Våbenteknisk Forum - VTF

Fuld Version: Ny jagttegnsuddannelse
Du ser i øjeblikket en skrabet udgave af vores indhold. Se den fulde version med ordentlig formatering.
Der arbejdes på sagen

[Image: dralflogoKim1.jpg][Image: Asgrdlogo.gif]
I don`t shoot innocent animals, only the ones that looks guilty
Men det når ifg. de jagttegnsundervisere jeg har snakket med ikke at blive i den kommende sæson..
Da de ikke vil kunne nå at udfærdige materialerne inden starten på den kommende sæson (som for nogles vedkomne starter første uge i januar).
Derfor har min "anbefaling" til alle potientelle jægeraspiranter været hvis i tror i på et eller andet tidspunkt i jeres liv ønsker jagttegn, så gør det lige nu.....
Min kone er også tilmeldt med start d. 6. Januar..[Big Grin]

________________________________________________________________________________________________
A house without a rifle is just a house..
Derfor har min "anbefaling" til alle potientelle jægeraspiranter været hvis i tror i på et eller andet tidspunkt i jeres liv ønsker jagttegn, så gør det lige nu.....´

jeg græmmes
når der nu gøres en indsats for at højne kvaliteten på de nye jægere, er det da super at opfordre folk til at skynde sig inden de nye krav træder i kraft[V]

mvh
Strom, naturgænger
Hvis der nu kommer en kompetenceprøve i haglskydning ligesom for buejagt og riffeljagt, så kan vi der allerede har jagttegn vel få lov at aflægge prøven frivilligt ligesom vi kan med riffelprøven ?

Der er da al mulig grund til på den måde at bakke op om den udvikling.

Venlig hilsen Lasse,DTAP
...Buy the best and cry only once.
Enig STROM, det er sgu utroligt at endelig er der et tiltag der rykker i den rigtige retning og det første indlæg der kommer går ud på at omgå/undgå det.
Håber farT4 får konen igennem på laveste fællesnævner[:o)]

Mener det er en tiltrængt ændring der forhåbentlig snart vedtages.

I øjeblikket svarer vores jagttegnsprøve til en køreprøve hvor man kun skal kunne starte og igangsætte bilen........

Mvh Lars
Nu kan jeg godt høre at det lyder som om at jeg har fortalt vidt og bredt om dette til alle og enhver[B)][B)]...
Men det er så ikke tilfældet.. Jeg tror det er blevet til 5-6 stykker af familie og venner..

Og hvis ikke jeg skulle hjælpe dem med nemmest muligt at opleve jagtens glæder (når nu de har gået rundt om den varme grød i et stykke tid), ville det da virke underligt (det ville da være som at finde det højeste sted på gærdet og kravle over der)..
Og jeg skulle da være den første til at hjælpe dem med skydetræning, da jeg jo både er flugtskydnings- og riffelinstruktør..

Jeg er så fuldstændig enig i at en opstrmning af uddannelsen er velkommen, men mener samtidig at det ikke er de nye jægere, der har problemer med at ramme. Tværdigmod ser jeg på de jagter hvor jeg huserer, at de oftere reagerer rationelt, og kun skyder hvis de rent faktisk har mulighed for at ramme.
Dette synes ikke lige så tit tilfældet for den gamle garde... Så hvis der skulle komme en skydeprøve hvert 3. år ville jeg mene det var mere nødvendigt..
Det største problem i dette vil bare være at der slet ikke er skydebanekapacitet til at alle landets jægere skulle træne så meget...

Men rygterne skulle vide at der bliver et rammekrav som bliver bronce inden man må gå på jagt med haglsprederen..[^][^]

________________________________________________________________________________________________
A house without a rifle is just a house..
Hej
Alle der bruger haglgevær til jagt burde kunne skyde sig til et bronze mærke,så man kan kun hilse det tiltag velkommen,man burde samtidig øge sværheds graden til riffel prøven.
MVH
LØVIG
Hej med Jer

Helt tilbage i 2008 fik fungerende jagttegnslærere mulighed for at komme med kommentarer til en ny jagtprøve. Nedenstående ses det som jeg dengang indsendte.

Der er dog ikke nødvendigvis kun tale om en ramme-prøve - det har også været drøftet at dokumentation for en vis skydeaktivitet skulle indføres. I starten syntes jeg ikke om det, men på den anden side set så handler det jo om at kende sin begrænsning, så man kun skyder på de chancer der er gode for en selv, og ved at skyde meget, kender man forhåbentlig sine evner (eller mangel på samme).

Mvh. Ole (Jagttegnslærer siden 1998)

Her er de vigtigste dele af mit indlæg jeg sendte dengang :

Træfsikkerhed haglgevær :
Ved indførelse af skydeprøve, så lav det endeligt som ved riffel. Således at jagtprøven indeholder våbenbetjening som i dag, mens den præcisionsmæssige test kommer efterfølgende. Det vil være ærgerlig at selve jagtprøven skal trækkes i langdrag indtil tilfredsstillende præcision opnåes. Nogle skal bruge 5 skydninger, mens andre måske skal bruge 50 skydninger for at opnå at kunne ramme eksempelvis halvdelen af lerduerne. Dog skal man huske at anskydningsproblematikken også handler om at kende sin egen begrænsning, og kun skyde på de chancer der er gode for en selv. En skytte der kan ramme på 25 meter laver måske anskydninger på 30 meter, mens en skytte der kan ramme på 20 meter kun skyder på 15 meter og derved får en god træfprocent.

Opførsel under jagt :
Jægerne bør forberedes bedre til sin færden, og vide noget om alle traditionerne omkring afvikling af jagter. Pludselig kan en relativ ny jæger stå som jagtleder. Man bør også lære om andre naturgæsters rettigheder da nogle konsortier fejlagtigt tror at når man har betalt en stor jagtleje, så er det strengt forbudt for alle andre at færdes i ”deres” plantage.

Skudtegn :
Der bør i større omfang medtages viden om skudtegn på vildt, så efterskudsarbejdet lettes for apportører og schweisshunde.

Våbenkendskab :
Våbenstoffet finder jeg generelt ret godt godt. Dog er stoffet omkring aftrækskomponenter lidt til overs. Først forklarer man kursisten om de enkelte dele i et aftrækshus, for efterfølgende at pointere at enhver reparation på våbnet bør foretages af en bøssemager.

For ”Eksisterende jægere” :

Våbenførlighed :
Selvom det måske ikke direkte har noget med selve jagtprøven at gøre, mener jeg at man bør sikre sig at jægere er ”Våbenførlige”, på lige fod med at bilister over 70 år skal til et lægetjek for at bevare sit kørekort. Mister man kørekortet af helbredsmæssige årsager mener jeg det skal vurderes om man på forsvarlig vis kan føre våben.

Skydeprøver :
Er tiden evt. ved at være moden til at eksempelvis riffelprøven, og senere andre skydeprøver, også kommer til at gælde for eksisterende jægere. Der er alligevel en række tilfælde hvor en riffelprøve er krævet. Indfører man prøver for eksisterende jægere bør denne prøve også indeholde en test omkring de grundlæggende sikkerhedsmæssige forhold omkring våbenbetjening. Specielt hvis jægeren har sit jagttegn fra den tid hvor der ingen prøve var, og dermed aldrig har fået undervisning i korrekt våbenbetjening. Vandret bøsseføring er udfra mine oplevelser mere reglen end undtagelsen i visse kredse. Skydeprøven kunne jo blot kombineres med en kort handlebane forud for selve skydningen.