Våbenteknisk Forum - VTF

Fuld Version: Bukkejagten bør ikke flyttes
Du ser i øjeblikket en skrabet udgave af vores indhold. Se den fulde version med ordentlig formatering.
Ikke stemning for flytning af bukkejagten http://www.huntersmagazine.com/?mod=article&aID=3181

[Image: PeterandTony0507012-1-1.jpg]
Hejsa.

Jeg er så en af dem der gerne så bukkejagten flyttet til 16 August. Jeg ved ikke om der vil være noget genetisk at hente for generne er vel de samme for en given buk både når den er 1 år og 5 år.

Men bukkene vi vil skyde vil alle være i deres smukke røde farve frem for de pjuskede bukke der bliver skudt i maj. Jagten vil også blive mere krævende da skoven/markerne vil stå i fuldt flor.

Det vil sikkert også spare en del unge bukke som netop er blevet smidt på porten af deres mor, og ikke aner hvor de skal gøre af sig selv. De vil i August være mere forsigtige og lært at passe bedre på sig selv. De vil også havde fundet deres ejet lille territorie.

Det vil i mine øjne give større bukke om nogle år med udsættelse af jagttiden.

Mon ikke en del af modtanden ligger i at hvis jagttiden bliver samfaldende med Sveriges, er der en del (inklusive mig selv) der "mister" den ene premiere. Men bukken herhjemme kan vel godt vente en uges tid på at blive skudt[:o)]
Jeg er helt klart tilhænger af den nuværende jagttid på bukke. Såvidt jeg ved viser undersøgelser at de fleste råer bliver beslået selvom nogle bukke fjernes i foråret. England/Skotland, Polen og Ungarn er alle lande med meget råvildt og også stærke bukke og her skydes der buk hele sommerhalvåret også i maj/juni, så personligt tror jeg at biotop og afskydningspolitik er mere afgørende for en sund råvildtbestand, end jagttiden. Man burde måske kigge mere på om det er optimalt at der kan skydes ubegrænset på små randområder ??
Hej Gafka.

Er helt enig i at der ikke er noget at hente rent genetisk. Råerne skal også nok blive beslået. Men netop omkring af voldsom beskydning i randområder tror jeg vil vil mindre. De små bukke er blevet klogere og har fundet deres lille revir i August. De er desværre et nemt mål når de lige er blevet smidt på porten af råen.

Har kendskab til en lokal "jæger" fra det nordjyske som sidste år nedlagde 9 bukke. Ikke en eneste seksender var der i mellem. Han skyder hvis der er pensel. Rundt omkring skoven jeg er med i har vi desværre også en del randjægere, som ikke tager hensyn til hvad der kommer for, så selvom vi kun skyder seksendere hjælper det ikke altid at gemme. Et af konsotiemedlemmerne overhørte sidste år en samtale til et bukketræf d. 16 maj i en jagtforening. Her pralede en af naboerne med at sammen med 2 andre at have nedlagt 4 årsbukke den første morgen på TYVE TØNDER LAND. Forige år skød de 9 bukke på samme stykke. Ja, som han sagde: I skoven er de jo så dumme at de ikke vil skyde bukkene, så må vi jo gøre det[}Smile][}Smile][}Smile]
Mit håb vil være at det vil blive sværere med den afskydningspolitik senere på året. Og vi har prøvet at kommunikere med dem men desværre forgæves. Jeg anfægter overhovedet ikke folks ret til at skyde en buk på deres jagt men alle bør kikke på hvad der er rimeligt at nedlægge på deres terræn.
Vi har haft den oppe at vende før, jeg låser den her og så kan vi fortsætte diskussionen her
http://www.riffeljagt.com/forum/code/topic.asp?TOPIC_ID=11913

[Image: dralflogoKim1.jpg]
I don`t shoot innocent animals, only the ones that looks guilty