Våbenteknisk Forum - VTF

Fuld Version: Jagttiden på rådyr
Du ser i øjeblikket en skrabet udgave af vores indhold. Se den fulde version med ordentlig formatering.
Har lige talt med Jægerforbundet angående hvordan med de ændrede jagttider på råvildt, kan vi jagt januar ud eller hvad??

Svaret kan ses nedenfor:
Det er korrekt at der i det nye forslag til jagttider, var lagt op til en forlængelse af råvildtets jagttid, men skiftende ministre har gjort at bekendtgørelsen ikke er underskrevet endnu, og for et par uger siden sendte Karen Ellemann bekendtgørelsen tilbage til Vildtforvaltningsrådet med besked på at gennemgå bekendtgørelsen endnu en gang. Det bliver på et møde først i september, og hvad der så sker ved ingen, men bliver man ikke enige kan det trække i langdrag, og jeg har vanskeligt ved at forestille mig at man ændrer en jagttidsbekendtgørelse midt i en jagtsæson. Vi følger selvfølgelig udviklingen, og så snart der er nyt, er jeg sikker på at det bliver lagt ud på vores hjemmeside.

Med venlig hilsen / Yours sincerely
Danmarks Jægerforbund / Danish Hunters' Association

Så det kan godt se ud til at det ikke bliver i år at jagttiden bliver længere [Sad]

24 beers in a case, 24 hours a day, coincidence?? I think not!
Paul Newman

Chr.G.

Så det kan godt se ud til at det ikke bliver i år at jagttiden bliver længere [Sad]


Nej sikkert ikke, med mindre de forlænger december med et par dage [8D], men jeg er da helt enig i, at der snart skal ske noget, så man ved hvornår de nye tider gælder fra, men nu skal VFR først sammensættes, og med lige fordeling af kvinder og mænd [?], og hvem siger at det nye VFR er enige i den indstilling gamle havde besluttet.

Jeg er nu ret sikker på, at der vil være en del strandjægere, som ikke vil have noget imod at de nye jagttider først træder i kraft pr 1.4.2011, og jeg ved med sikkerhed, at vi er mange duejægere, der vil blive glade for at kunne jage duer i oktober endnu et år. Man kan så håbe, at de finder ud af at det er bedre at skyde duer i oktober og februar, selv om der kan forekomme enkelte par med unger i reden, fremfor at der skal reguleres i juli og august, hvor yngleperioden er på toppen, og med unger i næsten alle reder.

Chr G
Hej Christian

Nej duejagten kommer jeg ikke til at forstå.
- Man freder duerne i september.
- Så eksploderer bestanden (det var den nu godt igang med allerede)
- Dernæst bliver man så nødt til at udstede reguleringstilladelser i bunker for ellers har landmændede markskader fra duerne
- Hvornår regulerer man så? Jo, som du siger juli og august hvor der er unger i rederne der virkelig kunne komme på vingerne frem for de unger der er i september som i bedste fald bliver nogle skravl.

Nej, det forstår jeg ikke.

Hilsen

Frederik

24 beers in a case, 24 hours a day, coincidence?? I think not!
Paul Newman
Kære debattører!

Lad nu være med at regulerer duer!

Vi kan og må som JÆGERE ikke accepterer den underminering af VFR's indstilling, som Skov og Naturstyrelsen, bag om ryggen på VFR, foreslår.

Det er S&N der foreslår fredning af duerne oktober. Det kan ikke være bedre at regulere duer i juli og august, hvor duerne har unger i reden og derfor skal søge de ''lette'' steder at få fyldt kråsen. Hvor er de lette steder så, jo der hvor landmanden har sået kål m.m.
Samtidig er der alle de steder hvor lejesæden ligger. Derfor ser jeg dagligt på min gang på reviret flokke af duer mæske sig på uhøstede marker.

Men lad dem dog - det giver flere unger i rederne og dermed kan S&N om kort tid se, hvordan de skal finde ud af, hvordan de skal få udbetalt markskade erstatning, til alle de landmænd der lider under duernes fremgang.

Yderligere ser vi jo tydeligt, at København Lufthavn allerede lider under duerne fremgang. Mit største ønske er, at den regulerings tilladelse som er givet på Amager ikke bliver udnyttet.

Nå, tilbage til tråden.

Det er korrekt, at de nye jagttider som skulle gælde fra 01.04.2010 ikke er underskrevet. Svaret fra DJ kan vi ikke bruge til noget. Nu må DJ op på tærerne og vise de er vores forbund og kærer sig om vores interesser. Jagttiderne må være det vigtigste for et jægerforbund at tage sig af. Jag savner en klar udmelding fra DJ i denne sag.

Råvildtet er bare en side af denne sag. Hvad med de andre forslag der ligger i VFR's indstilling.

Det er manglel på respekt for jægerne i DK, VF med flere, at Fru Karen ikke får taget sig sammen og får underskrevet VF's indstilling, som traditionen byder.

Kære Ole Roed - vi mangler en klar udmelding fra Jægerforbundet om hvordan vi som JÆGERE skal forholde os............!!!!!!!

Regulering, nej tak - Jagt, ja tak.
Mvh
Steffen
Efter mit tidligere indlæg, modtog jeg bladet JÆGER. Her kommer Ole Roed i sin leder ind på jagttiderne i DK.

Lederen starter med - NYE POSITIVE TONER fra Miljøministeren!?
I lederen fremgår det bl.a. at ministeren er fremkommet med væsentlige ændringer til indstillingen (forliget) fra VFR. Herefter fremsender ministeren hele forliget tilbage til det nyudpegede VFR til behandling i september. Dette kalder Ole Roed ''et klogt træk''.

Nu er spørgsmålet jo om den indstilling som det nyudpegede VFR kommer med vil blive underskrevet, eller om forskellige organisationer - private eller statslige, igen vil påvirke ministeren, så vi igen ikke får et underskrevet forlig.

At det er et klogt træk ministeren har lavet, kan jeg ikke se. Det eneste som ville have været et klogt træk i denne sag, ville være at ministeren havde underskrevet forliget og derefter indkaldt de repræsentative organisationer og brugt de næste 3 år på at gennemgå hele, som Ole Roed skriver, det store kompleks omkring de kommende jagttider.

Dette ville have givet ro og have bevaret tilliden til ''systemet'' i stedet for dette virvar, som ministeren nu har skabt.

En ny og ansvarlig miljøminister kunne vi godt bruge. Hellere i dag end i morgen.

Mvh
Steffen

Regulering, nej tak - Jagt, ja tak.

Chr.G.

Hej Steffen

Jeg har godt nok ikke selv set Ole Roeds leder endnu, men selv om jeg ikke tror vi så uenige - ihvertfald med hensyn til regulering contra jagt - så ser jeg det da som en fordel, at ministeren ikke bare har underskevet bekendtgørelsen. Det ville have betydet, at vi de næste 3 år ikke ville kunne skyde duer i oktober, mens vi nu måske får et år mere med oktoberjagt, plus ikke mindst et år mere til at finde ud af, hvor stor er procentdelen af duer med unger i reden i efterårsmånederne. Den undersøgelse som ligger til grund for Henning Noer's udtalelser, og som man fra SNS's side ikke var sene til at gribe, er stadig den fra parken ved Kalø, baseret på 3 ynglepar, og vel at mærke i det varmeste efterår i mands minde.

Jeg er overhovedet ikke i tvivl om, at der vil kunne findes ynglende duer hele efteråret igennem, og det er man også udemærket klar over i EU Keyconseptet, hvor der er en henvisning til fund af yngleaktivitet ved menneskelig beboelse, og i ellers beskyttede områder.

De duer der må nedlægges på Amager fra søndag morgen, må ikke sælges eller gøres til genstand for handel, men det kunne unægteligt være interessant at få dem undersøgt, for bla. hævede kirtler ved kråsen, som en klar dokumentation for at de har unger i reden. Dette sammenholdt med procentdelen i efterårsmånederne, kunne måske fremme mulighederne for JAGT i oktober, og ikke mindst februar.

Chr G

ps Måske er vi ved at komme lidt langt væk fra trådens emne, men hvad hjertet er fuld af .....
Til Chr. G

Du tager desværre fejl med hensyn til duerne.

I det oprindelige forlig fra VFR, var jagttiden på duer fra 01. oktober til 31. januar.

Spørgsmålet om udskydelse af duejagten til 01. november, er lige netop Skov og Naturstyrelsens utidige indblanding bag om ryggen på VFR, og en af grundene til at Miljøministeren tøvede.

Se link
http://www.jaegerforbundet.dk/page651.aspx?recordid651=1565&urlkey=49c73847f130697a819f86e995fde4f4

Mvh
Steffen

Chr.G.

Hej Steffen

Det er vel også lige nøjagtigt det jeg skriver .

" Den undersøgelse som ligger til grund for Henning Noer's udtalelser, og som man fra SNS's side ikke var sene til at gribe, er stadig den fra parken ved Kalø, baseret på 3 ynglepar, og vel at mærke i det varmeste efterår i mands minde."

Det der gjorde det muligt for SNS at have noget at hænge hatten på, var dette notat fra Dmu, lavet af Henning Noer og Stefan Pihl fra januar 2010 , altså 3 måneder før det var planen at tiderne skulle gælde fra.
"
Ringdue

Key concepts angiver yngleperioden til 1.2. til 10.10. og forårstrækperioden til 1.2.-10.4.

Den bedste indikator for occupation of breeding sites er konstant kurren. Selv om der kan høres kurrende ringduer i godt vejr i begyndelsen af februar er kurren dog ikke konstant før i slutningen af måneden, og starten på yngleperioden er derfor ændret til 21.2. Rugetiden er 17 dage og opvækstperioden 29-35 (Harrison 1977). Ringduer kan producere mindst 3 kuld (og måske flere) i Danmark, og unger er set flyve af reden 10. november (Noer 2006). Afslutningen på rugetiden er derfor sat til 10.11. "

Lige med hensyn til duejagten, vil jeg mene at have fingeren nogenlunde på pulsen, og jeg har bla. har haft en samtale med en fuldmægtig i SNS, som jeg gjorde opmærksom på, at de træktider man brugte, på ingen måde var de samme som Dof's egne tal. Jeg kan godt forstå, at hvis det var nogle tællinger vi jægere selv havde lavet, så kunne man måske sætte spørgsmålstegn ved validiteten, men disse tal fra Dof, passer meget fint ind de observationer jeg selv har gjort under både sidste års forårs-regulering af krager, og fra dengang det bare var almindelig jagttid.

Tilsyneladende kan den tabel ikke vises her, men prøv at se nederst på Dof's side om ringduer,http://www.dofbasen.dk/ART/art.php

Jeg kan yderligere oplyse dig om, at Dmu for ganske nylig har revurderet yngle og træktider, og derfra ved jeg, at man endnu engang har ændret duernes tider, så min kæphest - februarjagten - stadig hænger i tågen. Jeg kender godt til køkkenbordsforlisets 5 mdr's jagttid, men jeg kan nu godt klare at skulle regulere duer i februar, samtidig med jeg regulerer krager.

Chr G
Hej igen Chr.G

Du skrev:
så ser jeg det da som en fordel, at ministeren ikke bare har underskevet bekendtgørelsen. Det ville have betydet, at vi de næste 3 år ikke ville kunne skyde duer i oktober

Jeg tror vi er ude i samme mision og taler lidt forbi hinanden.
Hvis ministeren havde underskrevet forliget, da det var færdigt, ja så havde de nye jagttider fra 01.04.2010 til 31.03.2013 været trådt i kraft d. 01.04.2010, og dermed også jagttiden 01. oktober til 31. januar på ringduer, de næste 3 år.

Ellers er vi meget enige.

Mvh
Steffen

Chr.G.

Hej Steffen

Der er lige en enkelt - men meget væsentlig - detalje du overser.

Inden Ministeren underskriver bekendtgørelsen, skal den ud i offentlig høring, og det var netop i den forbindelse, at embedsmændene i Styrelsen lagde stor vægt på Henning Noer's udtalelse, om at der er set dueunger flyve af reden 10 november.

Nu kan det jo være svært for os almindelige jægere at få at vide hvad der sker ved forhandlingsbordet, når vores forhandler ikke er så meddelsom. I den forbindelse kunne jeg da godt tænke mig at få at vide, hvorfor vores medlem af rådet havde så travlt med at få afsluttet forhandlingerne i VFR, inden DJ's Representantskabsmøde 13.6.2009 i Odense ? Jeg har en helt klar fornemmelse af at du deltog i det møde, så du kan måske bekræfte, at jagttiderne ikke var til debat, da VFR var blevet enige, og derfor stod jagttiderne ikke til at ændre.

Min kreds havde ellers fremsendt et debatoplæg til ændrede jagttider på bla. skovduen (septemberjagten tilbage ), og mit forslag med begrundelser for at indføre jagttid på duerne i februar, blev også vedtaget på det lokale JKF, samt på kredsmødet, og videre til Rep.mødet, men som sagt var det løb kørt.

Hvorfor mon, når Rep.mødet ellers er forbundets højeste myndighed, og der var mere end 9 måneder til jagttiderne skulle træde i kraft.

Det der bliver spændende nu, er om Ministeren på selve mødet på Bornholm underskriver bekendtgørelsen, da jeg har hørt, at hun står fast på at haren skal fredes i de tidligere nævnte områder i Jylland, og at der jo har været offentlig høring. Der er jo ikke lang tid fra 7/8 september, til harejagten starter til oktober. Måske er det derfor at mødet er over 2 dage, eller måske - som jeg håber - at der bliver så megen debat om duerne, så det hele bliver udsat til 1.4.2011.

Lige netop på det punkt, er jeg meget enig med Ole Roed.

Chr G

Chr.G.

Det er denne tabel, der helt entydigt viser hvornår duerne trækker gennem Danmark, og jeg har svært ved at tro, at alle de duer der trækker sydpå i midten af oktober, skulle efterlade en masse unger i rederne, både i Sverige og DK. I Sverige er der jagt på duer i februar og september, ja i nogle Len også i august.
Samtidig viser tællingerne fra marts måned meget tydeligt, at der ikke vil være problemer med at skyde duerne i februar med hensyn til det nordgående yngletræk, og som tidligere skrevet, så er det Dof's egne tællinger.
[Image: untitled.jpg]

Chr G