Våbenteknisk Forum - VTF

Fuld Version: Så ka han fanme lære det
Du ser i øjeblikket en skrabet udgave af vores indhold. Se den fulde version med ordentlig formatering.
Det var på tide at det skete [^]

http://www.bt.dk/article/20090408/krimi/90408008/

Mvh.
Lars/Great Dane

'Citat M@X' Udnævnt til "autonom bandit" af "jeg er ikke nærtagen" Blasergun

...So What - Jeg er udnævnt til skødehund af Miss Speedy Jegsnupperentudekikstil
Jeg forstår egentlig ikke, hvordan tyven kan overleve efter at være blevet skudt i ryggen på klods hold med et haglgevær - med mindre de mener, at en luftbøsse et et haglgevær!
Tjaeh - luftbøssen skyder jo med hagl. Så det er nok sandsynligt [Wink]
Ja selvtægt burde sku til dels være lovlig. Folk har ikke respekt for en skid, de ved at man kan slippe afsted med hvad som helst. Kender en der kun fik 80 timers samfundstjeneste for at stjæle minkskind for 600.000 samt smadre en person med baseballbat. Man slipper sku nemt nu om dage. Fri selvtægt i 5 fem år samt hårdere straffe, det vil nok få kriminelle til at tænke en ekstra gang over inden han laver et bræk..

westergaard
Enig - indbrudstyvene bliver løsladt umiddelbart efter at de har været for en dommer. De burde afvente deres straf bag tremmer.

[Image: PeterandTony0507012-1-1.jpg]
Arrrh, jeg ved sq ikke rigtigt.

...selvfølgelig er det en pestilens med indbrud, det er jo pokkers irriterende med anmeldelse og forsikring og alt det, men et par måneder efter sådan et indbrud er man vel kørende på samme niveau som før.

Så det forekommer en smule "overkill" at gribe et haglgevær ( hvis det var det) med stor risiko for at dræbe en mand.

Personligt kunne jeg ikke drømme om at rette mine jagtvåben mod andre mennesker, og det er egentlig ikke kun styret af medfølelse med indbrudstyven. Jeg ville bare nødig bures inde i længere tid, og dermed undvære børn og kone og job. Det er for dyrt betalt for at lade vreden styre.

En anden ting er, at jeg har en gammel luftbøsse til at stå i hjørnet af våbenskabet. Drengene skal jo lære at skyde en gang. Det kunne da godt være, at jeg, hvis jeg fik chansen, kunne finde på at placere et hagl i røven på sådan en karl når han bener ned mod bilen. Hvis det er det der er sket her, så er det fængslingen i 13 dage der er voldsomt overkill, der er ingen der dør af et hagl i bagenden.

Venlig hilsen Lasse
...Buy the best and cry only once.
Citat:quote:

Originally posted by Leo

Jeg forstår egentlig ikke, hvordan tyven kan overleve efter at være blevet skudt i ryggen på klods hold med et haglgevær - med mindre de mener, at en luftbøsse et et haglgevær!



BT skriver da ikke noget om klods hold. Det kunne lige så godt have været 45m afstand.
Havde det skud været fatal havde husejeren stået med en sigtelse på mord!

Det ville kræve en pæn dygtig advokat at forklare, at skyde en mand i ryggen der er på i løb væk fra dig, som selvforsvar.

Mord er mord. Osse selv om man selv er forurettet... i dette tilfælde ved simpel tyveri ... ellers går der sku da helt "history X" i den

man kaster ikke perler for svin - men måske burde man begynde
Af beskrivelsen i BT virker det underforstået, at manden overrasker indbrudstyven inde i huset, og det er der skudet falder. Derefter flygter tyven ud i en ventende bil.

Nu skal man nok ikke lægge alt for meget i journalistens beskrivelse, det er før set, at de faktiske forhold ligger langt fra journalistopfattelsen af virkeligheden.

... men der er ihvertfald et eller andet der ikke stemmer i historien. Et skud i ryggen fra den afstand der kan være tale om inde i et hus vil oftest være dødeligt.

Endelig kan det vel være et 9mm glatløbet haglgevær der er skudt med. Så vil en almindelig jakke sikkert være nok til at standse de fleste hagl. Vi må bare have nogle flere oplysninger på bordet her.

Venlig hilsen Lasse
...Buy the best and cry only once.
Ham der er skudt på er på sygehuset!

http://www.tv2east.dk/artikler/update-57...-i-skudsag

Lille

Des Waidmanns Ursprung liegt entfernt – dem Paradiese nah, da war kein Kaufmann, kein Soldat, kein Arzt,

kein Pfaff, kein Advokat, doch Jäger waren da!
Så dødeligt er et haglskud altså heller ikke for et menneske. Hvis der bruges små hagl, og man har en almindelige vinterjakke på, vil jeg faktisk tro at man vil overleve i de fleste tilfælde.

Jeg kan huske at der var én for år tilbage der overlevede at forsøge selvmord med en haglbøsse. Kæben havde vist taget af for det værste af skuddet.

Stakkels mand - at han overlevede mener jeg.

Hilsen
Kenneth

-------------------------------------------
CTRL-Z virker desværre ikke i det virkelige liv
Jamen så forklarer du bare dommeren det.

...men jeg tror ikke den holder i byretten [Big Grin]

P.S. Man ser jævnligt folk på gaden i Nuuk der har overlevet selvmordsforsøg med haglgevær. Det er ikke fordi haglene mangler gennemtrængningsevne, snarere at ansigtet ikke er en vital legemsdel, så skudet har haft en "forkert" retning. Jeg skulle hilse og sige, at det er få der bliver kønnere af sådan et forsøg [xx(]

Venlig hilsen Lasse
...Buy the best and cry only once.
Der var en gut mellem Helsinge og Anisse der for en 3-4 år siden skød sig i maven med et haglgevær kal 12. Det var selvmord, men politiet konkluderede at manden havde ligget og sprællet i op mod et par timer [:0][V]

Skal man gøre det, så bør man i det mindste gøre det ordentligt [^]

Mvh.
Lars/Great Dane

'Citat M@X' Udnævnt til "autonom bandit" af "jeg er ikke nærtagen" Blasergun

...So What - Jeg er udnævnt til skødehund af Miss Speedy Jegsnupperentudekikstil
Tja, jeg har også hørt en historie om en person med relationer til forstvæsnet der beholdt sin skovhjelm på da han satte haglgeværet under hagen og trykkede begge skud af.. Bagefter sad hjelmen dog ikke på hovedet[xx(][V]

Hilsner
Dravis aka:FMJ
"Sapere Aude: Dare to KNOW!" Nu snart med .17 Mach 4 ...
En persons selvmord her på egnen for ca. 15 år siden blev efterforsket som muligt mord - der var brugt to skud. Han havde ikke gjort det ordentlig i første og havde kun en patron i geværet. Var så frisk at han kunne genlade og gøre det færdigt i anden.

CP