Våbenteknisk Forum - VTF

Fuld Version: Nu er det nok med de kugler (243 Win)
Du ser i øjeblikket en skrabet udgave af vores indhold. Se den fulde version med ordentlig formatering.
Nu har jeg skudt en del dyr (ihvertfald 10 stk) med 85 gr Interbond 44 gr RH18 col 68 mm i min 243 win. og har aldrig haft et tilfredsstillende resultat hvad angår kødødelæggelse.

Indgangshul:
[Image: PA220096.jpg]

Udgangshul:
[Image: PA220093.jpg]

Indgangshul:
[Image: PA220098.jpg]

Udgangshul:
[Image: PA220099.jpg]

Tror jeg vil prøve 85 gr TSX eller 100 gr Oryx
Op i vægt... ned i hastighed... Det er den høje hastighed på 85 grains kuglerne der giver "griseriet" .. TSX'erne kan hjælpe lidt på det, men løser ikke problemet helt..

Hilsner
Dravis aka:FMJ
"Sapere Aude: Dare to KNOW!"
"Do not adjust your mind, there's a fault in reality"
Er med på det med vægten og hastigheden. Jeg har ikke målt hastigheden men QL siger 892 m/s og det er da raskt men ikke overdrevet hurtigt. Dyr skudt med 300 win mag 150 gr IB og 950-970 m/s ser pænere ud Sad
Hej

Jeg vil gerne tilslutte mig forslaget om at bruge Barnes TSX. Alternativt kunne du overveje Rhino, den har ballistik som en kontorbygning men tåler høje hastigheder uden at ødelægge ret meget.
Jeg vil dog nævne at mine erfaringer er gjort med kaliber 223 og
30-06 men i begge kalibre bruger jeg, efterhånden kun Barnes, efter at have eksperimenteret med mange forskellige løsninger.

Hilsen Stoffer
Har meget dårlige erfaringer med Interbond, i flere kalibre.
Både 308, 30-06 og 7 mm RM, hvor der har været meget store udgangshuller.
Skød 4 bukke i foråret i Skotland med 154 gr. IB, med 7 mm og den der havde det mindste udgangshul, kunne der være et kaffekrus i hullet.
Så i min verden dur de bare ikke.

Mvh.
Carsten
Hej
Jeg bruger Barens TSX 85gr. til min 243W og det har virket hver gang, jeg har skudt en del bukke med den og jeg har ikke haft en i nu der er gået fra stedet, jeg har ladet den med MRP 45,5gr og den går godt 920 m/s og den laver et fint arbejde, selvfølgelig er der lidt blod udtræk efter den, men langt fra det du viser på dine billedere, kan kun anbefales.
PS. jeg har brugt Hornady IB 165gr. i min 30-06 til dåvildt og der har den virkelig lavet et super flot arbejde, så det er ikke alle kalibere den ødelægger vildet.

Mvh Maubla Ole
TSX virker med garanti i 243w, jeg har nedlagt 14 bukke med den og har ikke lyst at prøve andet
Har tidligere prøvet Interbond men syntes ikke det var så slemt som i dit tilfælde

MVH Bjarne
Generelt enig I, at vægten skal op og hastigheden ned. Når det er sagt, så har jeg også gode erfaringer med 7mm TSX, der med 900m/s laver forbløffende lidt ravage i dyrene. Jeg har nu skudt 4 rådyr med den og største udgangshul har været som en femmer.

Mvh Søren