Våbenteknisk Forum - VTF

Fuld Version: Halvautomat genlader ikke
Du ser i øjeblikket en skrabet udgave af vores indhold. Se den fulde version med ordentlig formatering.
Hej
Jeg har det problem at min(ny indkøbte) beretta 1200 F nok har en funk fejl for hvert 20-30 skud. Jeg har prøvet nogle forskellige patroner og er helt sikker på at det ikke har noget med patronerne at gøre da den ikke laver flere fejl med en let ladet(12/67 24 g jaguar), end de gør med de hårdt ladede(24 g sur) og jeg kan i hvert fald mærke en stor forskel på skulderen.
Fejlen består i at den bare låser bundstykket ligesom hvis den var skudt tom. Jeg har haft den skilt an og renset og magasin fjederen har et lille kænk og åbenbart også en svaghed da der knækkede 3 cm af[Sad!] da jeg var ved at montere den. Jeg mistænker derfor fjederen, men før jeg render ud og køber en i morgen ville jeg lige høre jer om det er sandsynligt at det er magasin fjederen.

Hvis det er magasin fjederen, hvor køber jeg så sådan en i midt/vestjylland, jeg har hørt ved vstjysk jagt i holstebro og han havde ingengang hørt om en beretta 1200 f før[Sad!] og jeg havde renget med at høre med ved korsholm og ved k o skov i bording, men er der andre steder jeg også skal ringe om høre.
Det haster lidt da jeg skal skyde holdskydning på søndag.
Hej simon-ms

Det er meget sandsynligt at det er magasinfjederen der er årsagen. Uden at jeg kender Beretta systemet, er det ofte patronen fra magasinet som ”fortæller” bundstykket at det skal fremad igen.
Hvis fjederkraften fra magasinet er for svag, forbliver bundstykket tilbage.

Jeg er ikke lige klar over hvor du kan købe fjederen, men importøren Normark må da kunne henvise til hvor reservedelene til sådan en fætter kan leveres.

Alternativ behandling:
Prøv at strække fjederen lidt. Det er selvfølgelig en nødløsning indtil du får anskaffet dig en ny fjeder.

mvh.
Swift
Hej

Det lyder som det sædvanlige med nye halvautomater, der ikke kan lide 24 g flugtskydningsbønner. Kuren skulle vist være ganske simpel, dog ikke ikke i forhold til på søndag. 500 stk. 32 g patroner skal hældes igennem den, så bliver alting ligesom skudt til, og så er det de færreste der har bøvl med de lette ladninger.
Uden jeg kender noget som helst til den specifikke model, så er det nogen hvor der sidder en omskifter under forskæftet, der kan justeres til "light loads". Dette kan nedbringe antallet af fejl med flugtskydningspatroner. Men det er altså ikke alle halvautomater der bliver lige gode "venner" med 24 grams ladninger.
Hvis den er sprit ny, burde du kunne få en ny fjeder på garantien. Det hjælper selvfølgelig ikke meget, hvis du står og skal bruge den her og nu.

Mvh.

Christian
CFR
Bøssen er bestemt ikke ny, jeg købte den brugt og kan læse mig til at blev lavet mellem 88 og 91 og det er foriøvrit en rekyllader, så jeg kan ikke stille på noget, men det var heller ikke patronen der var problemet, da den både gør det med lette og kraftige patroner.
Citat:quote:

Originally posted by Swift

Hej simon-ms

Det er meget sandsynligt at det er magasinfjederen der er årsagen. Uden at jeg kender Beretta systemet, er det ofte patronen fra magasinet som ”fortæller” bundstykket at det skal fremad igen.
Hvis fjederkraften fra magasinet er for svag, forbliver bundstykket tilbage.

Jeg er ikke lige klar over hvor du kan købe fjederen, men importøren Normark må da kunne henvise til hvor reservedelene til sådan en fætter kan leveres.

Alternativ behandling:
Prøv at strække fjederen lidt. Det er selvfølgelig en nødløsning indtil du får anskaffet dig en ny fjeder.

mvh.
Swift


Okay, jeg er rimlig sikker på det er fjederen nu, det er nemlig patronen der udløser bundstykket.

Ang nødløsningen, så knækkede der som sagt 3 cm af fjederen da jeg forsøgte, så det tør jeg ikke forsøge mig mere med, så jeg må bare have fat i en ny fjeder.
Den gør det efter knækket på fjederen ca en gang pr 15-20 skud, så jeg satser på at den holder sig under 3 funk fejl på en 40 serie, jeg regner jo med at ramme (næsten)alle enkeltduer i første skud[8D]
Hej

Jeg er sikker på, at Swift ved betydelig mere om halvautomater end jeg gør. Jeg beskrev blot de erfaringer som mange har gjort sig med 24 g flugtskydningpatroner, uagtet hvordan de ellers er ladet. Så lyt til Swift, det tror jeg at det lønner sig!

Mvh.

Christian
Hej . Kan du ikke skubbe et stykke rør over magasinbegrænseren (eller vikle et tykt lag tape om) der hvor fjederen hviler imod , så den sidder længere fremme og er stram igen [?] som nødløsning .

http://www.berettaweb.com/sezionati/sez%201200.htm

Hilsen A-bolt
Er der nogen der har en ide om hvor jeg kan købe sådan en magasin fjeder, korsholm kendte ingengang til modellen og spurgte flere gange om jeg nu også var sikker på at det var en beretta.
Pp undersiden af løbet sidder der på de fleste halvautomater to små huller som blæser krudtgas bagud til at genlade. De kan godt være tilstoppet. Man kan også i nogle tilfælde bore dem en lille bitte smule op, så den spytter lidt mere gas bagud, til at evt, genlade lette patroner.

A. Westergaard
Korsholm det er nok det mest sansynlige sted at støve sådan en fjeder op, ellers prøv at ringe til bøssemager Erik Døssing Telefon :
97 54 73 03 han er lidt af en guru med hensyn til haglvåben [Smile]

mvh Ejvind

Alting er let, bare man kan det
Det er en rekyllader, så der er vel ikke nogen huller til krudtgas at bore op....

Du skriver den gør det med milde og kraftige 24 grams - hvordan kører den med rigtige jagtpatroner (over 30 gram). Jeg har haft flere halvautomater - nogen kørte med 24 gram bare de var hårdt ladet andre ville kun med 28 gram eller mere.

Ved du positivt at den på et tidspunkt har fungeret med 24 grams patroner?

C
Den laver lige så mange fejl(hvis ikke flere) med jagtpatroner, især 36 g bryder den sig ikke om, jeg går ud fra at det er fordi magasinfjederen ikke har kraft nok til at skubbe en så tung patron frem. Jeg synes i hvert fald jeg har flere fejl på på jagt end til flugtskydning. 28 g genlader den som regel med, men jo tungere, jo større problemer.
Det er et stykke tid siden jeg spurgte, jeg har bare aldrig fået skaffet den fjeder, men jeg vil prøve at ringe til Erik Døssing som forslået længere oppe, det er lige i nærheden.