Våbenteknisk Forum - VTF

Fuld Version: Mor eller datter..
Du ser i øjeblikket en skrabet udgave af vores indhold. Se den fulde version med ordentlig formatering.
Jeg er gået i gang med et lille projekt, nærmere bestemt " Projekt .223 rem " til bukkejagt.
Selvfølgelig har jeg "pløjet" forummet her igennem mht. til erfaringer med netop .223 og det har været til stor hjælp og har bare givet endnu mere blod på tanden.

Før jeg "så lyset" sværgede jeg eller til lidt mere "power-full" kaliberer såsom 270 win, 308 win og 30-06 i den overbevisning at man hellere måtte være lidt "over-gun'ed" end "under-gun'ed" Men som mange af jer har erfaret, så kan et stykke råvildt sagtens stikke af med en god kugle fra fx. en 30-06'er - hvorfor så slæbe rundt på den ekstra fire-power, hvis man sagtens kan klare sig med mindre [8D]

Nu har jeg jo ikke jyske aner for ingenting, så jeg vil ikke ofre en bondegård på noget jeg ikke er helt sikker på endnu [Wink]
Mit spørgsmål er ganske simpelt. Hvilken riffel skal jeg vælge... kandidaterne er: Howa 1500 m. træskæfte kr. ca. 5000, CZ 527'er kr. ca. 5000 eller måske Tikka T3 kr. ca. 8000. Brugt er selvfølgelig også en åben mulighed, men der er jeg ikke helt klar over de forskellige riflers prisniveau.

Jeg har selvfølgelig også overvejet våben som fx. Ruger, men de er bare ikke rigtig mig..[xx(]

Min foretrukne kugle vil i .223 være... BARNES X [Big Grin]

Alle indslag, meninger, holdninger og erfaringer modtages med tak. [^]

Mvh

Power
.223Rem. er et godt valg, men hvorfor ikke også overveje et par andre fine rifler,så du ikke har så meget at bære på, du bør kigge på Remington Model 7 og Sako som har en fin lille lås som passer til patronens størrelse, personligt syntes jeg at både Hovaen og Tikaen er for store at slæbe på og dermed forsvinder nogle af fordelene ven at købe .223 Rem. prismæssigt er det jo svært at slå CZ.
Held og lykke og god skydning med din .223
Leif R.
The Shootist
Hej Leif/ "The Shootist"

Du har fuldstændig ret mht. til både Tikka og Howa. De har dog en pris, som stadig ligger inden for mit "budget" mht. til mit lille projekt. Var jeg sikker i min sag, valgte jeg nok en steyr eller Sako, men de bliver bare for dyre til at købe "for sjov" når der også skal montage + kikkert oveni.

Remington 7 har jeg ingen erfaringer med (har haft en Remington 700 ADL i 270 win, som var uhyggelig præcis) I de forskellige test af netop Rem. 7 synes jeg ikke de klarer sig så godt mht. præcision (over 3,5 cm/100 yards), hvilket jeg synes er i overkanten - især m. .223 rem. men helt klart, det er en lækker lille sag - især med lamineret skæfte...[^]

Allerhelst ville jeg jo gerne ha' et eller andet let, handy, hurtigt og præcist våben, men men de koster jo en halv arm.. [Sad] hvis man vil ha' alle kriterier opfyldt. Jeg satser derfor på følgende: Pris, præscision, håndtering og udseende - i nævnte rækkefølge..

Mvh

Power
Hej Speedy

lige mht. pris, så tager jeg udgangspunkt i de forskellige fabrikaters vejledende udsalgspris...
http://www.normark.dk/pdfer05/Tikka.pdf

Som du selv skriver, så vil en sådan Tikka ikke være den største "klods" at slæbe rundt på. Har du selv Tikka eller hvordan ?

Til slut: Den pris du nævner er på en T3'er med laminatskæfte... Jeg kan kun finde T3'eren m. syntetisk til den pris.. ved du noget jeg ikke ved der [?]

mvh

Power
Tikka er et dårligt valg til en .223 på grund af at det er en klodset full size lås til så lille en patron. Howa er sandsynligvis det samme, men kig lige ind på CZ hjemmesiden og se hvilke forskellige modeller der findes i 527.
Nu er det ikke alle modeller at Normark lagerfører i DK, men hvis du bestiller præcis den du vil have, så kan de skaffe den. Du skal dog mulidvis forvente forudbetaling og en vis leveringstid.
Til gengæld får du en riffel der er perfekt til de små kalibre og med 5-skuds stålmagasin. Ingen plast/komposit på rifler - tak.

Send evt. en mail til Mugge (mugge@dralf.dk) han har skudt med 527 og Barnes X i årevis.

--
mvh M@X.
DRALF champion.
Bullits, brass or ass, noone shoots free.
emil:max@dralf.dk
[IMG] http://photobucket.com/albums/v487/416ta..._Pokal.jpg [/IMG]
Helt enig med Max den lille patron nærmest skriger efter en lås i passende størrelse, jeg har igennem årene haft en del .223 og har altid valgt en men en lås i mini størrelse har i dag en mini Mauser fra interarms og en H&K og er godt tilfreds med begge.
Remington M.7 ´s lås er nok også lidt for stor for at opfylde mine egne kriterier men alt andet ved den er ok vægt, præcition længde og smidighed min egen er med sort plast og rustfri men er i .308win og er meget tilfreds, det er meget ofte den jeg ta´r ud af skabet når jeg skal på jagt og jeg flere "smukke" rifler at vælge imellem.
Mvh.
Leif R.
The Shootist
hej power
ved østjyskvåbenhandel står der en del remington model seven i 223
både brugte og nye tag ned og prøveskyd en så er du måske solgt
har selv er i 7-08

Hilsen Hatting

Be aware of the man with only "one" riffel
man er vel jysk
Halløj forum
Hvis riflen ikke må koste en bondegård hvorfor er den lille sako ikke nævnt ?
Jeg fandt min 223 vixen på radannoncerne i Svensk Jakt til 4000 svenske pesetas med diesæt og en del hylstre og kugler. Eneste bagdel er at stigningen ikke er 8 tommer, med det er de fleste af de andre rifler vel heller ikke.
mvh

Strom
Citat:quote:

Originally posted by Power

Jeg satser derfor på følgende: Pris, præscision, håndtering og udseende - i nævnte rækkefølge..

Mvh

Power



en riffel der opfylder dine kriterier lige netop i den rækkefølge du har sat op kunne være en remington 788... og så er den så billig, at du kunne få råd til en ny pibe med en stigning der hedder 1:7 eller en tand over, så kan du bruge 75 grains kugler fra swift... eller andre...

(et glas rødbeder på at du får gennemskud) [Big Grin]

mor eller datter... gå efter de bedste pa**er...[Wink]

Reloaders have more fun...

Et æble om dagen holder Doktoren væk...
hvis du kan ramme mig!

Dr. Strangelove
Det var dog en fornøjelse med alle de Replyes [Big Grin][Smile]

Citat:quote:

en riffel der opfylder dine kriterier lige netop i den rækkefølge du har sat op kunne være en remington 788


Okay, den havde jeg ikke lige taget med i min betragtning. Jeg har trods mange timer i div. våbenforretninger aldrig fundet sådan en fætter (eller jeg kan ihvertfald ikke huske det, hvis jeg har [Wink]) Hvad vil en ny pibe snige sig op på og hvad med 788'eren ?

Citat:quote:

Hvis riflen ikke må koste en bondegård hvorfor er den lille sako ikke nævnt ?
Jeg fandt min 223 vixen

De enste Vixen jeg har set, har alle været i .222 rem - er det ikke lige lidt nok ? Ihvertfald hvis man gerne vil ha' muligheden for "knald & fald" skud på fx. 150 m.

Citat:quote:

Remington M.7 ´s lås er nok også lidt for stor for at opfylde mine egne kriterier men alt andet ved den er ok vægt, præcition længde og smidighed


Hvis jeg husker ret, skulle netop Rem. Seven/7 være bygget specielt til patroner m. .308 win længde, så jo lidt for meget, men ikke som fx. en lås bygget til fx. 30-06. Jeg må en tur til Østjysk [^] Har I nogen anelse om, hvad en brugt 7'er kan stå i i .223 rem. [?]

Citat:quote:

Tikka er et dårligt valg til en .223 på grund af at det er en klodset full size lås til så lille en patron. Howa er sandsynligvis det samme

Vi er helt enige [Big Grin] Aller helst vil jeg ha' en lille let/kort lås, men det er ikke et fast kriterium. Den primære grund til disse 2 var pga. prisen ( OK Tikka har så også et godt ry mht. præcision )

Mvh

Power - aka .223 Wanna Bee
Du taler om at bytte pibe på Remingtonen 788 inden du har set hvordan den skyder. Det kan jo være at den skyder sk... godt og så se der jo penge at spare.
The Shootist