Våbenteknisk Forum - VTF

Fuld Version: S&L Classic 7x64
Du ser i øjeblikket en skrabet udgave af vores indhold. Se den fulde version med ordentlig formatering.
Jeg er ny på forummet som jeg læser meget.

Ville bare dele min glæde over at have købt min første riffel, S&L Classic 7x64, ny demo til 6500,- Ikke min ønskekaliber (som nok var .308win) men nok er sammenlignelig. Skal bruges til råvildt, og måske svin. Passer til mit temperamant: Høj kvalitet og lav "designfaktor" (kender du Volvo 740 "rustvogn" :-)

(Jeg ved at ammunitionen er ret dyr, og har en teori om at det ikke er på trods af hyppigheden af kaliberen i Tyskland men netop på grund af dette, dvs pga stor efterspørgsel (i Tyskland) efter ammunitionen).

Nå, men jeg glæder mig til at komme igang med træningen til riffelprøven. Har kun skudt med haglgevær og iøvrigt med riffel i forsvaret, og det gik rimeligt.
Hvis nogen har erfaringer med denne riffel eller andre gode råd er de meget velkomne.
[Smile]
Hej Foto
Tillykke med din nye jagtriffel, det er en rigtig fin kaliber som kan nedlægge hvadsomhelst.
Det råd jeg vil give dig er at du skal blot gemme alle dine afskudte hylstre, og når du når et antal på omkring 100 stk tomme hylstre, så finder du i jægerkredse en jæger der lader riffelpatroner, så er du ovre den økonomiske starthurdel med dyr ammo. Og husk at hjemmeladerne helst ikke lader for andre mindre end 100 patroner, for de skal jo købe kuglerne til din kaliber, og de fås kun i 100 stk pakninger, og næsten ingen hjemmeladere vil have alle de slanter stående af kugler i forskellige kalibre. (jeg taler selv af egen erfaring, jeg ladede mange patroner i 80erne og i 90 erne) men det gør jeg ikke mere, (jeg gider ikke).
Held og lykke derude på jagtens stier.
MVH Jens peter
Mange tak for det gode råd. Jeg ved at hjemmeladet ammunition skulle være mere præcis end fabriksammunition, men at det også er billigere vidste jeg ikke.
Også tillykke herfra. Hvis du vil have genladt dine afskudte hylstre, er det klart nummer et hvis de er af samme fabrikat. Desuden er der klar kvalitetsforskel på hylstrene, Norma og Lapua er nogle af dem med længst holdbarhed, hvorimod der stort set ikke kan genlades på Sellier og Bellot

Uffe

Sejren venter den der har alt i orden.......... Det kaldes HELD! Citat: Roald Amundsen.
Velkommen til forumet.

Tillykke med den fine riffel i den fine kaliber, det skal du nok blive glad for.

Med den kombination kommer du så tæt på det universelle kombi som det kan lade sig at gøre.

Jeg vil klart anbefale at du bruger kugler, der er i den tunge ende for kaliberet.

Det virker bare super.

/Buba

Dubravko
Tak Buba. Lad mig høre hvilke mærker du mere specifikt foreslår samt hvor du køber din ammunition.
Det er et valg du med sikkerhed bliver gald for! Angående ammunition så kig efter de central europæiske mærker. På Korsholms hjemmeside kan du finde Geco træningsammunition til 10 kr stykket (så gad jeg ikke selv begynde at lade) og RWS Evolution til 25 kr stykket.
Personlig ville jeg heller ikke være bange for at prøve jagtammunition fra Sellior Bellot - men om det overhovdet er til at skaffe herhjemme ved jeg ikke.

D93
Fin kaliber, kugle udvalget er enormt i 7 mm, og det er jo dejligt.[:p]

Lang lås, og tyk pibe..
"The Big Eight"
Min første riffel var netop en 7x64, og den har jeg skudt mange svin med.
Jeg har i øjeblikket ikke noget i 7mm, men det kommer.7mm kugler oplever jeg klart mere taknemlige mht terminalbalistik end cal 30.

Jeg lader selv, og køber sjældent færdigladet ammo. Men hvis du bare holder til ammo fra anerkendte fabrikanter og til kugler af god kvalitet, (præmium eller ej) i den tung ende, så går det næppe galt.

/Buba

Dubravko
Du kunne jo lige prøve at ringe til Hunters Universe i Næstved. Jeg var derinde i går og de har stadig en del ammunition liggende (også i 30-06 og 308 win). Det er jo sjovere at købe det med 60% rabat.

Uffe

Sejren venter den der har alt i orden.......... Det kaldes HELD! Citat: Roald Amundsen.
Tak for tipsene.
...og så kom der en gammel S&B kikkert på men i fin stand, 1½-6 x42, som jeg købte af en flinker fyr for 1500 dask. Så nu er jeg tilfreds.
Det lyder som en rigtig fornuftig brille, så længe du ikke skal jage udenfor solopgang-solnedgang. Tillykke med sættet.

Uffe

Sejren venter den der har alt i orden.......... Det kaldes HELD! Citat: Roald Amundsen.
En x42 kikkert der er stillet på en forstørrelse under 6 gange kan sende samme mængde lys ind i øjet som en x56 kikkert der er stillet på en forstørrelse under 8 gange. Jeg har mange gange siddet i bundermørke med min Kahles 1,5-6x42 og det virker fint. Så som all-round kikkert tror jeg såmænd at det er et godt valg.
Efter nogen forsinkelse har jeg nu også skudt med riflen og den skyder rigtigt godt, og jeg selv skyder rimeligt, så jeg skal selvfølgelig træne mere. Mundingsbremsen (VS) er god. Jeg synes iøvrigt tørtræningen (fritstående) gav resultat. Norma vulkan lå betydeligt mere samlet end spidsskarp RWS. Jeg vil igen takke for alle de gode råd.

(Rambo brugte i virkeligheden en S&L Classic 7x64)
Manglede et billede, riflen svarer til den på vaabensmeden.dk s hjemmeside. Min kikkert er bare en 42mm. (se det nederste billede med mundingsbremse).

http://www.vaabensmeden.dk/sider/schultz...lassic.htm

(Rambo brugte i virkeligheden en S&L Classic 7x64)
Mht VS mundingsbremse, hvordan oplever du (og dine 'naboer') støjforøgelsen?.. de påstår de 11 grader port fremadretning er nok til minimere støjforøgelsne hos skytten?

/wolf_skate

[Image: wolf.jpg]
Scout for a blind dog - and throw him a bone
Jeg og de øvrige skytter oplever ingen støjforøgelse, den larmer hverken mere eller mindre end de andres rifler. Derimod er rekylen tydeligt dæmpet. Kommer lige fra skydebanen.

(Rambo brugte i virkeligheden en S&L Classic 7x64)