Våbenteknisk Forum - VTF

Fuld Version: Jagt i haven
Du ser i øjeblikket en skrabet udgave af vores indhold. Se den fulde version med ordentlig formatering.
Her i denne sommertid uden de store jagt muligheder bortset fra bukkejagten og det er jo begrænset hvor mange man kan skyde af dem.
Jeg har derfor genoptaget jakten på Muldvarp med haglbøsse, en yderst fordrende jagtform som kræver både store mængder af tålmodighed og snille, men udført på det rigtige tidspunkt og udrustet med en behagelig havestol og kolde drikke kan man sætte sig og tålmodigt vente til man kan se at der er aktivitet i "skuddet" og straks når man ser det rejser man sig op og affyrer 3-4 hurtige skud fordelt over hele "skuddet" det skal vel lige nævnes at Muldvarpejagt bedst bedrives med en god halvautomat, samt vigtigheden af at nøje udvælge det af muldvarpen senest fremstillede "skud".
Men jeg har et spørgsmål til det lærde forum, hvordan kan det være at Muldevarpene dør, tilsyneladende uden at være ramt af et eneste hagl ?? Dette fænomen har jeg observeret på et flertal af de døde muldvarpe og det har altid undret mig.
Jeg håber at i kan hjælpe mig med løsningen til dette, denne jagtform er jo en af de få jagtmuligheder der tilbydes i baghaven nu når man ikke længere må skyde solsorte eller gråspurve en ellers yndet sport for mange år tilbage...
Ps. forslag til andre intresante eller nye jagtformen modtages med glæde.

The Shootist
"Live and let live"
Jeg har gennem årene skudt 40-50 muller med en haglsprøjte, og seneste var i fruens køkkenhave for et par uger siden. Jeg har dog en lidt anden teknik, for de fleste muller har et tidsmønster for gravningen, hvor de er aktive inden for en forholdsvis begrænset tid - typisk en time. Når så jeg kender tiden, så holder jeg øje til skuddet vokser, hvor så jeg lister hen til skuddet uden at krydse dens gange, da de er meget forsigtige med støj omkring sig. Som regel vil den skyde inden for 10-15 minutter, og så klapper jeg den en. Jeg skyder kun en gang med pumpen, og altid lodret ned hvor jorden skyder op. Jeg har vel mistet 3-5 stk i årenes løb. Tit er de ikke ramt som du har observeret, men jeg formoder at de knuses indeni af trykket, for jorden bliver presset voldsomt sidevejs omkring hullet, og jeg forestiller mig at de er lidt tryksarte?

Forleden morgen på vej til bukkejagt så jeg en sort uldtot på jorden der bevægede sig (havde nær trådt på den) og det var squ en mulle der lå frit fremme, og var ved at bore sig ned igen.....så langt nåede den aldrig [}Smile]

Mvh.
Lars/Great Dane

'Citat M@X' Udnævnt til "autonom bandit" af "jeg er ikke nærtagen" Blasergun

...So What - Jeg er udnævnt til skødehund af Miss Speedy Jegsnupperentudekikstil
Nu ved jeg jo ikke hvor i bor,men hvis i bor i bynære områder håber jeg at i har forstående naboer[Big Grin],jeg er ikke helt sikker på lovligheden i at benytte haglgevær i byområder[}Smile],men fortsat god jagt.
MVH
LØVIG
Jeg har også skudt mange muldvarpe i tidens løb og mener at lige omkring kl. 12.00 (normaltid) er det med at være på vagt. Skyder nu også kun et skud - men har heller aldrig været i Amerika[Big Grin][Big Grin]

CP
Er denne tråd et tegn på fænomenet agurketid?
overhovedet ikk.
mit bedste tidspunkt er tidlig morgen og ca 1800.
foretrukket: rem 870 m 5" stål[Smile]

mvh
Strom, naturgænger
Jeg henter bare en Jack Russell[^]

--
mvh M@X 2.0
Boltlift - or bust...
[Image: wardwarf-1.jpg]
Jeg henter bare en Jack Russell

hvad er værst: muldskud eller 37 terrierhuller[:o)]

mvh
Strom, naturgænger
Citat:quote:

Originally posted by STROM

Jeg henter bare en Jack Russell

hvad er værst: muldskud eller 37 terrierhuller[:o)]

mvh
Strom, naturgænger



Aner det ikke, men de 37 terrierhuller er klart mest underholdende at se på [Big Grin][Big Grin][Big Grin]

--
mvh M@X 2.0
Boltlift - or bust...
[Image: wardwarf-1.jpg]
Det er rigtigt at det er viktigt med tidspunktet, på Fyn ca. kl 18. men det ved konen jo ikke og vigtigt arbejde skal jo udføres af manden i huset.
Fortsat god jagt.

The Shootist
"Live and let live"
Jeg har rigtig god erfaring med at skyde ved foden af muldskudet,og gerne på 2,3-3m afstand og et enkelt skud plejer at klare sagen,nårmalt plejer jeg at gi dem en af en skovl med det samme,det er sket at sådan en muld fætter er vognet op igen.

mhv,Buffalo