Våbenteknisk Forum - VTF

Fuld Version: Når man affyrer en .50 BMG .
Du ser i øjeblikket en skrabet udgave af vores indhold. Se den fulde version med ordentlig formatering.
Læste lige om B.S. Christiansens erfaring med at affyre en .50 BMG.

Her uddrag fra hans bog:

- og trykket ved affyringen af så kraftigt et våben var en historie for sig. De tunge sniperrifler var udstyret med en såkaldt rekyl-bremse, der sendte gastrykket ved pibemundingen bagud og derved lettede trykket på skyttens skulder. Til gengæld fandt jeg ud af, at det gav anledning til andre udfordringer. Da jeg havde ansvaret for eksperimenterne, var jeg den første, der affyrede et 12,7 mm projektil fra et lukket rum. Det gjorde jeg kun en gang.
Eksperimentet foregik i Oksbøl, og jeg havde lagt mig på et bord for at skyde ud over terrænet gennem en lille åbning. Da jeg trykkede af,
blev alt tåget omkring mig, og det tog lidt tid inden jeg fandt ud af hvad der var sket. Al støv og skidt i rummet var blevet hvirvlet op, og alt, hvad der hang på væggene, var blevet blæst ned. Alt, hvad der kunne vælte, var væltet, og jeg havde blodsmag i munden.
Rummet så ud, som om en orkan havde passeret igennem det, og af en eller anden grund havde jeg ondt i knæskallerne længe efter.
Siden oplevede jeg folk få næseblod og blodsprængninger i øjnene af sådan en affyring, og vi fandt hurtigt ud af, at vi måtte opgive rekylbremsen, hvis sådan et våben skulle affyres med den tunge ammunition fra et lukket rum.
Når affyringen skulle foregå i fri luft, indførte vi en sikkerhedsafstand på fem meter mellem skytterne.
Fra affyringen til målet blev ramt, gik der op til et par sekunder alt efter afstanden - til gengæld var effekten stor. Kuglen gik direkte igennem alt fra mure og biler til flyskrog.
Som sagt. Du husker lige at sige der skydes. Så kan man nå surre at sig fast til gulvet [B)]
Uffe

Man skal ikke vise halvfærdigt arbejde til børn og ignoranter.

(ATN)

Rex, du skal nok til at skynde dig med at få disse rifler hjem, da kongressen i US er ved at lave et lovforslag, der forbyder salg af disse rifler til civile[V]. Det er Hr. Barrett for øvrigt ikke særlig glad for.

atn
Det var netop noget jeg undrede mig over da jeg læste bogen????
Man affyrer da ikke en riffel med Muzzlebraker (næsten uanset kaliber) i et lille aflukket rum.
Muzzlebrakeren på Baretten er overordentlig effektiv og et sted skal kræfterne jo komme hvis de ikke kommer i skulderen.

Man affyrer ikke engang en lille kaliber 5.56 med muzzlebraker under et halvtag[xx(]
Med venlig hilsen


Amatuers practice till they get it right. Professionals practice till they can't get it wrong.
729 Jongmans
It fires 1048 grains bullet at 2265 based on .50 browning case. Downie suggests 15 shot maximum in a season Taylor KO Scale about 250
en HERRE riffel
mvh Rigby
Sidst jeg skød Barret .50 BMG røg der flere magasiner afsted og rekylbremsen virker utroligt godt. Det er som at skyde med en hidsig 30-06 og ikke spor ubehageligt, tværtimod.

Hele systemet er meget gennemtænkt og det fungerer bare.

Til gengæld kan det ikke anbefales at ligge lige ved siden af; der hvæser den ondeste stråle lige ud i hovedet af dem ved siden af.
Nu er det vist endelig bevist!!

BS lever fuldt ud op til sit tilnavn fra gamle dage på flyvestation Ålborg (been there, done that, threw away the T-shirt[Wink])

Bull Sh**t Christiansen[Big Grin][Big Grin]

Affyre en Barrett med mundingsbremse i et lille lukket rum...
Det siger jo meget om det der med at det stærkeste våben er hvad man har mellem ørerne.......

Jeg må ha læst den bog... det lyder til at den er underholdende[Big Grin]

Hilsner
Dravis aka:FMJ
"Sapere Aude: Dare to KNOW!"
HAr faktisk et klip med en der affyrre en 50BMG og hans skulder rykker sig sku mindre i liggende stilling end jeg gør med min 30-06.
Og man kan sku da sige sig selv at man ikke skal affyre noget med mundningsbremse inden for SPADE...[Sad!]
Mente faktisk også at Oksbøl havde forbud mod mundningsbremser på deres baner? Måske en særtilladelse..?
Men godt være det bare er mig der er forkert på den?[:I]

En snegl uden sneglehus? er den Hjemløs eller nøgen? Big Grin
Jægerkorpset er undtaget fra SIKKAV (sikkerhedsreglement for kamptroppernes våben) hvis de har behov for det. de skal principielt overholde det, men har de behov for at gå videre kan de det. Nu er det ikke SIKKAV men skydebanens godkendelse eller Blivende Bestemmelser for Oksbøl terrænet der sætter begrænsningerne, og der får de bare en dispensation. Kender et par jægere og de får lov til det meste.....
MVH
Henrik