Våbenteknisk Forum - VTF

Fuld Version: HJÆLP - Otterup baneriffel.
Du ser i øjeblikket en skrabet udgave af vores indhold. Se den fulde version med ordentlig formatering.
Er det meningen at denne riffel skal kaste det afskudte hylster ud, eller er det normalt at den bare trækker det tomme hylster ud af kammeret, og lader det ligge i bunden af låsestolen?
Hvis den skal kaste ud, hvad kan problemet så være?
På forhånd tak!

Knæk og bræk!
-Klud.

Den der ler sidst......
Er langsom i opfattelsen!
Hvis den skal kaste ud, hvad kan problemet så være?
noget som er knækket [Big Grin].....mere arbejde .....skønt[Wink]

Hilsen:
Bøssemager Hatting
http://www.ahlarsen.dk

Be aware of the man with only "one" riffel
man er vel jysk
@Kluden - Tillykke med din ''Otterup 3/4tomme''

Svar til første del af dit spørgsmål: JA !
Hej Klud.
Jeg er helt sikker på at omtalte riffel skal smide de afskudte hylster ud ellers kan der være noget galt. Prøv i første omgang at trække bundstykket lidt (meget) hurtigere tilbage og så se om ikke hylsteret bliver smidt ud.

Mvh. Nemo
Jeg ved ikke om nogen af Otterups .22 banerifler kaster hylstret ud, men der er i hvert fald masser som ikke gør og som ikke skal gøre det.

Det skyldes, at der ikke er nogen udkaster i den pågældende lås - hverken integreret i bundstykket eller som en stift i låsestolen.

Det kunne vel være fordi det er banerifler, hvor det er rart at være fri for at rende og lede efter de tomme hylstre efter skydningen - eller også er det vel bare fordi det var det billigste at lave.

Mvh
Lundgaard
Hej Lundgaard.
Tror måske det er sådan en jeg har.... Der er godt nok en stift i låsestolen, men...- måske kan den laves til det[:0]
@Nemo : har prøvet, men der sker stadig intet...
Knæk og bræk!
-Klud.

Den der ler sidst......
Er langsom i opfattelsen!
Hej

Fra og med model M70 flyttede man udtrækkeren over i højre side af bundstykket (set bagfra). Det var for at få den til at smide hylsteret ud til højre når det slap kammeret. Det virker desværre ikke særlig godt. Der er dog to ting man skal sørge for, hvis det bare skal have en lille chance.

Hvis der er skidt mellem udtrækkeren og bundstykket får den ikke ordentlig fat i hylsteret og taber det med det samme i låsestolen.
Tag bundstykket ud og dryp lidt olie på udtrækkeren langs låsen. Massér nu udtrækkeren ved at bevæge den til siden (den er meget stram). Efter lidt massage vil du se en masse sort snask langs udtrækkeren. Gentag processen til den er ren eller du er træt eller har ondt i fingeren.

Et andet sted der kan være skidt er i den udfræsning der er i kammeret hvor udtrækkeren sidder når låsen er lukket.

Endelig så kan fjederen i udtrækkeren være blevet svag og så er der mere arbejde til Hatting (det kan dog godt lade sig gøre at skifte den selv).

Det er også rigtigt hvad Nemo siger, at åbningen af låsen skal foregå lidt kvikt for at det virker.

lindvig

Mindstorm

Citat:quote:

Originally posted by jss

Svar til første del af dit spørgsmål: JA !


Ikke nødvendigvis, som lindvig skriver, så havde de første rifler udtrækkeren til at sidde i venstre side, hvilket bevirker at man kun trækker hylsteret ud af kammeret, hvorefter det så falder ned i bunden af låsen.