Våbenteknisk Forum - VTF

Fuld Version: 30-06 hvilken kugle ( fabriksladet )
Du ser i øjeblikket en skrabet udgave af vores indhold. Se den fulde version med ordentlig formatering.
skyder pt med norma oryx men har hørt flere síge den nok er for hård til råvildt. men hvad skulle man ellers bruge . den skal kunne klare mest råvildt men også gris og kronvildt. det ville være bedst hvis jeg kunne købe den færdig ladet da jeg ikke selv ruller .

Michael

skovarbejder af guds nåde
Hej.
Jeg har selv brugt Rhino og RWS Dobbeltkern og kan anbefale dem begge,de er begge skånsomme mod råvildt og virker godt i dybden på større og de kan købes fabriksladet begge to,jeg ruller heller ikke selv.
MVH
LØVIG
Hej Micheal!

Jeg har gode erfaringer med netop Norma Oryx til råvildt - og større vildt, så jeg kan ikke rigtigt genkende problemet. Lapua Mega fungerer også fint efter min mening.

vh Lars

"Jeg har mange forskellige interesser, men de slutter alle på -jagt"
Hej 260Rem . Jeg har brugt den kugle i mange år og kan heller ikke genkende det problem . Jeg tror ikke du kan finde en bedre allround-kugle efter min mening . Hilsen A-bolt
RWS KS til råvildt og RWS DK til større, hvis det er knald og fald effekt du søger.

CP
Forsæt du roligt med den kugle .
Skyder selv med samme kugle (11,7g) og har skudt en del Råvildt med den og kender ikke til problemet .
Hvad er din egen mening om kuglen ?

Hilsen Trolle
har kun haft riflen et år og det er kun blevet til en buk og en hjort med den riffel . og begge var med oryx og er meget tilfreds . der var bare en der mente den var for hård og det kunne ske den ikke ville ekspandere

Michael

skovarbejder af guds nåde
Oryx fungerer fint - hvis du vil have en billigere kugle kan du vælge en Hornady Interbond - jeg har ikke kunnet se forskel på effektiviteten og kødødelæggelsen i de eksempler jeg har set.

Jepsen :-)
En interbond ekspanderer rigeligt! Mantelen er en kende tynd... Min oplevelse med interbond er, at den ødelægger lige så meget kød, som en hornady spirepoint (Har skudt 5-6 rådyr med interbond 10,7 g i 308... og ca. det samme med spirepoint i 9,7 i 308... Rent faktisk har interbonden nok været lidt værre end spirepointen - hvilket var totalt imod min forventning...jeg skiftede til interbond og gik lidt op i vægt for at mindske kødødelæggelsen...

.....nu også ejer af en pumpehagler :-)

Favourite Quote: En humlebi ved ikke, at den ikke kan flyve......Gå ud på terrassen og vift med armene...hvis du letter må du være uvidende ;-)
Hej og halløjsa.

Efter min mening er Oryx'en én af de bedste kugler du kan få, og har også hørt at den er for hård til råvildt (læs: expanderer ikke nok i det lille dyr), og hvis du så vil vælge et alternativ, så vil jeg tilslutte mig forslaget om Lapua Mega.

Just my point - Rydstrøm
Hejsan,

Jeg er også positiv for Oryx (13Gram). Har skudt rådyr, gris og elg med Oryx og har ikke haft nogen problemer.
[Smile]