Våbenteknisk Forum - VTF

Fuld Version: 450 Marlin til bøffel ??
Du ser i øjeblikket en skrabet udgave af vores indhold. Se den fulde version med ordentlig formatering.
Hej . Vil denne Barns kugle , kombinetet med nogle 400 grs A-frame gøre en 450 Marlin brugbar(fornuftig?) til Bøffel , eller er det tosset [?][?]. http://www.midwayusa.com/viewproduct/?pr...ber=444103

Har lige læst om en gut der brugte 350 grs Hornady [:o)] i sin 450 Marlin . Han skriver at han var heldig ikke at have ramt skulderbladet , fordi kuglen åbenbart er for blød til bøffel !! ja , klovn .. [:o)] så må man da sætte sig lidt mere indi hvad man propper i riflen .
Tja, .45/70Gov't i original-ladninger med hardcast og solids har været brugt til "The big five"... deriblandt bøffel.

.450Marlin giver ca samme ydelse i en kompetent håndladers hænder. Så med en god kugle, vil .450Marlin måske være et utraditionelt valg - men den vil bestemt levere varen.

Moderne Marlin-rifler, såsom 1895'er-familien (GuideGun, alm og Cowboy-riflerne) kan klare langt højere energier end original-ladningerne i .45/70.

Så det er for mig at se, ikke et urealistisk valg.! Jeg ville nok vælge noget, en smule tungere - men det er måske en smagssag.

[Image: Polarbear.gif]
Polarbears walk a lonely path..

But we sometimes do kick back, relaxes and downs a beer. =o)
Der er forresten et fedt forum for netop denne kaliber (ja ok, under-forum/del-forum).

http://www.marlinowners.com/forums/index.php

Skideflinkefyreallesammen. =o)

Nåja, og kig bare .45/70Gov't og .450Marlin underforum'ene igennem - samme kugle, og stort set samme energier kan opnås, hvis det er en moderne Marlin du har altså. =o)

[Image: Polarbear.gif]
Polarbears walk a lonely path..

But we sometimes do kick back, relaxes and downs a beer. =o)
Jeg har skudt lidt med sådan en 450 Marlin,den føles noget mere kontant end de forskelllige 45/70'ere jeg har prøvet.(ja ja-jeg ved godt at man ikke kan vurdere noget ud fra en "følelse" når man brænder en kanon af-men den føles sgu potent[Big Grin][Big Grin][Big Grin][B)] )

Med den rigtige kugle kan den vist klare det meste vildt man måtte møde......[Wink]

Hilsen Ulrik
Hej . Var lige inde og kigge lidt i det forum , og jeps den kan vist bruges . Meget interresant læsning !![:p].

400 grs Pile-driver kører lige igennem en bøffel . Også bliver der skrevet så meget om at 458WM ikke er optimal [?].

Det er imponerende hvad mand kan lære om forskellige kalibres kunnen , hvis mand gider at studere andres erfaringer ! Som Max også har skrevet , en langsom og tung kugle af god konstruktion , kommer langt [Image: AddEmoticons04246.gif?t=1241455315].

Hilsen A-bolt