Våbenteknisk Forum - VTF

Fuld Version: Montage af våbenskab
Du ser i øjeblikket en skrabet udgave af vores indhold. Se den fulde version med ordentlig formatering.
Halløj.

For lige at være helt sikkert mht. lovgivningen når et våbenskab skal monteres, vil jeg lige høre her.

Er det korrekt at det skal monteres med 10mm bolte/ekspansionsbolte og at de skal 10 cm ind i væggen?

Og hvad nu hvis man er i tvivl om at der er 10cm ind til naboen og helts ikke vil bore ind til dem?[B)]
Jeg kan ikke finde andet end at skabet skal fastgøres forsvarligt, mon ikke du kan bruge en kortere bolt i forbindelse med et limanker (det er muligt at det hedder noget andet, men herude ved de fleste hvad det er[Big Grin])
Hvis væggen ind til naboen er for tynd kan du jo spørge hvor de helst vil hænge et billede eller stille et skab[}Smile][:o)][Big Grin]

[Image: dralflogoKim1.jpg][Image: Asgrdlogo.gif]
I don`t shoot innocent animals, only the ones that looks guilty
Kom nu en gennemgående bolt, en kæmpe møtrik på inde hos naboen og så svejse den fast for at være sikker på at de ikke piller ;-)
Loven siger bare, at skabet skal boltes forsvarligt til en fast bygningsdel, den siger også at skabet skal overholde den europæiske norm som jeg aldrig kan huske hvad hedder, men som forsikringsselskaberne kalder skafor blå. Og det er her kravet om de 10 mm x 100 mm kommer ind, fordi det ofte er en del af skafor blå godkendelsen, at skabet er fastboltet på den måde.

Min mur er præcis 100 mm , så jeg har brugt gennemgående bræddebolte på 10 x 140 mm med dobbelte møtrikker inde i skabet, men en kortere bolt/skrue kombineret med et klæbeanker eller ekspansionsanker burde være mindst lige så forsvarligt.

Jeg har bare på fornemmelsen, at våbenloven tages ekstremt bogstaveligt for tiden, så jeg tager ingen chancer.

Venlig hilsen Lasse,DTAP
...Buy the best and cry only once.
Kan du ikke bore nedad så, hvis der ikke er 100mm til naboen?

C
Hmm, mon ikke en ekspansionsbolt i den halve længde holder ca. lige så godt?[}Smile]

Det er desværre ikke en mulighed at fastgøre det i gulvet, da jeg bor til leje og det ikke er tiladt..

Næste problem er at jeg har fodpaneler, som jeg heller ikke må ødelægge, så jeg skal lave en sokkel, mon ikke nogle spånplader der er limet og skruet sammen kan klare mit problem?
Jeg havde samme problem.

Jeg har stillet skabet på en plade, så gulvet ikke bliver ødelagt. Så har jeg købt en rest fejeliste af samme tykkelse som de der er monteret langs gulvet i forvejen. Den har jeg savet op og sømmet fast med stålsøm der hvor skabet støder op til væggene. Når skabet er monteret, dækker det stålsømmene. Fejelisterne på væggen rager lige en cm længere ud end skabet, så man ikke kan få et brækjern ind bag skabet.

Det ser ret godt ud, og det tog under en time at lave. Skal lige se om jeg kan få lagt et billede ind.

Venlig hilsen Lasse,DTAP
...Buy the best and cry only once.
Citat:quote:

Originally posted by LasseScout

Jeg havde samme problem.

Jeg har stillet skabet på en plade, så gulvet ikke bliver ødelagt. Så har jeg købt en rest fejeliste af samme tykkelse som de der er monteret langs gulvet i forvejen. Den har jeg savet op og sømmet fast med stålsøm der hvor skabet støder op til væggene. Når skabet er monteret, dækker det stålsømmene. Fejelisterne på væggen rager lige en cm længere ud end skabet, så man ikke kan få et brækjern ind bag skabet.

Det ser ret godt ud, og det tog under en time at lave. Skal lige se om jeg kan få lagt et billede ind.

Venlig hilsen Lasse,DTAP
...Buy the best and cry only once.



Hvor lang tid tror du en påsømmet fejeliste kan "holde et brækjern ude" [?]

Det må da mest være for et syns skyld ...

K&B Clax [Wink]

[Image: hunt-an3.gif]

Selv den ringeste dag på jagt, er bedre end den bedste dag på jobbet ... [Smile]

Det skud der ikke er skudt, har ingen fortrudt ...
Ca. lige så længe som en blød gasbetonmur [Big Grin] Listen er jo ikke bare sømmet udenpå mur og skab. Den sidder i klemme mellem skabet og muren, og den er vel 50 mm dyb. Sømmene sidder som sagt dækket af skabet, så de kan ikke fjernes når skabet er på plads.

...man kan ikke standse tyven, kun tvinge ham til at bruge tid og larme. Så stiger chancen for, at han dropper det. Men vil han ind, så kommer han det.

Før jeg monterede listen var der en åbning på 1,5 cm langs begge langsider og rundt langs toppen. Et brækjerne kunnne snildt presses ind og flyttes derhen hvor det gav bedst vrid på skabet. Nu skal tyven hugge listen i stykker for at få jernet ind, og der er ikke ret god plads til at få sving i jernet. Ydermere skal han hugge listen i stykker alle de steder han vil have jernet ind. Det vil tage tid og larme.

Min løsning er ikke en 100 % sikring, den er bare mere forsvarlig end ingenting.

Venlig hilsen Lasse,DTAP
...Buy the best and cry only once.
Hmmm gad vide om man skulle isolere bag siden af skabet fra resten af skabet og såmontere en fase bag på og en nul-leder på resten af kabinettet, forsynet af en 10mm2 og kun forsikret af gravstenens 63A sikring :p muahahaha brænd tyv brænd!
God idé. Bare du ikke får lavet et galvanisk element som æder dine våben op på en uge [xx(][xx(][xx(]

Jeg hørte om en bådejer som kom ud for, at en ledning var faldet af batteriet, og kommet i forbindelse med den bronzegennemføring som gav kølevand til motoren. Det tog ganske kort tid, så var gennemføringen ædt igennem og båden sank [xx(][xx(][xx(]

(...og det er vist også en lille smule forbudt at udsætte den stakkels samspilsramte indbrudstyv for elektrisk chok).

Venlig hilsen Lasse,DTAP
...Buy the best and cry only once.
Der er ingen galvanisk risiko for MHansens våben, problemet er lidt anderledes med hensyn til både.

I teorien er spændingen jo ens hele vejen rundt omkring våbnene og dermed sker der dem ikke noget. :-) Det svarer jo til at det er (RELATIVT) ufarligt at sidde i en bil der bliver ramt af lynet. Desuden er en 10mm2 for lille. Der skal noget kraftigere til for at det er lovligt at forsikre det med 63A... :-D Det skal mindst være en 16 mm2... :-D

Jeg har også boet i lejlighed og haft samme problem som dig med hensyn til placering af våbenskabet. Jeg tog dog konsekvensen og accepterede at det evt. kom til at koste lidt ved fraflytning og fjernede fodlisten og boltede skabet i både gulv og væg.

Da vi flyttede blev hullerne i gulvet spartlet med noget "trælignende" spartelmasse, fodlisten monteret igen, og de steder hvor skruerne sad, fik det et par klatter hvid lakmaling. Det lignede bare at lakken var blevet slået af på de par små pletter. Vi fik ingen kommentarer om det overhovedet og hele vores indskud igen. :-)

MvH
Morten
Jeg tror jeg vil høre viceværten ang. Væggenes tykkelse, inden jeg borer i gulvet.
Så må jeg håbe han ved noget.
Alternativt må jeg lokke naboen til at tage jagttegn og så kan vi dele bolte til vores våbenskabe Smile
I et byggemarked, kan man læse at forskellige ankre har forskellig styrke udregnet i vist nok Newton. Feks så kan en 10 mm bolt være svagere end en tilsvarende 8 mm i rustfrit stål. Også forskellige ankre i 10 mm kan have forskellig styrke. Det kan være ekspanion eller lim eller andre specifikke systemer. Det skal lige indskydes at mit våbenskab er monteret med 12 mm rustfrie skruer 14 mm lange, i en formstøbt væg med indstøbt tentorstål. Her vil et mellemstort professionelt brækjern med en 120 kg mand bag ved bøje. (Det er testet)
@rekyling jeg vil vædde med jeg kan trække den ud af væggen bare med mit lille harald nyborg brækjern på under en ½ meter [8D]
altså hvis du holder fast i at dine franske skruger er 12 mm tykke og 14mm lange. det vil sige de sikkert ikke er 1cm inde i væggen [Wink]

Michael

lønborgård skov service. Alt til skoven og vildtet
Og lad nu være med at montere skabet op af en fugtig ydermur eller i et rum som har svingende temperaturer...
Mine vægge er i betonudførelse - så det vil kræve en del lige af få skabet rykket væk fra matriklen...[^]
Og husk nu at lade være med at gemme nøglen i kort afstand til skabet - den dumhed gør mange...[xx(]

"Livet er for kort til upræcise rifler"

[Image: topp_sommar.gif]