Våbenteknisk Forum - VTF

Fuld Version: 300WM small base die
Du ser i øjeblikket en skrabet udgave af vores indhold. Se den fulde version med ordentlig formatering.
Er der en venlig sjæl, jeg kan lokke til at kalibrer de 50 nye norma hylstre, som jeg ikke kan kamre i min Sako.[Smile]
Er du hjemmelader og har du selv prøvet at size dem?
Jep de har været igennem min rcbs.
Jeg har en stak rws og dem er der ingen problemer med, så jeg regnede med at hvis de fik en tur i en smal base die, var problemet sikkert løst.
Skal du bruge kræfter når du trækker expanderen op af hylsteret? Det kan være at du har trukket skulderen en smule opad, således at de er blevet for lange. Jeg har selv haft problemer med Norma hylstre, men følgende løste problemet. Skru expanderen ud af dien og giv dem en tur igen. Skru expanderen i igen og giv dem en tur mere, men kun lige så meget at expanderen får udvidet hylsterhalsen. Nu sker udvidelsen i nedadgående retning frem for opadgående.
hvor bor du ?
der gemmer sig en small base på Djursland

mvh
Strom, naturgænger
Jeg føler ikke at den er specielt træg at trække op.
Strom PM
'Den der smører godt - kører godt''

Har haft samme problem - havde tidligere ladet bla.a. RWS uden problem. Ladede en serie på Norma's de lette - og kunne ikke lukke riflen da der skulle testes.

''Om igen'' [Wink]

Trak projektilerne af - brugte en blød børste istedet for den strithårede RCBS-børste til indvendig smøring af hylsterhals - men kalibrerede som sædvanlig.

Og det fungerede perfekt.

Så jeg er sikker på jeg ved det fejlslagne projekt havde strukket hylstrene pga. for høj modstand når ekspanderen blev trukket op !

Har senere fundet ud af det er spild af god messing ikke at smøre grundigt. Har nu indkøbt en blød børste til samtlige kalibre jeg lader - med det resultat at det er et væsntligt mindre antal hylstre der bliver for lange og skal trimmes.

Udvendig smører jeg stadig minimalt for ikek at få buler i hylstrene - indvendig er det ligegyldigt når de har fået en tur i ultralydsrenseren.
Det lyder som om, at jeg lige prøver uden expanderen, da det er de lette.
Hva med at dreje 0.05mm af din die, hvis altså det andet ikke er årsagen!

Søren