Våbenteknisk Forum - VTF

Fuld Version: Fremgangsmåde ved genladning ud af huset
Du ser i øjeblikket en skrabet udgave af vores indhold. Se den fulde version med ordentlig formatering.
Hej,

Hvis i skulle lade 100 stk 308W med 165gr. Nosler Partition, til en bekendt som bare ønsker en god jagtammunition uden krav om 3 skudsgrupper i 2 krone størrelsen. Laver i så en stribe testladninger, eller laver i "bare" en 90% ladning som normalt går godt i de fleste rifler.

For en god ordens skyld, jeg er opmærksom på friflugt, magasin længde osv.

Knæk og bræk
Flemming
[Image: MilleVTF.jpg]
Hej Flemming

Ved 308win plejer jeg at lægge mig 0,5 grains under max. ladning iflg. Norma. Det har aldrig givet aledning til problemer. Ofte ses det dog også at den Norske ladebog ligger adskillige grains over Norma`s data, så dem tør jeg ikke lægge mig helt op til uden test.

Jeg kontrollerer kammerlængde, men kamrene er faktisk altid så lange at det ikke lader sig gøre at komme tæt på riffelgangene, såjeg bruger for det meste COL fra ladedata.

Mvh. Ole
Hej OKHansen,

Tak for svaret.

Knæk og bræk
Flemming
[Image: MilleVTF.jpg]
Ja jeg plejer at lave 3x3 testladninger. Jeg har oplevet at den laveste ladning blev foretrukket - ikke pga. præcision, men pga lettere rekyl. Og så er det jo denne ladning der passer skytten bedst.
Jeg udmåler altid kammer, samt max. patronlængde inden jeg lader .
Derefter laves der testladninger, hvorfra bedste gruppe tages.

Mvh.
Carsten
Jeg laver ALDRIG (jagt)ammo til nogen uden at få mulighed for SELV at testskyde det i riflen....

Altså... Hvis nogen gerne vil have mig til at lade, så er minimum 100 stk + 27 stk til test, og jeg skal have lov til at låne deres riffel, så jeg kan måle headspace og testskyde..

Ellers gider jeg ikke...

Hvis jeg selv har en riffel i samme kaliber og har testet kuglen, så starter jeg med den ladning der gik bedst i min egen riffel - 5% krudt..

Hilsner
Dravis aka:FMJ
"Sapere Aude: Dare to KNOW!" Nu snart med .17 Mach 4 ...