Våbenteknisk Forum - VTF

Fuld Version: Jagtmatch contra jagtammuniton
Du ser i øjeblikket en skrabet udgave af vores indhold. Se den fulde version med ordentlig formatering.

gordon

Jeg indskød min 9,3x62 i weekenden og blev noget overrasket over forskellen i træfpunkt mellem Norma's jagtmatch og Sako's NP i 18,6 gram. Jeg indskød jagtammunitionen med et overslag på ca. 4 cm på 100 meter og skulle efterfølgende prøve jagtmatch. Skuddene med jagtmatch satte sig imidlertid i toppen af papiret uden for cirklen. Ifølge Norma's ballistik beregner skulle forskellen være minimal. Er det et eksempel på at der er forskel mellem teori og praksis - altså at der er store variationer i hvordan den enkelte pibe håndterer projektiler. Piben er en nyere S&L.
Hej
Min 308 gjorde det samme[xx(]
Norma BST 9,7 g overslag ca.4 cm/100m
Norma Jagtmatch ramte ca 16 cm højere[Sad!]
Ifølge Norma skulle forskellen være 6mm

Mvh
Kim

email : kima@dralf.dk

If you can`t eat,drink or fu.k it, shoot it.
I min "legetøjsriffel" i kal.222 er der ingen forskel på træfpunkt,hvadenten jeg skyder med 3,2 grams norma blyspids eller 3,2 grams jagtmatch.....Hilsen Ulrik
TERMIK!!!

.....når bare man har nok penge og krudt.....så går det ikke aldrig helt galt :-)

Favourite Quote: Vi løser ikke vore problemer ved at tænke på samme måde, som da vi skabte dem.....(Albert Einstein)
Hej Gordon

Jeg kan nu ikke genkende dit promblem. Min Sauer 200 i 9,3x62 har ganske samme træfpunkt med Normas Jagtmatch og Normas 15 grams Oryx.

En hjemmerullet med Woodleigh i 16,2 gram med ”moderat” ladning satte kuglerne nøjagtigt samme sted, mens en kraftigere ladet rykkede træfpunktet ca. 4 cm.

Mvh. Finn

Claus the Dane (Låst!)

I skal huske på at en kugle med en given ladning der grupere godt i en riffel kan skyde aldeles anderledes i en anden riffel selom de er af samme fabrikat. der er ofte tilfældigheder der gør at man kan finde en jagtkugle og en billig trænings kugle der skyder ens.

Claus the Dane

[Image: ClaustheDane.jpg]

JTK (Låst!)

De ballistiske tabeler på en ammo-pakke siger kun noget om den indviduelle kuglebane, og ikke noget i relation til andre kuglerbaner. Kuglerne kan slippe løbet meget forskelligt. Man vil også kunne opleve, at de skyder til en af siderne. Så som Claus siger, så kan det virkelig være tale om tilfældigheder om der er fælles træfpunkter. NOgen kalibre har bedre ryg en andre. Tilfældigheder kan også være dejlige.

mvh. Johannes
Citat:quote:

Piben er en nyere S&L.

Er hele riflen en S&L[?]
hvor højt sad de målt i cm, og på hvilken afstand[?]

jbn

gordon

Riflen er en M97DL fra 2004 med nyfræsede baser[Wink]. Afstanden er 100 meter og den skyder ca 7-8 cm højere med jagtmatch.

Citat:quote:

Originally posted by ignorant

Citat:quote:

Piben er en nyere S&L.

Er hele riflen en S&L[?]
hvor højt sad de målt i cm, og på hvilken afstand[?]

jbn