Våbenteknisk Forum - VTF

Fuld Version: Selvkogende kaffe?
Du ser i øjeblikket en skrabet udgave af vores indhold. Se den fulde version med ordentlig formatering.
Hej med jer.

For et stykke tid siden, kunne man i Føtex købe "selvkogende" kaffe og kakao, i en kop, hvor man bare skulle trykke i bunden og wupti, så blev kaffen varm..
Jeg var i dag i Føtex for at spørge efter dette mirakel produkt, men blev bare mødt af et på tomme øjne og en lam mund, der svarede; øøøøøh..
De sagde så at det havde de ikke..

Er der nogle herinde der ved hvor man kan købe dette geniale produkt?

Mvh.
Michael Hansen
Der var også lavet en model med køling i bunden af dåsen, men jeg mener at det ikke kunne tillades pgra miljørisikoen.

[Image: PeterandTony0507012-1-1.jpg]
Den med kølingen er også lidt sjov, fordi det er ofte er Ammoniumklorid eller Ammoniumnitrat som blandes med vand.
Ammoniumnitratet er af en sådan renhed, at det KAN bruges til små bomber - har set det brugt i USA, til de der "reaktive skydemål" (Exploding Targets).

Varmepakker kan laves på mange måder, men den mest kendte er nok den lille varmepude vi kan tage i lommen - den hvor vi "knækker"/trykker på en lille metalskive og pakken så størkner under varmeudvidelse.
Det er Sodiumacetat som er et salt - og opløsningen i pakken er faktisk afstemt, så der er for MEGET salt opløst i væsken. Så når vi trykker på metalskiven, starter vi krystalliseringen som stille og roligt fortsætter.

Andre igen er vacuumpakkede eller pakker lukket i beskyttende atmosfære, hvor man bryder forseglingen og tillader en oxidering af materialet i pakken - som igen forårsager opvarmningen.
Dette kan være jernpulver og kulpulver. Jernet er det som oxyderer og i kulmediet sker reaktionen bare en smule hurtigere, idet kullet gerne vil gå i forbindelse med ilten også. (Aktiv kul?) Så de deler O2 molekylerne mellem sig.

Der findes også varmepakker med deciderede kemikalier, hvor man bryder en lille pose som frigiver væske (vand) - som starter processen. Disse findes gerne i de militære madrationer.

Mener også jeg har set reklamer for den Selvkogende kaffe/kakao/suppe et eller andet sted - men den var forholdsvis dyr.
Det gør nu nok ikke noget, da man ikke skal leve af det.

Men du kan evt prøve Ebay - der har de gerne de Heat packs som man sender med de her nødrationer man får i folie. Heatpacks for MRE (Meal Ready To Eat)

Det er muligt at ArmyVarer i Assens kender dem, da de også har nødrationer.

Visse tyske fritids/spejder-kæder har dem også. Kan dog ikke huske hvad de hedder.

Polarbears walk a lonely path..

But we sometimes do kick back, relaxes and downs a beer. =o)
Var der ikke nogle danske fædre der lavede et set-up hvor man på ligende måde kunne varme mælk op til en baby når familien var på tur ?

jo jo her er den : http://www.iiamo.com/produkter/ Så er spørgsmålet om du kan leve med at kaffen kun er 37 grader og latteren fra de andre jægere... nej det er nok ikke løsningen