Våbenteknisk Forum - VTF

Fuld Version: Grisejagt, hvilken kugle i 9,3x62 er bedst
Du ser i øjeblikket en skrabet udgave af vores indhold. Se den fulde version med ordentlig formatering.
Hej
Jeg skal på grise drivjagt den 3 Nov. og vil bruge min 9,3x62, men er i tvivl om hvilken kugle jeg skal lade med, så det håber jeg at i kan hjælpe mig med.

Mvh Maubla
Citat:quote:

Originally posted by Maubla

Hej
Jeg skal på grise drivjagt den 3 Nov. og vil bruge min 9,3x62, men er i tvivl om hvilken kugle jeg skal lade med, så det håber jeg at i kan hjælpe mig med.

Mvh Maubla



Hej Maubla

Hvis du kan leve med lidt kødødelæggelse vil jeg foreslå 16,2 grams Nosler Accubond, som kan lades tæt op mod 800 M/s.

Effekten kan du se her : http://www.okhansen.dk/skudeffekt.htm

Jeg har tidligere brugt 18,5 grams mega og Oryx, men føler at de giver for lidt chokeffekt på "Mindre" dyr (under 200-300 kilo).

Mvh. Ole ( http://www.okhansen.dk )
Hej OKHansen
Jeg har brugt 285gr Lapua Mega til gris, men der manglede jeg chokeffekten på de 40 til 60kg grise. Så det lyder ikke helt dumt.

Mvh Maubla
jeg mener at de omtalte kugler ( mega og nosler ) er for " hårde " kugler til 9,3 der er for lidt fart på til at give effekt....
jeg vil her i oktober prøve med Norma Alaska da det er en blød kugle uden skillevæg

med venlig hilsen
Kim
Hvis grisene med større sandsynlighed skal ligger der på stedet, tror jeg en 16 grams RWS Kegelspitz er den rigtige kugle...den villej jeg selv bruge. Evt. en Speer HotCor i 270 grains - den er også temmelig blød. For som der helt rigtig bliver sagt, så er 9,3x62 og hårde kugler nok ikke det bedste - ihvertfald ikke når det kommer til grise...
Kan kun tilslutte mig Jamo. Bruger selv 16 gr. Kegelspitz i 9,3 og den har virket formidabelt ind til videre.

/bundgaard
Jeg bruger en 16,2g (250 grs) TSX i min 9,3x62 og den har jeg været godt tilfreds med.
@ Yeti: Jeg skulle spørge om du har gennemskud med TSX`eren??
Gemalen er på udkig efter en der har en bedre gennemtrængningseffekt på større grisebasser [Smile]

Mvh Annelise/Farmor

[Image: sulejma.jpg]

Jagt! Ikke bare en hobby, men en livsstil.
Hej
Jamo, hvilken fart lader du RWS Kegelspitz mad, og Speer HotCor i 270 grains og hvilken fart har du på den. Du må da gerne sende mig en PM med ladedata.

Mvh Maubla
Jeg har haft 2 hvor der ikke har været gennemskud. Begge gange på elgtyre, og begge gange er projektilet kun delvist ekspanderet. Det hører så også med at begge tyre er faldet hvor de stod, så virkningen har der ikke været noget at klage på. Ellers har jeg haft gennemskud på elg, gris, då- og råvildt.
Fodrer min med Norma Oryx 18.5 grams fabriks ladet ammo til det hele, med gode resultater på både grise og råvildt. Håber elg resultater blir dittoSmile

-Tore
Hov jeg glemte helt der var ogsaa gennemskud paa den raev jeg skoed [8D] meget gennemskud [}Smile]
Jeg brugte Oryx i min 9,3 x 62 - godt nok har jeg kun skudt 12 grise 1 kronhind og en elgkalv med den, men fakta er, at de falder på stedet, når de er ramt i maskinrummet.

Det skal dog siges, at jeg fremover kun lader med Barnes TSX [Wink] - da der efter min mening ikke findes bedre jagtkugle - til de jagtformer, som jeg bedriver. Dog fodrer jeg "varmint" med Nosler BT - men det er jo en helt anden sag.

[Smile] AB

Hellere dele en 1. plads end at blive nr. 2
Hej.
Jeg mener at Norma på et tidspunkt stoppede produktionen af 15g. Oryx kuglen, men Svenske jægere fik dem til at lave kuglen igen, men er der nogle af jer der har prøvet den på gris ?
Mvh Maubla