Våbenteknisk Forum - VTF

Fuld Version: 6,8 remington SPC - Tikka T3
Du ser i øjeblikket en skrabet udgave af vores indhold. Se den fulde version med ordentlig formatering.

heb

Det er altid morsomt at eksperimentere med nyt grej og Hatting har været så elskværdig at ompibe min T3-Lite fra 223 rem. til 6,8 remington SPC.

Piben er en 66 cm walther med en let match profil. 6,8 spc er konstrueret til at fungere i et AR15 system, så 223-magasinet kan anvendes uden ændringer, bundstykket skal åbnes en anelse, men det sorterer under Hatting.

Resultatet er indtil videre absolut tilfredsstillende, repeteringen fungerer perfekt og allerede med de første ladninger kan jeg holde treskudsgrupper nede på 12-18 mm.

Hylstrene kommer fra Hornady, projektiler er .277´ere i 110 grain og krudtet er N201, det er dog i den langsomme ende af hvad der fungerer i en 6,8 SPC.

Jeg har ikke haft den på kronograf endnu, men målet er at nå en hastighed på minimum 850 m/sek og gerne 900.

Jeg har forsøgt at kombinere mig frem til en løsning der passer lidt bedre til jagtfelt end den oprindelige T3-Lite og et lidt grovere kaliber end den oprindelige 223´er.

Det kan sikkert nåes på mange andre måder, men indtil videre er jeg glad for mit nye grej og jeg kan bestemt anbefale mr. Hatting som "doktor" hvis der er andre der skal ha` bygget om.
Hov, der mangler billeder af riffel, patron og træfbilleder i dit indlæg ;-)

Bortset fra det, må jeg gratulere med det nye kaliber.

vh Lars

"Jeg har mange forskellige interesser, men de slutter alle på -jagt"

heb

Så fik jeg gang i Photobucket

[Image: DSC00109.jpg]
Den farlige ende af en ombygget Tikka

[Image: DSC00105.jpg]
1. 223 rem
2. 6,5-223, var det første "tænkte forsøg" men den bliver for lang selv med en 95 grain V-Max.
3. 6,8 remmington SPC, med 11o grain V-max
4. 6,5x55 med 140 grain Nosler Partition

[Image: DSC00108.jpg]

Skud nr. 8-9-10 med den nye pibe gav denne gruppe
hej hep

den skyder sku da ok ......[Big Grin][Big Grin]

når du får tid så prøv og lav en 5 og en 10 skuds gruppe [Wink]

Mvh. Hatting
Custom Metalsmith
http://www.ahlarsen.dk
Hej Heb

Kender du nogen der har erfaringer med 6,5-223, siden du overvejede den?

Mvh Søren

heb

Jeg kender ingen med 6,5-223, men jeg overvejede den fordi bundstykke ikke skulle ændres, og fordi 6,5 kunne fåes under 100 grain. Men pga. projektilets længde bliver der ikke plads nok til krudt i hylstret. Desuden kunne jeg læse at der er eksperimenteret meget med 6,5 TCU, men at det var svært at få hylstrene til at holde.

Valget faldt derfor på 6,8 fordi der kan være godt 30 grain krudt og fordi alle komponenter og værktøjer er "standard" i USA og priserne mere normale end på 6,5-223 - 6,5 TCU - 7 mm TCU - 6mm-223 - 300 Whisper og hvad der ellers findes.

Grejet blev iøvrigt testet til jagtfelt i Karup i dag, jeg fik 392 point af 445 mulige og var absolut tilfreds. Tak til Karup for et fint arrangement.
Hvilke hylstre begynder du med, og jeg undrer mig over at du ikke har kamret den med en skarpere skulder, mere a'la Ackley Imp for storre krudtladning og mundingshastighed.
Hogmeister

heb

6,8 SPC er et standardkaliber i USA, hylstrene sælges af bl.a. remington og hornady.

De skarpe "imp" skuldre er grunden til at TCU familien er så besværlige, for hvis man sætter skuldrene tilbage ved genladning så bliver præcisionen dårlig og hylstret holder kun få gange.
Selv med korrekt kalibrering skriver ladebøgerne om maks. 5 genladninger for et hylster.
Heb

Jeg troede faktisk Tikkaen havde lang lås? Kunne man ikke bare høvle lidt af den blændklods, der ligger i magasinet på den, så man får fuld låselængde i magasinet? Eller rettere længde nok til 6,5-223?

Mvh Søren

heb

Så nåede jeg en hastighed på 860 m/s.

Opskriften var at stampe 30 grain N201 bag en 110 grain V-max. Fænghætterne var en anelse flade, derudover ingen tegn på overtryk.

Skiven stod på 260 meter og en 4 skudsgruppe var på 48 mm Center/center.