Våbenteknisk Forum - VTF

Fuld Version: Kent Fasteel 500 m/s i Simson Suhl
Du ser i øjeblikket en skrabet udgave af vores indhold. Se den fulde version med ordentlig formatering.
Hej Eksperter!

Jeg har en simson suhl Side By Side, som har trykprøvningsmærkerne V og N. Den er boret 1/4 og 1/2.

Den var oprindelig med 70mm kammer, men for ca. 10 år siden fik jeg den boret ud til 76mm kammer. Jeg skød derfor med magnumpatroner (stål) i den i et par år (bl.a. winchester og Federal).

Jeg blev så af en våbenkyndig frarådet at bruge magnumpatroner i den. Siden har jeg så ikke brugt magnumpatroner i den, men nu hvor Kent og Jaguarpatronerne med 500 m/s får så megen ros, ville det være rart at kunne bruge disse patroner, da jeg også netop har købt en pumpgun, som kan skyde med disse. Men jeg vil naturligvis kun gøre det, hvis det er 100% forsvarligt. I de sidste mange år har jeg derfor kun brugt 70mm patroner dog i alle haglstørrelser.

Hvad mener I?

På forhånd mange tak for svaret.
Go for it!
Det er en stærk tyskerbøsse, der er rimeligt åben i boringerne, så det giver ingen problemer. Selvfølgeligt forudsat at den ikke er totalt udkneppet.... De omtalte patroner opnår deres høje udgangshastighed ved en formindsket ladning, ikke ved øget krudtmængde, og derfor kører de også med et tryk på linje med en 32 grams 12/70 patron.
Venligst Kluden. - og velkommen her, iøvrigt!

Knæk og bræk!
-Klud.

Den der ler sidst......
Er langsom i opfattelsen!
Super tak, det lyder rigtig godt!

Lige et par tillægsspørgsmål: Det er V'et, som trykprøvningsmærke, der gør, at den er godkendt til 1200 kg/1370 bar, ikk'?

Og kan jeg skyde med alle haglstørrelser i disse hurtige patroner, dvs. også nr. 2 og 1?

På forhånd tak igen!!!
V'et fortæller bare at den er sprængtestet med overtryksladning. Normalt står der hvor mange bar den er testet til.... anyway, du kan skyde med al gængs købeammunition på markedet! Haglstørrelse 1 og 2 kan du godt benytte, men det er overkill hvis du har en udgangshastighed på 500 m/s! 3'er hagl dødskyder et stykke råvildt på 20 meters afstand, og så har du jo ikke brug for mere... - hvis du benytter større hagl end nødvendigt får du bare ringere dækning, og så er patronen jo lige pludseligt dårligere! Køb nogle Jaguar 12/76 28 grams 3'ere og 5'ere, og prøveskyd mod en papirsæk, og tjek om ikke dækningen er ok. De er rimelige i pris, og hvis du ikke kan slå ihjel med dem, trænger du til nogle ture på skydebanen... SS

Knæk og bræk!
-Klud.

Den der ler sidst......
Er langsom i opfattelsen!
Mange tak for dit svar, Kluden!
GG

Knæk og bræk!
-Klud.

Den der ler sidst......
Er langsom i opfattelsen!
Jeg skød en halvhøj due og en listig husskade med patronerne igår morges, så de virker fortræffeligt! Det var Lyalvale Express 76mm 500 m/s i str. 3,2 mm. Der står str. 3 på dem, men det er jo nærmere en 4...
Citat:quote:

Der står str. 3 på dem, men det er jo nærmere en 4...


Det er jo Engelske mål....[Wink]

Hilsen Ulrik
Tillykke med fuglene! Dejligt at der stadig er nogle der ikke ignorerer 200 års våbeninnovation, ved at købe en o/u
- Og en gammel tysker med stort kammer ser man sgu' sjældent!!! Jeg personligt kender kun til én anden, og hun hedder Angela, og er havneluder i Kiel...

Knæk og bræk!
-Klud.

Den der ler sidst......
Er langsom i opfattelsen!
[Big Grin][Big Grin][Big Grin][Big Grin] Elegant....[8D]

Hilsen Ulrik
Jo tak. Ha ha, nej hende kender jeg (heldigvis) ikke, men jeg kan da fortælle at 3 duer her til morgen måtte ned og bide i sneen efter at have smagt kombinationen af gammel tysker, 76mm kammer og Lyalvale Express 3,2 mm :-)
Det var en god morgen, duerne trak virkelig rundt i blæsevejret!
Det går jo godt for dig! Er rekylen til at leve med?

Knæk og bræk!
-Klud.

Den der ler sidst......
Er langsom i opfattelsen!
Ja den er ikke noget problem. Kan da godt mærke de rykker lidt mere, men ikke ubehageligt meget.