Våbenteknisk Forum - VTF

Fuld Version: Kedelig svampetur.
Du ser i øjeblikket en skrabet udgave af vores indhold. Se den fulde version med ordentlig formatering.
Hej formænd.

Efter en lang dag i skoven hvor der er blevet samlet masser af svampe, fant min veninde og jeg desværre en ulige otte-ender forendt.
Der var stadig masser af pels men alt kød var væk.

Mit spørgsmål er: Kan det være en anskydning fra den 1. sep. eller hvor hurtigt går det. Det var rimeligt langt fra trafikeret vej.

Rævene har selvfølgelig været igang, for vi fandt et af bagbenene 50m. væk. Begge forben og det andet bagben så vi ikke.

Trist at slutte dagen sådan.
Men 4 kurve svampe gav det til vildtretterne.

mvh.
Lady
nu skriver du ikke om der er tale om en ulige otteender af hjort(kron-sika)..

men har ved selvsyn set 1 ræv æde og demontere( slæbe hjem til graven) en buk på 5 timer, så der faktisk næsten kun var forkøllerne/hals og hovede tilbage, så hvis der er tale om et helt kuld ræve, så kan de sagtens fjerne alt kød fra en hjort på 1 uge

mvh.
Frank Nørby

Weatherby mark V 300 Weatherby magnum - Leupold 1,5-5x20 circel dot
Weatherby mark V 340 Weatherby Magnum - VX-III 8.5-25x50mm Long Range Target
"nothing can withstand the shock of high velocity Weatherby bullets"
Også svært at gætte, men det var en kronhjort.

Dvs. at på 5 dage kan det godt være en anskydning.
Hvis rævene har holdt høstfest.

mhv. Lady
Det er svært at sige.. Hvor hurtigt det lige går. Men det kan godt være en anskydning, men kan også være naturlig død, det er ikke til at vide. Kun hvis du finder beviser, fx et skudhul kan du være sikker på om det er en anskydning.
Det er trist, men det sker. Og det er bestemt ikke alle der bruger hovedet og ringer til en schweizhundeføre, som man burde.

- Boldsen

*Beretta Silverpigeon.
*Voerre Titan II 6,5x55
Jeg skød en gang en rentyr en lørdag. Renjagt er først og fremmest kødjagt, og da jeg skød en stor kalv samtidig, havde jeg nok at gøre med at at tage vare på kødet. Om søndagen blæste de andre jægere op i fjeldene for at finde flere rener, men jeg havde alt det kød jeg havde plads til i fryseren, så jeg blev bare i lejren og lavede kaffe og ryddede op.

Så faldt det mig ind, at det egentlig havde været sådan en smuk og vellykket tur, så jeg ville gå tilbage til skudstedet og hente geviret som minde. Der var altså gået temmelig nøjagtigt 24 timer, og hele hovedet var så afpillet på den side der vendte op, så man skulle tro det havde ligget ude i tre uger. Så jeg tror på, at et kadaver kan se meget medtaget ud efter en uge.

Men hjorten kan da også have været påkørt eller syg. Var det ikke muligt at undersøge knoglerne for evt. brækkede eller påskudte ribben?

Venlig hilsen Lasse,DTAP
...Buy the best and cry only once.