Våbenteknisk Forum - VTF

Fuld Version: hvad skal der til?
Du ser i øjeblikket en skrabet udgave af vores indhold. Se den fulde version med ordentlig formatering.
hej
Jeg har overvejet at tage kurset til at genlade.

jeg har indtilvidere fået andre til det, og det har også været godt nok.
Men jeg overvejer at tage kurset for at få en større forståelse for emnet.

Og hvis det så er noget jeg ville kunne finde ud af, vil jeg også gerne prøve at lade det selv.

Men hvad skal det til af værktøj, før at man kan lade sin egene bønner?

MVH
Anders
Hej A N Rasmussen

Spørgsmålet du stiller har efterhånden været stillet en håndfuld gange før, så prøv om du kan finde noget brugbart med search funktionen.
Mon ikke der er grundlag for en sticky.

Hvis det er af interesse/nørd grunde du ønsker at genlade, så er det jo bare at få lagt nogle penge til side til kursus, grejer og laderum.

Hvis det er af økonomiske grunde, så skal du skyde en del med nogle dyre kalibre, før det giver mening (specielt når du allerede får ladet hos en hjemmelader).

Kurste koster 1000kr. (det kan du jo godt tage uden at begynde at genlade).
Så er der et laderum, hvis der skal laves meget om før det opfylder kravene, så kan det også blive en ordentlig mundfuld.
Genladnings grejet kan skaffes fra under 2000kr. men hvis ikke du holder dig selv i kort snor, får du hurtigt brugt det dobbelte.
Tiden du bruger skal du tænke som interesse tid, og ikke regne timeløn ud på det, ellers får du aldrig tjent ladegrejet ind igen.

Men hvis det er noget der tiltaler dig, og start udgifterne ikke skræmmer dig. Så får du jo en helt ny verden af muligheder, hvad angår ammo (og senere ved køb af nye rifler, i sjove kalibre).

Mvh. Loft
okay, der havde jeg ikke lige tænkt over...
men du skal have tak for savret, jeg tager nok kurset, 1000,- er ikke overvældende.
udstyret er faktisk billigere end jeg havde troet.
tak skal du have.

MVH
Anders
Hej

For 2000,- for du altså kun det aller mest nødvendige. Der vil hurtigt opstå "behov" for noget mere eller bedre. En god start vil være RCBS Rock Schucker surpreme startsæt. Det koster i omegnen af 3000. Dertil kommer diesæt, trimmer, tumbler osv., og så har du brugt 5-6 kg.

Der skal skydes meget og med ikke med 308win/6,5x55 før der er noget at spare. MEN det er en stor tilfreds stillelse når man har lavet en god serie på skydebanen eller står når man står med vildtet der er nedlagt med eget ammonation.

Mvh. Taby
Du skal ikke starte på genladning fordi du vil spare penge på dina mmunition. Der vil gå en del år, før end din startinvestering er tjent ind i ammoforbrug.

Husk at du ud over udstyret (som nemt løber op i 5-6 K inden du er færdig... også skal købe materialer og måske bruge penge på at indrette et laderum, hvis ikke du har et rum, der overholder reglerne... (Og for de penge kan du købe ammo til mange år, med mindre du skyder rigtig meget...)

Du skal starte på genladning fordi du finder det spændende/hyggeligt at genlade, gerne vil eksperimentere med forskellige patron/projektil kombinationer og fordi du gerne vil skræddersy den bedste ammo til din riffel med størst mulig præcision.

Bortset fra det - så er det en god hobby... så du ønskes god fornøjelse herfra - hvis du altså vælger at gå i gang..[Smile]

.....nu også ejer af en pumpehagler :-)

Favourite Quote: En humlebi ved ikke, at den ikke kan flyve......Gå ud på terrassen og vift med armene...hvis du letter må du være uvidende ;-)