Våbenteknisk Forum - VTF

Fuld Version: Stor empati for trængte fugle
Du ser i øjeblikket en skrabet udgave af vores indhold. Se den fulde version med ordentlig formatering.
[Image: DSC03085.jpg]

Med afsæt i de aktuelle hvide kulisser udenfor blev der i dag, i børnehaveklassen, arbejdet med vinter og fodring af fuglene. Jeg havde medbragt en model af et lille foderhus, som nogle af mine større elever er i gang med.
Efter en længere og meget interessant drøftelse med børnene fik de opgaven, at skulle tegne deres eget foderhus.På tavlen var tegnet flere af de ting, man kan servere, og der var også skrevet tilhørende ord, som frit kunne benyttes.
Ovenstående tegning er lavet af Mads. De gule stabler er solsikkefrø frit efter hans egen hukommelse.
Arbejdet med vinterfodring fortsættes i næste uge med fremstilling af diverse fedtkugler med frø til ophængning hjemme hos børnene.
Walnut
Kan i dette sammenhæng anbefale en alternativ snerydning - Smed en skålfuld korn/frø/majs/solsikker ud over sneen igår aftes og idag da jeg kom hjem fra arbejde var der bar græs !?!?! Skal love for at fasanerne har arbejdet for føden, for igår lå der 20 cm sne!

MvH
Morten
Tag alt. en langhåret blandingskøter på 50 kg (evt. en Kadet), og gem hans yndlingsben under sneen.... - tilsæt så et lille : "søg apporten"[Big Grin]

Knæk og bræk!
-Klud.

Den der ler sidst......
Er langsom i opfattelsen!
Citat:quote:

Originally posted by kluden

Tag alt. en langhåret blandingskøter på 50 kg (evt. en Kadet), og gem hans yndlingsben under sneen.... - tilsæt så et lille : "søg apporten"[Big Grin]

Knæk og bræk!
-Klud.

Den der ler sidst......
Er langsom i opfattelsen!



Jeg kan anbefale naboens kat og et "tag den så!" [Wink]

/Ugelvig

[Image: ajbutton.gif]

What we do in life - Echoes in eternity!
[Image: DSC03099.jpg]
[Image: DSC03101.jpg]

Fik lige fanget Fruen, der er i færd med at servicere havens flyvende gæster. Jorden under brættet bliver omhyggeligt holdt fri for sne. Endnu en lille "fodertingest" er indkøbt: En cylinder i tråd til mejsekugler. En god idé til den fingersnilde. West er priviligeret med adgang til minktråd [8D]
Det forholdsvise store foderhus er snart tjenligt til udskiftning. Det har nu været i brug i ca. 15 år. Jeg fik i sin tid pedellen på skolen til at varme tjærepap på taget, hvilket har været virkeligt holdbart.
Walnut
[Image: DSC03134.jpg]

Der har virkeligt været stort run på og ved brættet i denne vinter!Antallet af besøgende er steget støt, og der er i hele perioden blevet fodret massivt med stort set alt af rester og diverse frøblandinger.I dag var der besøg af et blåsort jakkesæt [8D] En enlig råge har jævnligt besøgt foderpladsen. Første gang i selskab med 20-25 andre sortklædte! Det satte selvfølgelig en ny dagsorden i den korte stund, de var til stede! Siden har denne råge holdt ved, og den er ganske skikkelig i sin færden i modsætning til de krigeriske solsorte! Jeg har talt op til 15 solsorte på én gang. Bare ballade [Big Grin]
Vi har smeltet svinefedt og har blandet frø i. Det har været et hit.
Billedet er taget gennem en rude.
Walnut
[Image: DSC03402.jpg]

Hvor der for et par måneder siden udspillede sig et drama om liv og død, hersker nu den store fred.Freden brydes af og til af solsortene, der nu ikke mere slås om føden men revirerne, og det handler selvfølgelig også om mad.
Disse to tyrkerduer har slået sig permanent ned i området. Skovduen træder rundt i grantræet, som også blev brugt til reden sidste år.
Dejlig årstid [Smile]
Walnut