Våbenteknisk Forum - VTF

Fuld Version: Bukkejagt 2009
Du ser i øjeblikket en skrabet udgave af vores indhold. Se den fulde version med ordentlig formatering.
Sider: 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10
Er lige kommet hjem efter aftenturen.
Lige som i morges gik der kun 10 min inden der stod en buk og bød sig til. En fin gaffel.
Sad lidt og betragtede ham gennem sigtekikkerten, men så ud af øjenkrogen til højre kom der en 6ér.
Han stod i korn til over ryggen, så der var kun hals og hoved synlig, men det stod til at rede, da han var på vej ud i et meget bredt sprøjtespor.
Fuldt optaget af at følge 6éren opdagede jeg slet ikke at gaffelbukke forsvandt. Lige med ét satte han i spring og strøg i skoven.
2 min sennere kom Mikkel til syne i samme spor. Så nu har jeg et håne at plukke med den røde svinepels lidt sennere på året.
Men alt i alt en fin dag med både spids- gaffel- og seksendet buk på fint hold.

man kaster ikke perler for svin - men måske burde man begynde
Så kom jeg også på banen[Big Grin]

[Image: Buk.jpg]

[Image: BBMpokal.jpg] Rig eller fattig? Det er altid rart at have penge!

goodmenhunt

Tillykke til de heldige. Sikke dog et vejr det var i morges! Jeg har nået både morgen og aften turen uden resultat, men har dog set 9 råer og fire gaffelbukke + et par intetkøn som var mere vakse end mig. Er der andre der har den opfattelse at der faldt meget få skud??

RB
Citat:quote:

Originally posted by goodmenhunt

Tillykke til de heldige. Sikke dog et vejr det var i morges! Jeg har nået både morgen og aften turen uden resultat, men har dog set 9 råer og fire gaffelbukke + et par intetkøn som var mere vakse end mig. Er der andre der har den opfattelse at der faldt meget få skud??RB



Nej

Jeg talte 46 skud til klokken 8, hvor jeg gik hjem.

De tre første kom inden skydetid, det første 13 minutter for tidligt[xx(][xx(][V][}Smile][Sad][Sad]

Og så to i rap, 5 min senere.

Bukken er i min verden lige så fredet 1 minut før skydetid, som f.eks. aftenen før [Sad!]

K&B Clax [Wink]

[Image: hunt-an3.gif]

Selv den ringeste dag på jagt, er bedre end den bedste dag på jobbet ... [Smile]

Det skud der ikke er skudt, har ingen fortrudt ...
I aften blev der skudt 2 min efter skydetid i skoven, hvor vores jagt grænser op til. Det er et tilbagevendende problem hvert år. Der er en eller to enkelte, der bare ikke akn finde ud af det...

.....nu også ejer af en pumpehagler :-)

Favourite Quote: En humlebi ved ikke, at den ikke kan flyve......Gå ud på terrassen og vift med armene...hvis du letter må du være uvidende ;-)
Jeg så en stor seksender ligge i hegnet da jeg ankom til mit stykke. Jeg kravlede ned langs hegnet, så jeg var på skudhold. Bukken rejste sig, men der var grene og andet i vejen. Da den trådte lidt længere ud på bukken, afsikrede jeg og pressede stille på aftrækkeren. Men i samme sekund begyndte bukken at gå. Jeg afsikrede endnu en gang senere, men der var for lidt kuglefang.
Bukken er den hidtil største jeg har set, så jeg må bare afsted i morgen igen

Tag chancen, vind bamsen!
:-)
Knæk og bræk i morgen.. :-)
Jeg skal ud på mandag...

.....nu også ejer af en pumpehagler :-)

Favourite Quote: En humlebi ved ikke, at den ikke kan flyve......Gå ud på terrassen og vift med armene...hvis du letter må du være uvidende ;-)
Så vil jeg da også vise min første buk.
Han blev skudt her til aften med min 6,5*55, efter jeg havde siddet og set på ham 45 min. hvor han gik i noget højt græs sammen med en rå.
Så klokken 20 gik han pludseligt hen imod mig, for derefter at stille sig med siden til på 40 meter og der faldt han for et bladskud.

[Image: 16052009069.jpg]

[Image: 16052009067.jpg]

[Image: 16052009066.jpg]

Leif
Kl 21,05 i aftes blev det så min tur til at have lidt held i sprøjten,
ja altså 270wsm sprøjten[Big Grin]
efter halvanden times venten uden at der var sket en skid, dukker der en rå op i den anden ende af sporet i de 3-5 m høje nobilis jeg sidder i.
jeg fisker riflen frem og skruer forstørrelsen op på 12 (afstanden er 150m), for det kunne jo være at han kom bagefter hende
og minsanten om han ikke gjorde,
et stykke tid stod han med fronten til, men efter et halvt eller helt minut drejede han sig og 150gr Grand Slam blev sendt afsted og han sank sammen på stedet.

Tillykke til alle i andre der har skudt buk og KNÆK OG BRÆK til dem der ikke har haft heldet med sig endnu
Det var forresten en seksender meget i stil med LUFFES

Johansen
Så fik jeg også en Buk[Big Grin] sad og holdt øje med en gaffel som havde lagt sig, riflen var lagt an, så fornemmer jeg noget i højre øjnkrog[:0] lagde skydestokken og bang han gik ned i knaldet, men kom sgu op igen efter et lille minut [:0][:0][:0] løb 10m. og væltede som en statue.

[Image: 17052009007.jpg]
Tak til moderator fordi han bragte orden i min post

Leif
det er en fornøjelse at se at det er "voksne" bukke der er nedlagt[Smile]. tillykke med dem
selv måtte jeg vente til middagsstunden - 1420 - før der var andet end unge bukke for (så i teorien kunne man være blevet under dynen til 0800[Big Grin])

mvh
Strom, naturgænger
Som tidligere nævnt bestod junior riffelprøven d.9maj og skulle derfor have riflen med for første gang, jeg havde en ekstra weekendtørn på jobbet, men havde aftalt med en kollega[xx(] at han skulle tage eftermiddagstørnen da han skyldte mig en fridag.
Junior og jeg gik og gjorde os klar da der kl. 1540 kommer en sms : XX er ikke mødt-ringer om 10 min. hvis han stadig ikke er her.
Jeg forsøger at ringe til XX, men han tager ikke telefonen, 10 minutter senere er jeg blevet ringet op og er på vej på job, jeg var temmelig udefinerbar[}Smile], nå, får aftalt med en kollega at hun vasker ned[Big Grin], så 1740 er jeg på vej hjem igen, i bad og en gang hurtig føde og vi er på vej.
Vi er på plads omkring kl.1900 og kort tid efter hører vi det første skud, det begynder at regne, henad ved 20tiden bliver det tørvejr og lidt senere opdager jeg et dyr i rapsmarken, prikker til junior, men han kan ikke se noget, pludselig træder dyret ud i det fri og junior får øje på det, vi kan ikke se om det er en buk så op med kikkerten, nej det er en rå, hun tusser rundt et minuts tid og forsvinder i rapsen igen, et kvarter senere kommer hun frem igen og denne gang går hun rundt i ca.5 minutter hvorefter hun bevæger sig væk langs skellet, nu er junior tændt[^], han glemmer helt at han fryser, hun forsvinder rundt om et hjørne og vi snakker lidt om hvad der mon sker nu, en halv times tid før lukketid ser vi igen ryggen af et dyr i rapsen, men det kommer ikke ud, vi pakker og går mod bilen, undervejs bliver jeg ringet op af en makker der fortæller at der er skudt en pæn buk hos en af naboerne og de venter på os ved bilen, naboen er en helt ung fyr og det var hans første danske buk, så han var meget glad, vi snakker lidt og kører hjem, jeg skulle tidligt op og på job.
På trods af at det startede lidt træls blev det så alligevel en god dag og junior er allerede begyndt at glæde sig til næste gang[^], men først skal jeg lige have en alvorlig samtale med en "kollega"[B)]

[Image: dralflogoKim1.jpg]
I don`t shoot innocent animals, only the ones that looks guilty
Jeg løbe her til morgen ind i den lokal Schweiss fører han havde 11 eftersøg igår og fandt de 7 havde her til morgen kun haft et udkald.

KR

Heller komme galt afsted end slet ikke afsted.

Nu plads til 15 i skabet.
Stort tillykke til alle de heldige[Big Grin]

Min fjendes fjende,er min ven....

[Image: logo.gif]
Tilykke med bukkene [Big Grin]

Jeg har ikke haft heldet med mig endnu.

Hilsen Steen
Stort tillykke til alle I DYGTIGE!![Big Grin][Big Grin]

- Jeg har kun været dygtig til at sidde meget stille meget langt inde i skoven og vente meget længe på en meget stor buk. Det største hårvildt jeg har set pt. efter godt 10 timer og ondt i hele skroget er en spidsmus på ca. 10 cm - men den var nu også ganske sød....

Men i aften.....eller i morgen.....eller i over morgen...... - it's a paitence game[Wink]

/bundgaard
Tillykke med jeres bukke!

Nu har jeg endeligt fået samlet kræfter, efter min "formiddagsbukkejagtslur", til at få skrevet rapport.

Lørdag morgen sad jeg i en stige med udsigt til, en hvedemark, 3 levende hegn og en skovkant. Som I andre nok også har oplevet det, var det en noget forblæst morgen.
På et tidspunkt kunne jeg se silhuetten af et dyr bag et af hegnene, den kom i let trav og passerede en åbning på 10 meter hvor det havde været muligt at skyde, hvis jeg bare havde sanset at råbe/pifte den an. Men det fik jeg ikke gjort, mens jeg kæmpede med at få bragt mig i skydestilling, og måtte se en buk, pænt over ørehøjde, løbe i sikkerhed i skoven.
Lørdag aften havde jeg, i lodtrækningen, trukket stigen midt i mosen. Flemming der sad i den om morgenen så 3 forskellige bukke: 1 spidsbuk og 2 seksendere. Men han fik dog ingen skudchancer.
Jeg havde pürschet mig frem til stigen ca. kl. 19.30. Jeg måtte undervejs snige mig forbi et smaldyr på 30 meters afstand.
Fra stigen kunne jeg se en lille spidsbuk og et smaldyr gå og esse 200 meter lige fremme. Dem sad jeg og betragtede de næste 20 minutter, inden de forsvandt.
Lidt efter så jeg en bevægelse til venstre... Det var 2 dyr, ca. 100 meter ude, hvor det ene var en pæn seksender. De gik ind mod mosen, 30 meter fra dem.
Hurtigt fik jeg drejet mig i en god position, og fandt bladet i kikkerten, mens de stod stille et øjeblik. Da jeg skød, fornemmede jeg de satte igang igen. Bukken tegnede for en noget baglig kugle, da den krummede sig sammen og gik tre skridt og forsvandt bag noget lavt buskads.

Efter at have ventet 10 i minutter, gik jeg frem mod skudstedet, parat til opfølgning. Men 20 meter fra skudstedet kunne jeg se han lå forendt, umiddelbart bag budskadset.

Kuglen havde truffet "kl. 3 i otteren", og havde havde klippet spidsen af den ene lunge, ødelagt det halve af leveren og desværre også lige åbnet mavesækken [V]. Men den var da leveret.

Bukken blev skudt med en 155 gr. Lapua Mega i 6,5x55, fra min M97 DL.

[Image: IMG_4778.jpg]

Fortsat knæk og bræk til alle!
Karsten
Lige lidt stemningsbilleder fra mosen.
[Image: Gaffelbuk3.jpg]
[Image: Gaffelbuk2.jpg]
[Image: Gaffelbuk1.jpg]

Den har lovet mig at blive en stooor seksender om et par år [Big Grin]

Hilsen Steen
Havde den vildeste oplevelse i morges !
Efter at have siddet på et revir, kun set en ræv og en rå, tog jeg videre.
Efter at have purschet stille langs marken, satte jeg mig i enden.
Der er en lav skov af birk,eg og fyr. Jeg satte mig i udkanten af skoven, der er nogle fyrtræer hist og pist foran inden marken starter.
Tænkte bukken måske ville følge hegnet overfor, for derefter at komme over marken, lige over til mig [Big Grin]
Pludselig kommer en rå farrende ud forbi mig bagfra, vender sig om og skælder ud.
Nå så kommer bukken sgu nok ! Jeg syntes jeg kan høre noget pusle, nu knækker der også en gren.
Så brager der med grene der knækker, grenene bevæger sig i 1,5 meters højde og jeg kan høre noget tung komme buldrene gennem skoven.
Fuuck ! Hvad fanden sker der !
Jeg rejser mig op, med riflen i hånden, hjertet hamrer og adrenalinen pumper løs...
Så nu kommer det ud af skoven ! En fucking kvie ! der er gået igennem indhegningen fra naboens mark !!!!!!!!!!!!
Da pulsen igen var nede på normalt niveu og efter et par cigaretter, kunne jeg godt se det sjove i det [Big Grin]
Blev nødt til at skrive til SAKO han godt kunne komme med rene underbukser. [Big Grin][Big Grin][Big Grin]

Hilsen Steen
Sider: 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10