Våbenteknisk Forum - VTF

Fuld Version: Opbevaring af blankvåben
Du ser i øjeblikket en skrabet udgave af vores indhold. Se den fulde version med ordentlig formatering.
Hvordan er reglerne for opbevaring af de våben man har på sin blankvåbentilladelse? Skal de også være i et blåt skab,eller må de hænge fremme?

Hilsen Ulrik
Hej ULG.
Det var et godt spørgsmål,har selv blankvåbentilladelse og mine hænger fremme på væggen,det kan godt være det ikke er helt lovlig,men jeg har haft besøg af politiet efter et indbrudsforsøg og de så knivene og sagde intet til at de hang fremme(kopi af tilladelsen hænger under knivene).
Jeg vil prøve at undersøge det lidt mere og vender tilbage hvis jeg finder ud af noget.MVH
LØVIG
frit fremme er legalt

mvh
Strom, naturgænger
Hej STROM.
Tak for oplysningen,man kunne jo blive helt bange for at have dem frit fremme,med tanke på sagen om den unge mand fra Fyn[:0][Sad]
MVH.
LØVIG
Den unge mand fra Fyn blev ramt i nakken af denne paragraf i Våbenloven:
Citat:quote:

§ 4. På offentligt tilgængelige steder, uddannelsessteder, i ungdomsklubber, fritidsordninger og lignende er det forbudt at bære eller besidde kniv eller dolk, medmindre det sker som led i erhvervsudøvelse, til brug ved jagt, lystfiskeri eller sportsudøvelse eller har et andet lignende anerkendelsesværdigt formål. Forbuddet omfatter dog ikke foldeknive med en klinge på højst 7 cm, der ikke kan fastlåses i udfoldet position.


Dit hjem er ikke offentligt tilgængeligt, og våbenloven har ingen krav til opbevaring af blankvåben. Dog har politiet til enhver tid og uden retskendelse lov til at kontrollere din våbensamling (§ 24 i våbenbekendtgørelsen), men det giver dem ikke ret til at stille krav til opbevaringen af den.

Men derfor er det da alligevel en god ide at opbevare våben forsvarligt. Da jeg boede i Grønland var jeg ikke underlagt nogen opbevaringskrav overhovedet. Alligevel havde jeg alle skydevåben under lås, ikke mindst for at forhindre ulykker med små pilfingre i huset.

P.S. Din bil er vel heller ikke et offentligt tilgængeligt sted ?? Såvidt jeg ved havde den unge mand fra Fyn et par Stanley knive i bilen. Det undrer mig, at en forsvarer ikke fremfører, at sigtede dermed ikke har båret knivene på offentligt tilgængeligt sted. På den anden side er det jo rart nok, at slagsbrødre og bandemedlemmer ikke kan have et lovligt våbendepot parkeret i nærheden af, hvor de regner med at få brug for det.

Venlig hilsen Lasse,DTAP
...Buy the best and cry only once.
Sjovt med "reglerne" her i Grønland.

Ingen aldersbegrænsning på køb af våben, ingen krav om tilladelse eller jagttegn for køb af våben - det købes bare.
Ingen krav til opbevaring af våben eller knive.

Det "ANBEFALES" dog at våben opbevares i ét rum - og ammunition i et andet rum.!

Men er ikke et krav, kun anbefaling.

Og jeg havde selv kampknive samt samuraisværd på Blankvåbentilladelse i Dk, og fik at vide de sagtens kunne ligge frit fremme i hjemmet. Intet problem.

Polarbears walk a lonely path..

But we sometimes do kick back, relaxes and downs a beer. =o)
Tak for svarene.[Smile]

Hilsen Ulrik