Våbenteknisk Forum - VTF

Fuld Version: Løbslængde - hvilke fordele?
Du ser i øjeblikket en skrabet udgave af vores indhold. Se den fulde version med ordentlig formatering.
Hej!

Efter at have konstateret at mange skytter på diverse sporting-baner bruger 71cm løb, vil jeg gerne høre om der er nogen argumenter for at gå op i 81 cm - altså til sporting-brug...?

Jeg går og overvejer en Cynergy til ovennævnte formål.

Iøvrigt - er der nogen forskel på de forskellige modeller? Altså hvad gør sporting-modellen mere velegnet til sporting, end field-modellen?

"You learn something new and depressing every day"
Med mindre du skyder olympisk trap, ville jeg aldrig gå op i 81 cm. Den bilver meget lang til hurtige skud på en sporting bane og til jagt.

Jeg plejer at vælge mellemvejen med 76 cm - god lang sigtelinie og roligt sving. De er dog stadigt noget tunge at slæbe rundt til jagt, så jeg har lige investeret i en Cynergy composite i 71 cm. Får den først tirsdag i næste uge, så jeg har ikke praktisk erfaring endnu, men den er noget lettere end min tidligere SKB.

Kan i øvrigt anbefale Cluny Country Store i UK. Han har rigtig gode priser, hvis man har tålmodighed til lidt papirarbejde (gratis).

C
Ok, nu var det jo faktisk en Composite jeg havde øje på. Hvad måtte du - alt inklusiv - slippe for den? Den står til ca. 1800GBP.

"You learn something new and depressing every day"
lidt afhængig af kursen kommer den til at stå mig i ca. 14.500. Jeg handler en del med Robin derovre, så jeg ved ikke hvad en førstegangskunde kan handle til, men 1.700£ incl. forsendelse tror jeg ikke er umuligt.

Man kan dog også handle dem noget lavere ned end prisskiltet i DK. Den bedste pris jeg fik herhjemme er 16.000.
Jeg har lige skifted min gamle 71 ud med en 76 cm. browning citori og det giver en helt anden skyde stil i sær på spisduerne på skeet banen. Da man meget nemt kommer til at skyde forand dem.
Noget helt andet er er at længte og vægt hænger sammen. Og mit nyge væger 350 gram mere en det gamle og selv om det ikke lyder af meger giver det aligevel en forskeld vis man også vil bruge det på en dags jagt for at ikki snakke om vis man skal drive med hundene en hel dag.
Så jeg er meget glad for at jeg ikke købte en 81 cm. da jeg var ude og skulle købe et andet gevær.

Hilsen.
Peter Bregnebro
Nu hvor du lige nævner vægt, så skyder jeg med en Miroku MK38 trap med 81cm løb samt rekyldæmper som vejer 300gram i kolpen. Det er utroligt hvad vægt alene gør af fordele hvad angår rekyl.

A. Westergaard
Vægt og rekyl skræmmer mig ikke så meget, men det kan da være meget rart med lidt mindre rekyl.

"You learn something new and depressing every day"