Våbenteknisk Forum - VTF

Fuld Version: CZ 527 - justering af aftræk
Du ser i øjeblikket en skrabet udgave af vores indhold. Se den fulde version med ordentlig formatering.
Jeg har købt mig en CZ 527 i .222. Det er en dejlig lille riffel som jeg har planlagt at skyde ræve, gæs, krager o.lign med.

Til min overraskelse er der snelle på riflen, og det skal jeg selvfølgelig prøve om jeg kan skyde (og ramme) med.

Desværre står det "almindelige" aftræk ret så dårligt, idet der er en del slæb på aftrækket [Sad]. Her kommer så spørgsmålet: Er der nogen der ved, om (og i givet fald hvordan) man selv kan justere slæbet på aftrækket på en CZ 527, eller om man er nødt til at konsultere en bøssemager[xx(][xx(]?

Lundgaard
Jeg formoder at du ikke har en manual.
CZ's hjemmeside har kun en tjekkisk manual.

http://www.czub.cz/index.php?p=17&lang=en

Hvis du åbner pdf'en side 16 billede er det formodentlig de skruer der justerer aftrækket. Det ligner til forveksling dem på min Vixen.

Ellers skriv til dem, og få en engelsk manual, de er meget flinke til at svare.

Mvh

Zoli
Hej Zoli

Mange tak for svaret. Mit tjekkiske er ikke hvad det aldrig har været, så jeg prøver at få dem til at sende en engelsk manual. Ser dog ud til at du har ret i, at skruerne på billedet er til justering af aftrækket.

Lundgaard
Hej Lundgaard jeg har også sådan en fætter dog i 223, men de virker nok på samme måde. Det første man gør når man får en ny skyder er jo at skille den ad, det har du formentlig allerede gjort. Du har måske også lagt mærke til et par skruer foran på aftrækkerhuset, det er dem du skal have fat i, den ene er til at justere aftræksvægten, og den anden til det "bløde" aftræk. Løsen kontramøtrikken og skru løs på skruerne til du finder det tryk som passer dig bedst, men det bliver aldrig så godt som på en riffel som er født uden snelle, lidt polering af aftrægsdelene er også en rigtig god ting. [Wink]

MVH
Mugge
[Image: leopard.jpg]
Hej Mugge

Også tak til dig. Du mener altså, at et aftræk med indbygget snelle ikke kan blive helt så godt som et aftræk uden denne "feature"? Hmmm... Måske man ku' skifte det ud med andet? Hvis ikke det kan justeres til noget ordentligt vil jeg surfe en tur på nettet og se, om ikke der findes noget til erstatning for det originale. Jeg hader slæb på aftrækket[}Smile]!

Lundgaard
Problemet med at justere et CZ aftræk er at det anvendte materiale er(hvis man skal være meget positiv) blødt smidigt og formbart.
Hvis delene skal kunne holde til at kunne justeres rent, skal de generelt tilføres en eller anden grad af hårdhed, (hærdes)

jbn

erasmus

Hej alle

Ville bare lige nævne at der på CZ's amerikanske hjemmeside kan findes en 527-manual på engelsk. Hjemmesiden hedder http://www.czusa.com

Her er den direkte adresse til PDF-filen:

http://www.czusa.com/data/product/InstrM...Z527US.pdf

Mvh Rasmus