Våbenteknisk Forum - VTF

Fuld Version: Speer HotCor 270gr i 9.3x62
Du ser i øjeblikket en skrabet udgave af vores indhold. Se den fulde version med ordentlig formatering.
Hej! Er der en "Quikloader" der kan fortælle mig hvordan en ladning med følgende data ser ud mht tryk; Cal. 9.3x62, Speer HotCor 270gr, 58gr Norma 202, COL 83mm, Rem. 9,5 LR fænghætter. Kan i også fortælle mig hvornår krudtet er brændt af? Min pibe er 57.5cm... På forhånd mange tak for hjælpenSmile
Hej . 754 m/s , 56480 psi , 3894 bar . 100% forbrændt ved 42cm .
Hej Jamo.
Den ladning se lidt hot ud [xx(]
Men hvis du starter fra min. og arbejder dig op.
Og ellers er der så meget andet krudt der brænder en smule langsomre.

Hilsen Steen

[Image: 9,3x62.jpg]
Hej A-Bolt og Fisker!

Tak for jeres svar - jeg kan godt se, at den er en smule HOT - også mere end forventet!!!

Jeg har ikke kunne finde data på kuglen (jo en enkelt eller to på robsoft, men ikke nogen data, der angiver min og max.

Jeg gik derfor ud fra den Norske Ladebog, der sætter 57 grains N202 som max for en 286 grains kugle - og forventede dermed at 58 grains for en 270 grains kugle var mere eller mindre gangbart...men jeg tog fejl.

Jeg har også 203B på lager - ser det anerledes ud med feks 58 grains??? Jeg mener - kan jeg opnå samme hastighed ved lavere tryk og samtidigt forvente at krudtet er forbrændt ved mundingen (skal bruges til natjagt).

Igen tak for jeres hjælp!

J.
Hej Jamo.

Med Norma 203B ser der sådan ud.

[Image: Norma%20203B.jpg]
Hej Fisker!

Tak for det...jeg har dog lidt svært ved at læse noget af det, men jeg fortstår følgende:

57 grains Norma 203B
Vo = 733m/s
Max tryk = 3325 bar

Jeg kan ikke se hvornår krudtet er forbrændt...[Smile]

Er den ladning på grænsen til "HOT" - det ser ud som om den ligger lige på kanten til det røde felt... Grunden til at jeg spørger er, at den Norske Ladebok angiver 57 grains som MIN for et 286 grains projektil... Men jeg er selvfølgelig klar over at programmet godt kan være meget konservativt indrettet...

Mange tak for hjælpen!

J.
Man skal passe lidt på med ladningerne fra Robsoft. Start noget under. Jeg har ladt 45/70 2 grains under det de har angivet og stadig kom der en meget tydelig kant et par mm fra randen. Det tolker jeg som tegn på risiko for hylster seperation. Fænghætterne så almindelige ud, men i en bøjlespænder tager jeg ingen chancer, så den bliver bakket noget ned i krudtvægt inden næste test.

C
Olsen: Helt enig! Jeg krydstjekker altid data fra Robsoft med mine ladebøger m.v. De data jeg har beregnet ud fra er alene baseret på den Norske Ladebog. Dem har jeg aldrig haft problemer med - heller ikke de gange for jeg har ladet til max. Derfor undrer det mig at QL beregner min oprindelige ladning til at være så HOT...men det giver jo lidt stof til eftertanke!

J.
Så blev ladningerne testet - både på papir og gris[:p]

Jeg endte med at bruge 58 grains 202 i Lapuahylstre, remington 9½ LR hætter og COL på 82. Efter en smule tilskydning af den nye 9,3x62 pibe lavede jeg en gruppe på 17mm! Det er fint nok til mig i så let en riffel (BLASER, eller BagBlæser som nogen kalder den[:p][Big Grin] - OG DEN SKYDER RIGTIG GODT!!!)

Jeg byggede ladningen op, og jeg valgte denne fordi det var den mest præcise + der var ingen tryktegn overhovedet i MIN riffel.

Skød to grise med denne kombi. Begge grise vejede ca, 40 kg og er skudt på hhv 50 og 80 meter - kuglen sad i begge tilfælde lige midt på bladet. De døde i knaldet! Kuglen virkede eksemplarisk: Åbner hurtigt op, laver stor sårkanal, ABSOLUT ingen blodudtrædninger eller kødødelæggelse. Det ser faktisk ud som om at der er fjernet hvad der svarer til en 5 krone i diameter hele vejen igennem grisene!.

Jeg har endnu ikke målt Vo, men tror de ligger omkring 740 m/s...Denne kugle/ladning er en klar vinder i 9,3x62 når det gælder grise!!!

J.
Jeg bruger samme kugle og med hjælp DEVA's "Wiederladen" har jeg arbejdet mig op til 57,8 grain Rhino 14(202)(max 59,5), RWS hylstre, Federal 210/CCI 200, COL:82,5mm.
Ingen indikationer om højt tryk i MIN riffel. Præcissionen er glimrende <2,5cm i en Sauer 90 med 56cm løb. Jeg ikke har målt hastigheden med ud fra hastighedsmålinger med 55,3 grs (703 m/s) har jeg estimeret hastigheden til at være ca. 725 m/s.
Har skudt to dåhjorte og 2 grise på 65 kg og 72 kg og det er knald og fald. Den ene gris blev skudt på skuldere hvilket dog gav nogen blodudtrængning og effekten på knoglerne var betragtelig. Har testet kuglen i et stykke grantræ og restvægten var 86% (ej videnskabeligt, men aligevel).
Jeg er helt enig med J.[Smile] Og så er den så billig at jeg tillige bruger den til træning.
Vil nu prøve SPEER HotCor 200 grs. i 8x68S.

JSH