Våbenteknisk Forum - VTF

Fuld Version: Repeter Mauser haglgevær
Du ser i øjeblikket en skrabet udgave af vores indhold. Se den fulde version med ordentlig formatering.
Hej alle,

En af mine bekendte har et meget sjovt haglgevær. Det er en gammel mauser som engang, under eller kort efter 2. verdenskrig, er blevet ombygget til en kaliber 16 glatløbet haglgevær. Den har plads til 2 patroner i magasinet samt 1 i kammeret.

Det er jo ikke just et våben man ser tit, men er den overhovedet lovlig? Er der andre der kender til lignende våben? Han overvejer at sælge den, men hvad kan den være værd? Den er jo som nævnt af ældre dato, og man er da heller ikke i tvivl om at den er blevet brugt, men set i forhold til det er den nu i ganske pæn stand.

Jeg skal nok prøve at skaffe nogle billeder af den.

MvH
Morten
Jeg startede med en mossberg med en patron i kammeret og en i magasinet, og så kunne jeg ellers pænt tage ladegreb imellem de 2 skud. Oprindeligt kunne der være 3 patroner i magasinet, men det var plomberet for at våbnet skulle være lovligt.

Frederikx2

Det er ulovligt. Samme som med en pump gun dva max 1 i kammeret og 1 i magasinet. Det kan meget nemt plomberes og være lovligt.
Har haft mange af disse i hænderne, de handles til priser mellem 500 0g 2000 kroner alt afhængig af stand :-)
Mvh Frederik
Ulovligt er da så bombastisk et ord. Den er da kun lidt ulovlig.

Så hvis du gerne vil bevare den som den er, må du gerne det. Du må selvfølgelig også sælge den i den tilstand. Men man må ikke gå på jagt i Danmark med den som den er.

Forresten en sjov gammel svend. Når man ser på, hvilke finurlige løsninger der er blevet anvendt tidligere, så er det godtnok nogle kedelige main stream skydere vi har med på banerne og jagterne i dag. Mauserlåse til riflerne og O/U boxlåse til haglgeværerne udgør vel 95 % af alt man ser [xx(] .
Altså ikke for at vrænge ad nogen, det er også min "påklædning", men det er sku da kedeligt.

Venlig hilsen Lasse,DTAP
...Buy the best and cry only once.
[Image: ajbutton.gif]
Altså "lassescout" der er ikke noget der hedder "lidt ulovligt" eller "meget ulovligt"

Alle haglvåben, undtaget fuldautomatiske[Big Grin] er LOVLIGE til baneskydning, hvis de overholder pibelængde-kravet... slut, da man kan og meget gerne må [Wink], gå på skydebanerne som jæger, kan man også lovligt eje et haglvåben med mere end "2 skud"

Haglvåben, uanset ladesystem, er lovlige til jagt, hvis de er indrettet således at der kun kan være 2 patroner i våbnet ad gangen, enten som følge af deres konstruktion (2 haglløb) eller som følge af en begrænsning til 1 skud i kammeret og 1 skud i magasinet.

Det ER faktisk også lovligt at træne med sin haglbøsse i baghaven, også med mere end 2 skud i, hvis forholdene på stedet er så det kan gøres forsvarligt, og det ikke får karakter af en permanent skydebane.

Jeg har også set adskillige mere eller mindre heldige 98'er konverteringer til Cal 20 og 16... Spild af en brugbar og god riffel-lås efter min mening...

Hilsner
Dravis aka:FMJ
"Sapere Aude: Dare to KNOW!"
"Do not adjust your mind, there's a fault in reality"
Citat:quote:

Originally posted by dravis

Altså "lassescout" der er ikke noget der hedder "lidt ulovligt" eller "meget ulovligt"



Jow jow, i Vestjylland er det lidt ulovligt når lokalbetjenten løfter fingeren og siger "det er ikke så godt det du har gang i der" og først helt ulovligt hvis man bliver knaldet og får en bøde [Wink]

MVH Bjarne
Lige præcis Explorer ! Og eftersom jeg kommer fra det allervestligste vestjylland giver et udtryk som "lidt ulovligt" glimrende mening.

Det var f.eks. kun lidt ulovligt at geare sin knallert, men meget ulovligt at fjerne plomben.

Men ellers er jeg da lidt enig med Dravis, en M98 lås har ikke noget at gøre på et haglgevær. Det er bare den næsten totale ensretning jeg begræder, ikke fraværet af mauser haglgeværer [Big Grin]

Venlig hilsen Lasse,DTAP
...Buy the best and cry only once.
[Image: ajbutton.gif]
Gammel Mauser.

Hehe [8D] i de unge kåde dage ville vi prøve om vi kunne sprænge sådan en skyder i luften.
Havde hørt om hvis man ved et uheld fik puttet en 20 i kammeret ville bøssen sprænge.

En 20 i, snortræk og omkring et hushjørne.
Den havde bare skudt 20 ud ingen tydelige tegn. [:I]

Så stak vi den i jorden, for jord i løbet så sprænger den i luften.
Den fløj bare ud af jorden.

Nu kunne det være nok, løbet op i skrugestikken og bukke det rundt.
Den rettede løbet ud igen, med en lille revne op langs det bukkede løb.

Drengestreger som jeg ikke opfordre til [Sad!] men vi var ikke klogere.[:o)]