Våbenteknisk Forum - VTF

Fuld Version: Uddeling af erfaring.. Med S&L DL97
Du ser i øjeblikket en skrabet udgave af vores indhold. Se den fulde version med ordentlig formatering.
Her lige en lille historie som jeg bliver nød til at dele med alle herinde (så der ikke er flere der laver samme fejl som jeg[:o)][:o)])….

Jeg er den lykkelige [:p][:p] ejer af en S&L DL97 som er købt for lidt over 2 år siden i Hunters House..

Af rent overskuelige grunde deler jeg lige historien op i 2..

På en skydning (på veloverstået riffelinstruktørkursus) skulle jeg afgive 6 skud.
Jeg lader og ved afgivelse at 1. skud klikker den.. Som jeg har lært, sikrer jeg riflen (i midterste position så den kan aflades sikret) og venter et øjeblik. Intet sker så jeg trækker bundstykket tilbage, blot for at konstatere at der ikke var en patron i kammeret.. Så den havde nok ikke lige husket at snuppe en i magasinet.. Fører bundstykket frem igen (og er obs på at den denne gang få føde med fra magasinet), afsikrer og trykker, men intet sker…
Ingen klikker, ingen bang, intet[Sad][Sad]…. Det føles som om den stadig er sikret…. Jeg sikrer igen (igen til midterposition) og genlader. Forsøger igen men det samme sker.. Her begynder jeg at svede i stænger da skydningen jo skal ”beståes” og er på tid… Men da jeg ikke kan få den til at sige bang, beslutter jeg mig for at afbryde min skydning[Sad!][Sad!]….
Mens de andre skytter markerer, kigger jeg og et par instruktører på den (vi skilte sågar bundstykket) men kan ingen fejl finde.. Vi kan slet ikke få den til at sige klik.. Men pludselig får vi gang i den igen (hvorfor ved vi ikke) og jeg gennemfører skydningen uden problemer[Smile]..

Jeg beslutter mig for at køre den til våbensmeden, da jeg ikke vil opleve dette når jeg sidder med noget god mad i kikkerten ude på jagten…

Riflen bliver afleveret til våbensmedens ”1.assistent” (da han selv lige er på kreilerjagt) og heldigvis får han den til at lave samme nummer[B)]..

Jeg kører så igår ud til ham for at høre om han har fået kigget på en, nu da han er kommet hjem.. Her bliver jeg så mødt med beskeden ”er det den riffel med de smadrede baser”??? Og det kan jeg jo svare klart nej til[^]..

Her kommer vi så ind på historiens pkt. 2

Efter lidt roden frem og tilbage må vi jo konstatere at det alligevel er mig ”med de smadrede baser” [Sad!][Sad!][Sad!] da han skulle have kikkerten af var baserne fejlmonteret… Funktionen ”slide and lock” er i hvertilfælde ikke blevet brugt ved monteringen.. De var ”søndermast” på og ”sønderspændt” så de var færdige….. Og i min verden er det jo lidt svært at komme over 2 år efter og brokke sig over en fejlmontering, men mine penge bliver ikke lagt i Hunters House igen… Så det var bare at betale ved kasse 1…

Men tilbage til pkt. 1

Christian (som våbensmeden hedder) fortæller at han ellers ingen fejl har kunne finde…
Til gengæld mener han at det er ”fejl 40” (læsConfusedkyttefejl)[:o)][:o)] Hvilket jeg selvfølge ikke kan tro…
Og her kommer den erfaring jeg gerne vil dele ud til andre S&L DL97 ejere…
Han fortæller at en DL97 (for det er blevet fjernet fra den nye model Victory):
HVIS DER TAGES LADEGREB MED SIKRINGEN I ”MIDTERPOSITION” ”SPÆNDES” SLAGSTIFTEN IKKE…..
Det har jeg fandenme aldrig hørt om……

Men konklusionen må være:
Lad ikke Hunters House’s bøssemager røre jeres våben….
Læs brugermanualen på jeres våben grundigt…. At så S&L kun har en på engelsk som jeg ikke har fået tygget mig igennem er så nogen man jo må leve med, hvis man vil have sådan et dejligt våben…
Og husk at læse på sådan et fantastisk fora som dette så I måske kan spare jer for at lave de fejl som jeg lige har gjort…..

Men sådan en som jeg får så denne erfaring ved at betale….
Pris:
Renset, efterset og smurt kr. 480,-
Kikkert ommonteret kr. 380,-
Nye montager kr. 1698,-
Levere (fingerskruger til kikkert) kr. 598,-
I alt kr. 3156,-

Bo Hansen

________________________________________________________________________________________________
A house without a rifle is just a house..
Tak for historien.

Jeg har lige købt en Victory, og jeg skal da lige have fat i den for at sikre mig, at den ikke har samme indbyggede overraskelse.

Du skriver, at den havde smadrede baser, men baserne er vel fræst ned i låsestolen? Var det montagerne der var smadrede (det ser det ud til på din regning) ?

I dit sted var jeg alligevel gået i H.H. for at give dem en chance for at rette op på miséren. Enhver kan jo have en dårlig dag, så selvom der var gået to år kunne det jo tænkes, at en serviceminded medarbejder hos H.H. havde sagt " Det må du undskylde, det retter vi med det samme uden beregning." Jeg er måske naiv, men jeg er alligevel tit blevet positivt overrasket.

Venlig hilsen Lasse,DTAP
...Buy the best and cry only once.
@Lasse.
Det er selvfølgelig montagerne jeg mener...
Men nu sidder de nye montager på så "de kan ikke selv rette fejlen", hvilket de heller ikke ville få lov til.. Man lader jo heller ikke en dømt voldtæktsforbryder rage på ens kone, vel??[Big Grin][Big Grin]

________________________________________________________________________________________________
A house without a rifle is just a house..
De foerste DL 97'ere (min egen inkl.) har monterede baser. Det er foerst senere at der er fraeset direkte i laasestolen.

@farT4 Hvis du bliver i tvivl om hvorvidt fjederen er spaendt, saa kig ned forenden af bundstykket. Der er en lille tap som stikker frem hvis fjederen er spaendt.
Citat:quote:

Originally posted by farT4

Jeg lader og ved afgivelse at 1. skud klikker den.. Som jeg har lært, sikrer jeg riflen (i midterste position så den kan aflades sikret) og venter et øjeblik.


Nu svarer du jo sådan set selv på dit problem.

Midterstillingen på sikringen er jo netop for at du kan aflade i sikret tilstand.

I erkendelse af at S&L brugere ikke altid betjener riflen korrekt(skal forstås som gennemsnitsbruger)har fabrikken ændret funktionen på de nyeste.
Personligt har jeg aldrig været ude for fænomenet i de 10 år jeg har haft en S&L, men jeg bruger KUN midterstillingen til at aflade på post.
Men det er da positivt at fabrikanten ændrer konstrutionen, hvis der opstår et muligt problem.
Her kunne Sauer og en anden tysk fabrik lære noget [Wink]

--
mvh M@X 2.0
Boltlift - or bust...
[Image: patch7.gif]
Time weighed heavily on the craftsmans shoulders whispering
Compromise!

No true craftsman ever listened!
Hvad er det mon for en anden tysk fabrik...[Big Grin][Smile][Wink]

Lang lås, og tyk pibe..
"The Big Eight"
Kan en dl 97 laves om. Jeg har nemlig uforvarende prøvet dette i en hochsitz, og først nu fundet ud af hvorfor det ikke sagde bang når jeg trykkede på knappen.
Når først man har erkendt, at den fungerer sådan, er der vel ingen grund til at lave det om ?

Normalt vil du jo repetere fra afsikret stand ( når du har skudt), eller fra spændt stand ( når du ikke har skudt). Når du samtidig kan se på signalstiften af hanen, om den er spændt eller ej, kan jeg ikke rigtg se, at det er noget problem.

Man skal bare vide, at den er lavet sådan.

Venlig hilsen Lasse,DTAP
...Buy the best and cry only once.
Det er jeg enig i (altså at det ikke er noget problem) nu da jeg ved det...

Problemet er bare, hvordan skulle jeg (og andre) finde denne info, da jeg/vi aldrig har fået nogen brugbar brugermanual...

Men min konklution er jo også at søge denne vide herinde

________________________________________________________________________________________________
A house without a rifle is just a house..
Tja fejl 40 må man vel gerne prøve på at undgå? Rent teknisk så skal man starte med at tage magasinet ud, flytte sikring fra sikret til sikret "aflade" herefter skal man gribe patronen. Nu skal man skubbe bundstykket frem, skifte til sikret. Nu kan man flytte post. På ny post sætter man magasinet i, afsikrer og lader en patron i kammeret, derefter sikrer man riflen og man er klar til jagt igen. Glemmer man at tjekke om riflen er afsikret, feks på grund af at man er nybegynder eller meget tøj, så kan man jo godt tage fejl af afsikret og sikret "aflade". Når vildtet så kommer for og man afsikrer så siger det bare ingenting.
Dette skete for mig, og jeg kan stadig huske hele turen fra forrige tårn. Opringningen om vildt på marken. Aflade proceduren. flytte mig de 1,5 km til andet tårn. Gøre klar til skud ca ½ time efter solnedgang. Febrilskheden der opstod i tårnet, fumlen. Repeteringen. Skudafgivelsen, og den efterfølgende succes med velplaceret kugle.
Tja en fejl 40 som jeg gerne havde været foruden. Kan det fikses?
Eller de 3 gutter jeg havde med på trykjagt, der oplevede at skyderen gud hjælpe mig, sagde bang når man trykkede på aftrækkeren[Big Grin]

Problemet var bare at de skød forbi[:o)] så da andet skud formodes at gå, siger lortet KLIK[xx(]

Rekylen havde fået sikringen til at gå i midter position[Sad!]

Alle 3 var sprit nye DL97 købt 3 uger inden jagten ( 2x270 & 1x9,3)

Miseren var en fjeder, der ikke var stram nok.

Derudover er der set en del stykker, hvor udfræsningen til hævearmen ikke er dyb nok, så det ikke er hvergang at skuddet går.

Nu får jeg nok stryg, men min erfaring er at kvalitets kontrollen er lidt svingende.

Schönauer

Medlem i foreningen til afskaffelse af plastic våben

[Image: 11takker-3x.jpg]
Jeg har også selv skullet høste erfaringen med at man ikke kan spænde slagfjederen med sikringen i midterposition, dog heldigvis på skydebane. Jeg var ude for det 2 gange med nogle ugers mellemrum, og jeg kunne umiddelbart ikke genkalde hvad jeg havde gjort. Men fandt dog ud af det ved tørtræning.

Jeg havde samtidig også problemet med den fjeder med for lidt fjederspænding. Under tørtræningen fandt jeg ud af at hvis jeg havde haft afsikret og ville sætte sikringen i midterstilling, så var riflen ikke altid sikret[xx(]. Jeg kunne dog sikre i midterstilling ved først at flytte sikringen i bagerste stilling og tilbage i midterstilling. Det var umiddelbart lidt skræmmende at dette ikke fungerede. Så jeg var kort tid efter en tur hos mølleren hvor jeg også fik et nyt aftræk uden beregning.
På dette tidspunkt havde jeg haft riflen i ca. 2 måneder, og den forrige ejer havde haft den i et år fra ny af.

Da jeg købte mit 4 skuds magnummagasin, var det ikke muligt at få det til at låse i magasinbrønden. Jeg ringede til mølleren som sagde at det nok var smuttet uden om en af de sidste arbejdsprocesser. Jeg kunne så enten sende det retur eller selv give det 10 styk, 60 graders strøg med en nålefil, i den øverste kant at hullet for låsepalen. Jeg gjorde det sidste og det fungerede.

Endeligt har jeg været forbi Rask Mølle og få skiftet slagstifter på mine bundstykker forebyggende, efter S&L´s egen anbefaling.

Jeg har samlet set oplevet et højt serviceniveau, men må da også medgive, at det har haltet lidt med kvalitetsstyringen.

Mvh
Karsten
MAn kan som sagt se om fjederen er spændt. Det hjælper selvsagt ikke rigtigt hvis sikringen flytter sig i forbindelse med skudafgivelse, men det bør ikke være et problem at sikre at fjederen er spændt når man ladder op på pas, for man kigger lige efter inden man skænker kaffen.
Jeg har lige tørtrænet med min nye Victory. Funktionen findes også på den.

Hvis man repeterer fra afsikret position, spændes slagfjederen som normalt. Man kan også aflade med sikringen i midterposition uden at afspænde hanen.

Men hvis man afspænder hanen, f.eks. ved at affyre våbnet, og derefter åbner riflen med sikringen i midterposition, så spændes hanen ganske vist, men den afspændes igen hvis du lukker låsen igen med sikringen i midterposition. Nu kan riflen ikke skyde !

Lidt mystisk, det skal jeg lige have ind på rygraden. Det er selvfølgelig en stor hjælp, at man altid kan se om hanen er spændt, men som andre har erfaret, kan det jo overses når musikken spiller.

Måske FarT4 skulle ændre overskriften på tråden til at omhandle nyere S&L generelt ?

Citat:quote:

I erkendelse af at S&L brugere ikke altid betjener riflen korrekt(skal forstås som gennemsnitsbruger)har fabrikken ændret funktionen på de nyeste.

Det er så ikke min oplevelse. Min Victory er så ny, så Korsholm ikke engang havde den på hylden i sidste måned, han måtte bestille den i Rask Mølle mens jeg var i butikken.

Venlig hilsen Lasse,DTAP
...Buy the best and cry only once.