Våbenteknisk Forum - VTF

Fuld Version: Fastgørelse af våbenskab
Du ser i øjeblikket en skrabet udgave af vores indhold. Se den fulde version med ordentlig formatering.
Hej eksperter! [Smile]

Jeg har læst artiklen i det nye nr. af jagt, vildt og våben. Jeg bor i lejet hus og må derfor ikke fastbolte noget i gulvet. Mit våbenskab står op ad en cementmur, men der er kun to huller i bagsiden af våbenskabet, derfor er det kun sat fast med store skruer i disse huller.

Men jeg har forstået at der skal ske fastgørelse med min. 4 bolte med min. 10 mm i diameter og som er min 100 mm lange. Så jeg kan konkludere at mit skab ikke står 100% lovligt lige nu, hvilket selvfølgelig gør mig nervøs, så det vil jeg gerne rette op på.

Mine spørgsmål er derfor:
1) Må jeg lave to ekstra huller i våbenskabets bagside således at det bliver fastgjort med 4 i stedet for 2, eller vil det gå udover godkendelsen som SKAFOR blå - at jeg ændrer på skabet?

2) Hvad kræves der af de bolte man bruger til det, har I evt. nogle links eller eksempler - eller er store skruer nok?

3) Våbenskabet står op ad muren, hvor der er en ca. 5 cm. højtræliste for neden, dvs. skabet står ikke helt tæt inde mod væggen, dvs. en tyv kan få et brækjern ind omkring det? Er det lovligt eller skal det stå 100% lige op ad muren? Hvis ja skal jeg jo have lov til at fjerne trælisten hvor skabet skal stå.

På forhånd mange tak for hjælpen!
Alternativt sætter du en sokkel på skabet, så det kommer over listen (og ind mog væggen) eller skærer en plade i samme tykkelse som listen til og bruger den til at udfylde hulrummet mellem skab og væg. Uden at ville lægge hovedet på blokken, mener jeg ikke at du "ødelægger" godkendelsen ved at bore et par huller mere i bagvæggen. Mht. boltene er store skruer naturligvis nok - hvis de er min 10 mm. i diameter og 100 mm. lange....

[Image: ajbutton.gif]
[center][Image: topl.jpg][Image: eye-10.gif][Image: topr.jpg][/center][center][Image: gandalf2.jpg][/center]

Assumption is the mother of all ****ups... and anything is possible if you don't know what you are talking about.
Jeg har også haft fat i et 11mm diamantbor for, at få lavet de obligatoriske 4 huller.

Mvh Søren