dur, skal man nok op over de +80k .....men igen, hvad skulle man bruge det til civilt.

Kelle
Men du står med et produkt, som du ganske lovligt har købt. Det er selvfølgelig en del af en ulovlig handling så de kommer nok og henter den [B)]. Måske er det nemmere at holde sig et godt stykke inde på den rigtige side end at tvære rundt i gråzonen [Wink].

Uffe

Sejren venter den der har alt i orden.......... Det kaldes HELD! Citat: Roald Amundsen.
Jamen der er ingen gråzone. Efter § 2 er det også forbudt at erhverve og besidde den uden tilladelse. Det samme gælder forresten lasersigter.

Hvis man vil ind i en gråzone med sådan noget legetøj, så må det blive i form af et almindeligt lovligt rødpunktsigte på riflen, og så nogle lysforstærkende "goggles" af den pandemonterede slags. De er nemlig ikke konstrueret til at montere på et skydevåben, så der burde det være lovligt. "Gråzonen" opstår fordi et almindeligt rødpunktsigte giver så kraftigt lys at du bliver blændet af det når du ser på det gennem lysforstærker, så rødpunktsigtet skal kunne skrues ned på " Night vision" ydelse hvor prikken er usynlig for det blotte øje. Spørgsmålet er så, om kombinationen af rødpunktsigte og goggles af en dommer vil blive opfattet som en enhed der samlet udgør et sigtemiddel med lysforstærkning som er konstrueret til at montere på et skydevåben. Der mangler simpelthen retspraksis på området.

Venlig hilsen Lasse
...Buy the best and cry only once.
Ja - lysforstærkende sigter kræver tilladelse. At mange bryder denne regel ændrer ikke så meget ved lovens bogstav.

[center][Image: topl.jpg][Image: eye-10.gif][Image: topr.jpg][/center][center][Image: gandalf2.jpg][/center]

Assumption is the mother of all ****ups... and anything is possible if you don't know what you are talking about.
ja det er jo en overtrædelse af våben loven........
så det koster jo kun 1 år i skyggen.....[Wink] efter den nye lov her i narkokrigen.....[xx(]

Hilsen:
Bøssemager Hatting
http://www.ahlarsen.dk

Be aware of the man with only "one" riffel
man er vel jysk