Våbenteknisk Forum - VTF

Fuld Version: Solsort yngletid
Du ser i øjeblikket en skrabet udgave af vores indhold. Se den fulde version med ordentlig formatering.
Man plejer at sige at skadeungerne forlader reden grundlovsdag.(det sagde man i "gamle dage", gad vide om den stadig holder?)
Men hvornår forlader solsorteungerne normalt reden? Så 2 "voksne" unger hoppe rundt sammen med forældrene i aftes (10.maj) Er det ikke unormalt tidligt?

CP
Ved det ikke.. Men jeg har efter konen stod og råbte som om der var gået ild i huset[:0], lukket en solsort unge ud igen. Den var kommet ind i huset igennem et vindue der stod på klem på et af børneværelserne. Og det var da også en "voksen" unge..

________________________________________________________________________________________________
A house without a rifle is just a house..
Den 8. maj var der flyvefærdige solsorteunger på min græsplæne - (vestjylland..)
JEG BOR 8 KM NORD FOR Thisted,og vi har set det første kuld unger i år,solsorte hunnen er den samme som fik 3 kuld på vingerne i fjord brugte vore clematis på terressen som reddested,desværre kunne naboens nu afdøde kat ikke modstå fristelsen til at æde de fjerde kuld lige før de var flyveklar-

Buffalo
Jeg tror ikke de forskellige yngletider ændrer sig ret meget. Til gengæld synes jeg det er tydeligt at vi har haft en kold vinter og forår i år. Rapsen har de sidste mange år været stortset afblomstret på bukkepremieren - i år er den dårligt begyndt at blomstre endnu.