Våbenteknisk Forum - VTF

Fuld Version: En "lille ny" (gammel)...
Du ser i øjeblikket en skrabet udgave af vores indhold. Se den fulde version med ordentlig formatering.
Jeg fik i sidste uge "en lille ny" op under neglene..[8D]
Jeg kunne godt tænke mig lidt kommentarer ang. alder (isæt ifm. det eneste stempel der er på løbet), standen er rigtig god (uden slør og med haner der er godt stramme) og jeg har lige haft den forbi bøssemager der (efter at have ordnet kamre fra 62[:I] til 70mm og alm. "service") har haft en par stålbønner i så vi ved jeg ikke får noget i hovdet når den skal ud og skyde en kok eller to..[:p]

Jeg mener der står LB i stemplet. Og stemplet på det andet løb, tyder jeg som værende identisk (men det er næsten helt slidt væk)..[Sad!]

[Image: IMG_0862.jpg]

[Image: i1627496-1.jpg]

[Image: i1627496-2.jpg]

[Image: i1627496-3.jpg]

[Image: i1627496-4.jpg]

[Image: i1627496-5.jpg]
________________________________________________________________________________________________
A house without a rifle is just a house..
Nu har jeg ved hjælp af Ole i Hunters House (og hans personlige bogsamling) konstateret at stemplet er af "canonnier" Leopold Bernard (1867-73) Paris..

Til orientering til alle der leder efter stempler er 3 bindssamlingen "Heer Der Neue Støckel" nok det nærmeste man kommer noget virkeligt stort (og dyrt hvis man vil købe).. Det er en videreskrivning af Johan F. Støkel's livsværk (han har tilsyneladende gennem sit hverv på det der endete som tøjhusmuseet registreret alt der har været igennem hans hænder)der hedder Haandskydevaabens Bedømmelse.

________________________________________________________________________________________________
A house without a rifle is just a house..
Nøøøøj TILLYKKE!
Det er en 16'er, er det ikke? Med H. Jones Screwgrip, og das ganze schweinerei.
Lækker lækker! Pris???
Er piberne plain twist, eller damascus?
Knæk og bræk!
-Klud.

Den der ler sidst......
Er langsom i opfattelsen!
Jow, der er en 16'er.. Med en kammerlægnde på 63mm, som nu er lavet om til 70mm, så en kan komme ud og skyde ne kok med den (jeg havde den med på jagt i lørdags (dog kund den sidste såt) men fasanerne fløj den anden vej).
Jeg er ikke klar over hvad "plain twist" er??? Jeg troede "bare" damascus, var når der var et mønster ifm. måden båndjernet var lagt på dengang, eller hur???

Jeg gav 1300,- (hos Lauritz ubeset og blev meget posetivt overrasket) for den og har efterfølgende ofret det samme hos bøssemager, for at få ordnet kamre, "rettet" mundingen (de var meget tynde og lidt stødte), samt sikret mig at den ikke eksplumderer i hovedet på mig (den blev "trykprøvet" med et par "kraftige" stålhaglsfætre)..

________________________________________________________________________________________________
A house without a rifle is just a house..
Fed bøsse. Teløk mæen

"Nu helt uden irriterende gifbillede"