Våbenteknisk Forum - VTF

Fuld Version: Lidt småpjat
Du ser i øjeblikket en skrabet udgave af vores indhold. Se den fulde version med ordentlig formatering.
[Image: DSC02734.jpg]

I dag trak jeg en lille keltisk inspireret økse ud af støbeformen. I 5.kl er vi i gang med støberi i tin , og næste skridt er så, at børnene får lov at fremstille en model til støbning i lukket form. Sølvet til en tung og solid fingerring betales med en flad tyver. Den lille økseting antændte omgående drengene.
Mvh Walnut
Husk blankvåbentilladelsen [xx(]



Amateurs practice till they get it right. Professionals practice till they can't get it wrong.
[Image: Avatar.jpg]
Den er s'gu da sejg.[8D]
Klart at knægtene synes om den, når støbegraterne bliver pudset af og den får en pæn lædersnøre.
Sådan et smykke, som de selv har lavet, skal nok blive værdsat.
Flot!! [Smile]
Jæ´ve ha en med DRALF logo i hehe.

Det lige noget der kan få drengne til at følge med og værer oppe på dupperne, og jo de er fine meget enda.

Skotten
I den videre forarbejdning er det planen at arbejde med kontrasten mellem slebne flader og forholdsvis rå flader. Skærene skal stå højpolerede. Bortset fra disse flader og håndtagsdelen er overfladen skåret med en lille kniv, som har efterladt små spån flader. Når graterne er fjernet, og skærene er polerede, bliver øksen oxyderet. Derefter bliver skærene og håndtagsdelen poleret op i blank look. De skårne områder skal stå i sort/ rå. Denne behandling, håber jeg, kan skabe noget spænding.Toppen af håndtaget er ikke endeligt udformet. Der skal bores et hul, som i cibatool modellen. Heri skal monteres en svær sølvring til lædersnøren.
Mvh Walnut
[Image: DSC02838.jpg]

I dag var mit sløjdhold sygdomsramt med 50% ned til 7 elever. Skolen er ramt hårdt, hvilket kunne mærkes under den fælles morgensang. Jeg fik så tid til igen at gå lidt foran, samtidig med at jeg hjalp til rundt omkring.
Graterne er fjernet, og støbetoppen er omdannet til en afslutning med opboret hul til den lille sølvring, der skal bære smykket.
Børnene arbejder i tin, og jeg polerede hurtigt de to skær op, så de kunne se, hvor blankt poleret sølv kan blive.
Få sløjdaktiviteter kan motivere som dette metalarbejde.
Nu får den lov til at ligge stille, mens jeg er udrejst [:p] I morgen skal båden vinter oplægges, og søndag morgen går det mod NØ.
Walnut
Wow =o)

Rigtig fin.

Sølvstøbning er ganske spændende og det er fantastisk så mange detaljer man kan få med, når man bruger støbeforme af den varmebestandige gummi.
Har en veninde der er på kursus i det, ved Ravstedhus for tiden.

Polarbears walk a lonely path..

But we sometimes do kick back, relaxes and downs a beer. =o)
[Image: DSC03050.jpg]

Den lille økse har ligget fremme i nogen tid og sønnen bed på [Big Grin] Stod længe og vendte og drejede den, hvorefter han sagde, at sådan én ville han gerne have.For en tidligere Magic spiller, rollespiller og World Of Warcraft spiller har sådanne effekter en vis tiltrækningskraft.Jeg har i al ubemærkethed lavet den færdig og har fundet en egnet gaveæske. Den skal ligge under træet med hans navn på [Smile]
Walnut