Våbenteknisk Forum - VTF

Fuld Version: Findes der mon..... til et jordbærprojekt!
Du ser i øjeblikket en skrabet udgave af vores indhold. Se den fulde version med ordentlig formatering.
Hejsa

Mange af Jer formænd herinde ved så mange ting om amterialer og meget andet - også ting, der ikke har med våben at gøre.

Jeg er på udkig efter en nem løsning på at lave et hængebed med indbygget kapilærvanding til lofthængt jordbærdyrkning i nye drivhus.

Jeg har tænkt, at der oven på "hanebjælkerne" i det nybyggede drivhus skulle ligge et ca 3 meter langt firkantet "rør", som er helt vandtæt lukket på alle sider og ender - men med 10 huller ovenpå, hvor der kunne stikkes urtepotter i, så de ikke rører bunden af "røret".

Urtepotterne skal fyldes med jord og jordbærplanter. Røret skal så fyldes med vand og flydende gødning. Jordbærrene skulle så hænge frit under røret og vokse med masse af vand og næring...

Målet er meget tidligt at have friske danske jordbær....

MEN: Jeg har ikke kunnet finde et firkantet rør, der er til at bore r
unde huller i.... og et rundt nedløbsrør synes jeg ikke lige er en optimal løsning - da den dels ikke kan rumme så meget vand og i øvrigt skal fastgøres for ikke at rulle rundt med planter og vand i.... Det firkantede rør skal vel være omkring 20 cm bred og 10 cm højt... eller cirka deromkring....

Er der nogen der ved, hvor man kan finde noge firkantede giftfri plasticrør, der kan bruges til formålet...uden at de koster en bondegård?

.....nu også ejer af en pumpehagler :-)

Favourite Quote: En humlebi ved ikke, at den ikke kan flyve......Gå ud på terrassen og vift med armene...hvis du letter må du være uvidende ;-)
Jeg skal hverken spille søren ryge eller andet.. Men jeg kunne forestille mig at der vil blive for varmt oppe under taget. Men det er da en god ide, og absolut et forsøg værd.

Man må kunne lave noget med en siveslange af en slags. De kan jo købes færdige og klar til brug.

Den med det firkantede rør, kan da sikkert laves, men jeg tror at jeg ville tage et orange kloakrør i rette dimension, sætte endestykker i begge ender. Det ene endestykke kan man så bore hul i, og skrue en snapkobling på til vandslangen. Indvendigt kan man så have en siveslange i fuld længde af røret. Røret kan uden problemer hænges op under taget, og for den sags skyld flyttes udenfor senere om det skulle være.

Selve røret kan du så vælge at lave huller i til planterne, eller måske lave lange render med stiksaven, bare ikke i hele rørets længde. Så kan der plantes direkte i røres som fyldes op med spagnum.

Eneste problem i denne opsætning er, hvordan man får tilført gødning, den har jeg ikke lige regnet ud. Den dovne løsning må være en af de dersens gødningspinde til hver plante, ellers kommer du bare hjem til mig efter et par lastvognfulde hestemøg[8D]

Måske det er en helt åndsvag ide, men det var hvad der faldt mig ind ved første indskydelse.

[Image: jger.jpg] Man er først en rigtig mand når man er Morfar"