Våbenteknisk Forum - VTF

Fuld Version: Lukkeafstand på Blaser R93
Du ser i øjeblikket en skrabet udgave af vores indhold. Se den fulde version med ordentlig formatering.
Er der nogen der ved om og i såfald hvordan man kan justere lukkeafstand på en Blaser R93 ?

Hilsen
Jepsen :-)
Jeg forstår altså ikke, hvad det er du ikke forstår?
Ganske enkelt - hvis du har for stor lukkeafstand i en Blaser R93, hvordan kan man så gøre den mindre. ??

I andre rifler kan man tage af piben m.m. det kan man ikke på en Blaser. Findes der nogle justeringsskruer eller noget andet i låsen som man kan justere på ??

Jepsen :-)
Jeg er nok ikke den rigtige at spørge, men hvad er problemet? Er det fordi patronerne sidder for stramt i kammeret eller er det fordi du ønsker at gøre bundstykkets vandring så kort som muligt?
Lukkeafstanden er for stor - altså større end standarden for kalibret (270win) - Har haft lukkedorne i den, og No Go Gauge kan gå i riflen [xx(]

- Det giver klikkere, som ikke skyldes de traditionelle R93 problemer.

Jepsen :-)
send din blaser tilbage hvor du har købt den med besked til dem om at lave det om
der kan jo være en fejl på din blaser ???? pibe eller bundstyk

Mvh. Hatting
Custom Metalsmith
http://www.ahlarsen.dk
Ja, men det var netop det jeg ville vide - og som jeg troede jeg havde løsningen på. Der har du været!
Jeg havde selv problemet i starten med min i kaliber 30.06, men nu hvor jeg fullsizer er det løst.
Hvad med at gå til din forhandler - hvis problemet er så stort, at den ikke kan skyde med standard købe patroner, så må de vel levere en løsning - forudsat at den ikke er alt for gammel.
Tak skal i have.

Har gang i forhandleren :-)

Jepsen :-)
Problemet er løst.. med en masse tankevækkende viden oveni.

Min Blaser R93 Cal. 270win. klikkede som tidligere beskrevet en del gange med både fabriks- og genladet ammo. Låsen var med 100% sikker skubbet helt i i alle tilfælde. Jeg fik med stor hjælp og service fra Hatting checket kammeret endnu engang med kammerdorne.. og JA! No Go dornen kunne altså gå i uden problemer. Jeg havde lånt en pose med nye bundstykkehoveder for at sikre, at problemet ikke blot skyldes modsat rettede tolerancer på pibe og bundstykkehoved.. Intet resultat ... No Go kunne gå i uanset hvilket bundstykkehoved der var i.

Jeg tog kontakt til Guntex (korsholm) og fik foretræde for en Blaser-mand på våbenværkstedet. Han havde aldrig hørt om problemet med kammerdornene, så han hentede dornene og et par nye 270 piber, samt nogle bundstykkehoveder, og så prøvede han som Hatting og jeg havde gjort på kryds og tværs - dog nu med piber inde i kombinationen. No Go kunne i alle tilfælde gå i - Tankevækkende[:0].. Men Field-dornen kunne da heldigvis ikke gå i min egen pibe...

Da de 270'ere vi prøvede alle tog i mod "No go" dornen, måtte vi rent logisk søge andet sted i systemet. Vi gik i skydekælderen og skød med forskellig fabriks ammo - der var ligesom en forskel på de forskellige mærker og der var en enkel klikker... anslaget på fænghætterne viste sig at være en kende for for svagt - Vi udskiftede slagfjederen, og voila problemet løst.. Ingen klikkere i den efterfølgende skydning, og ingen forskel mellem de forskellige fabrikater. Jeg fik også prøvet mit hjemmerul, som selvfølgelig gik i riflen og blev afskudt fint. Kalibrering = 120%

Jepsen :-)
Det lyder jo godt!
- Og man kunne måske også stille sig tilfreds dermed. Jeg synes nu det åbner for et par tillægsspørgsmål.
Hvor gammel er riflen - eller alternativt, hvor mange skud har den skudt?
Har du stadig den gamle fjeder og har du undersøgt den? Sammenlignet den med den nye?
Jeg forestiller mig ikke, at dit udstyr er specielt gammelt, så jeg tillader mig at være en anelse skeptisk overfor, at fjederen skulle være blevet slap. Det lyder da også underligt, hvis de skulle have sat en for slap fjeder i fra starten, men hvem ved ....
Hej Leo

Du har fuldstændig ret - det giver i min optik ihvertfald anledning til et tillægsspørgsmål om det generelt kan passe og i øvrigt er OK, at Blaser tilsyneladende accepterer no go lukkedorne generelt..

MEN i relation til slagfjederen, så tror jeg altså at diagnosen er nok god nok :-) - De brugte virkelig tid på problemet hos Korsholm.

Jeg er jo ikke inkarneret Blasermand, så Riflen er faktisk en meget "billig" brugt Blaser, som er frisket op - den er mindst en 6 - 7 år gammel og den har skudt rigtig mange skud. Derfor har jeg også sat en ny 270win. pibe på den.

Der var i øvrigt tydelig forskel i anslaget på fænghætterne i samme fabrikspatronpakke når der blev skudt henholdsvis med min "slæde" og så med en ny "slæde" fra Korsholm.

Men, ja jeg vil heller ikke flyve alt for højt - der har ikke været klikkere i dag, men så mange skud er der jo så heller ikke skudt med den - så det kan være tråden måske ufrivilligt fortsættes i den kommende uge [:I]

Mvh.
Jepsen :-)
Jeg nærmer mig et svar.. [^]

Se her "Delta L" problem. CIP VS. SAAMI. R93 er nævnt i artiklen.

http://en.wikipedia.org/wiki/Delta_L_problem

Hilsen
Jepsen :-)
Der står at Sauer, Mauser og Blaser er kortere i kammeret!!!
Havde din ikke for meget headspace?

SS
Jo, og sådan læste jeg det også :-) - Men står der egentlig ikke bare, at de har et snævert kammer inden for CIP tolerancerne - der står vel ikke direkte, at det er mere snævert end et SAAMI. Men det kan godt være at jeg læser det forkert.

Anyway, for få en bedre forståelse for forskellen, har jeg fået en værktøjsmager til at skitsere begge kamre op i henhold til de dimensioner jeg har fået.. godt nok på en 30.06. SPRG. i et CAD program. Jeg har ikke en sk... forstand på det fagtekniske, så tag det følgende med forbehold.. Jeg er langt uden for mine kerne kompetencer [:I]

Tilsyneladende har skuldrene iflg CIP en vinkel på 17,50 grader, hvor de i henhold til SAAMI er 17,28 grader. Dette henset til at diameteren på hylstret lige under skuldrene er 11,20 mm. ved CIP og 11,07 i følge SAAMI. Dette betyder vel, at CIP Kamret har en anelse bredere skuldre end et SAAMI kammer.

Ovenstående gir dog mening set i sammenhæng med det svar jeg har fået fra Blaser i Tyskland i samarbejde med Guntex. De siger, at kammeret skal testes med en "Delta L" No Go kammerdorn, og ikke en SAAMI No Go Dorn, da sidstnævnte kan gå i. Vi skulle gerne få en teknisk redegørelse fra Blaser her på et tidspunkt, så kan det være at vi bliver klogere, og at mine causerier ovenfor, blot er udtryk for manglende kompetencer og fortståelse. Nu må vi se.

Hvis der i øvrigt er nogle der har de officielle specifikationer på 270win. fra henholdsvis SAAMI og CIP, så vil jeg gerne se dem. Mine er fremskaffet lidt forkølet via nettet, hvilket i sig selv giver risiko for fejlkonklusioner.

Min riffel fungerer i øvrigt ganske udemærket nu, så det er ren nørderi og nysgerighed der driver mig nu.

Jepsen :-)
Citat:quote:

Originally posted by Jepsen

Jeg fik med stor hjælp og service fra Hatting checket kammeret endnu engang med kammerdorne..

Ja der kan man bare se, han har da ellers nægtet at pille ved en sådan skyder af frygt for at han næst efter skulle blive sagsøgt af producenten...

MVH Bjarne
JEG HAVDE OGSÅ BLÅ operations hansker på så jeg ikke blev smittet[Wink]

Mvh. Hatting
Custom Metalsmith
http://www.ahlarsen.dk
Har godt lagt mærke til de der bøsse handsker [Wink] er det for ikke at sætte fingeraftryk?

MVH Bjarne
Back to topic så har jeg prøvet at lade til en 243w af samme fabrikat, hvis jeg med en Hornady FL die (full length) justerede den til korteste længde, så kunne der næst efter være problemer med klikkere da hylsteret var blevet meget for kort til kammeret, som jeg husker det var det ca 0,5 mm for kort

MVH Bjarne